Zonnepanelen Terneuzen

Zonnepanelen TerneuzenZonnepanelen in Terneuzen zijn de afgelopen paar jaar fors gedaald in prijs waardoor men massaal is overgegaan tot het kopen van zonnesystemen. Door zonnepanelen kunnen inwoners van Terneuzen nu ook besparen op de maandelijkse kosten door hun eigen groene stroom op te wekken op milieuvriendelijke wijze. Daarnaast zijn de opbrengsten zeer hoog en is het systeem snel terugverdiend, wat de investering zeker de moeite waard maakt. Ga hieronder verder met lezen om alles te weten over zonnepanelen in Terneuzen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Terneuzen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

Als we de zonnepanelenprijs onder de loep nemen, valt het op dat we een onderscheiding kunnen maken tussen de kosten voor het materiaal, voor het monteren, voor het reizen maar ook de 21% btw die daar bovenop komt. Zonnepanelen in Terneuzen zijn op de volgende manier opgebouwd:

 • 68% materiaalkosten: Hierbij dien je rekening te houden met de aanschafkosten van de panelen, de omvormer en de bekabeling. Hiertoe behoort ook de kosten voor het inhuren van specifiek apparatuur om de installatie uit te voeren.
 • 30% installatiekosten: Dit is het loon van de zonnepanelenspecialist om het systeem op je dak te installeren. Het betreft namelijk vrij arbeidsintensief werk.
 • 2% kilometerkosten: De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de afstand die de specialist moet rijden om naar de afspraak toe te komen. Het gaat om gemiddeld €0,50 tot €1,- per kilometer.

Kosten van zonnepanelen in Terneuzen

Hoeveel je uiteindelijk gaat betalen voor een set zonnepanelen hangt af van verschillende factoren zoals het merk van de panelen en van de omvormer, de soort, het vermogen, het aantal panelen en de bekabeling. Op basis van het onderstaande kostenplaatje kan je een schatting maken van de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Terneuzen, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de kosten voor de aanschaf en de kosten voor de installatie.

Soort systeem Aantal panelen Aanschafkosten Installatiekosten
Klein systeem 6 2.000 800
Middelgroot systeem 10 3.320 1.000
Groot systeem 16 4.250 1.200

Huur een lokale specialist in

Wij raden je aan om altijd te gaan voor een specialist die lokaal gevestigd is, zeker als je wilt besparen op de kosten en als je zo snel mogelijk wilt genieten van de voordelen van de zonnepanelen. Lokale specialisten kunnen veel sneller de panelen komen installeren vanwege de korte afstand en daarom zullen de kilometerkosten ook veel lager uitvallen. Hoe meer de specialist moet rijden, hoe hoger de kilometerkosten ook zullen zijn.

Subsidies zonnepanelen in Terneuzen

De gemeente Terneuzen biedt allerlei aantrekkelijke regelingen waardoor je kunt besparen op de begininvestering van het aanschaffen van zonnepanelen. Van tijd tot tijd zijn er bepaalde subsidiepotjes waar je aanspraak op kunt maken. Je moet hiervoor wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent subsidiemogelijkheden en advies omtrent zonnepanelen in Terneuzen door op te stappen naar het gemeentehuis.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op je dak brengt naast de onafhankelijkheid van de energieleverancier om je eigen groene stroom op te wekken nog meer voordelen op, zoals:

 • Je bent milieuvriendelijk bezig en het systeem gaat zeer lang mee.
 • Je woning verhoogt in waarde, zo ook het energielabel.
 • Je geniet van maandelijkse kortingen op de energiefactuur.
 • Zonnesystemen leveren jaarlijks hoge opbrengsten op.
 • Je hoeft de zonnepanelen amper te onderhouden.
 • Je hoeft geen energietaks te betalen.
 • Het rendement is hoger dan geld op de spaarrekening.

De beste manier om zonnepanelen te kopen

Zonnepanelen kopen is niet altijd een eenvoudig proces, aangezien er verschillende dingen zijn waar je aan moet denken, waaronder:

 1. Check eerst wat voor systeem je wilt kopen.
 2. Ga na wat de vergunningseisen zijn voor zonnepanelen in Terneuzen.
 3. Vraag nu een subsidie aan als je van plan bent om deze te nemen.
 4. Vraag offertes op bij verschillende erkende lokale specialisten.
 5. Vergelijk de offertes en kies een geschikte specialist uit met een scherpe prijs.
 6. Laat de zonnepanelen installeren en vraag de btw terug bij de Belastingdienst.

Praktische bespaartips

Het prijskaartje dat er hangt aan een set zonnepanelen is niet bepaald laag, waardoor mogelijke bespaarmethodes vast wel gewaardeerd worden. Besparen op zonnepanelen in Terneuzen doe je zo:

 • Kies een lokale specialist en vergelijk eerst offertes voor je eentje uitkiest.
 • Maak gebruik van mogelijke subsidies en de btw-regeling om de kosten te verlagen.
 • Check of er collectieven zijn, of ga na bij de buren in hoeverre ze ook interesse hebben in een zonnepanelensysteem.
 • Voer de installatie zelf uit.
 • Koop eerst een klein en goedkoop systeem en breid naderhand verder uit.

Omdat de kosten voor zonnepanelen in Terneuzen kunnen variëren afhankelijk van je persoonlijke situatie, is het eerst essentieel om offertes van specialisten met elkaar te vergelijken zodat je de ideale keuze maakt. Zo voorkom je dat je te veel gaat betalen en kan je direct beginnen met besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!