Zonnepanelen Ter Apel

zonnepanelen ter apelZonnepanelen zijn steeds populairder in Ter Apel, in de provincie Groningen en in heel Nederland. Dat komt doordat het een slimme en duurzame investering is waarmee je het milieu en geld bespaart. Dit is een uitstekend moment om de aankoop te doen, want de zonnepanelen zijn beter dan ooit en hebben een erg goede prijs. Zonnepanelen kopen in Ter Apel doe je met de onderstaande informatie.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Ter Apel? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

De kosten voor zonnepanelen zijn opgedeeld in drie segmenten, namelijk de arbeidskosten, de materialen en de extra kosten. Van de totaalprijs gaat 35% naar de arbeidskosten en besparen daarop doe je door installateurs in Ter Apel met elkaar te vergelijken. De materialen nemen 60% in van de totaalkosten en dat betekent dat het loont om op zoek te gaan naar acties en aanbiedingen. Deze zal je vooral in de winter veel tegenkomen. De overige 5% is voor extra kosten, zoals voorrijkosten en transportkosten. Je vermijdt deze volledig als je een regionaal bedrijf aanwijst.

De kosten

Momenteel zijn zonnepanelen erg gunstig geprijsd en dat komt voornamelijk doordat de vraag sterk is toegenomen. Er is wel veel verschil in prijs tussen zonnepanelen. Over het algemeen geldt dat je meer betaalt voor kwaliteit en een hoger vermogen. De gemiddelde huidige prijzen en opbrengsten zijn hier samengevat, inclusief de installatie.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Ter Apel aanwijzen?

Er zijn specialisten genoeg die je allemaal een kwalitatieve installatie kunnen verkopen, maar er zijn goede redenen waarom een regionaal bedrijf een betere optie is. Het contact is veel gemakkelijker en sneller. Jij rijdt er zo even naartoe en ze zijn zo bij jou. Vergeet niet dat je ze na de installatie ook nodig hebt voor reparaties en onderhoud. Er worden voor die bezoekjes geen voorrijkosten gerekend. De regionale specialisten weten wat er speelt bij de gemeente en welke (financiële) steun je kunt verwachten. Ook hebben ze een zeer exact idee van de opbrengsten die mogelijk zijn in Ter Apel.

Is er steun/subsidie in Ter Apel?

Bij de gemeente Westerwolde zijn momenteel geen subsidie beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen. Dat is niet vreemd, want er is een belangrijke landelijke regeling bij de Belastingdienst. Als je al zonnepanelen hebt en deze lopen schade op door een aardbeving, dan wordt deze gecompenseerd door de Waardevermeerderingsregeling. De gemeente Westerwolde steunt haar inwoners met informatie over financiële regelingen, over installateurs in de regio en met onafhankelijk advies van haar eigen specialisten. Ook kun je bij hen terecht voor het laatste nieuws over acties, projecten en voorlichtingsavonden van de gemeente.

Stappenplan btw teruggave

Nadat jij zonnepanelen hebt laten plaatsen kom je in aanmerking voor een belangrijke financiële regeling. Je mag alle btw die je hebt betaald terugvragen bij de Belastingdienst en dat is een flink bedrag. Het onderstaande stappenplan helpt je hierbij.

  1. Zoek het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ op, vul hem in en stuur hem op.

  2. Je ontvangt binnen 5 dagen een bevestiging.

  3. Binnen twee weken krijg je instructies, inclusief een btw nummer en een inlogcode.

  4. Hiermee doe je online je aanvraag.

  5. Je geeft je rekeningnummer door en de btw wordt teruggestort.

Voordelen zonnepanelen

Zoals al even aangegeven is dit een uitstekend moment om zonnepanelen aan te schaffen. Eén van de grootste voordelen is dat deze laag geprijsd zijn en maximale opbrengsten opleveren. Je bespaart veel en de terugverdientijd is dan ook slechts 7 jaar. Het energielabel van je woning gaat naar beneden en deze wordt automatisch meer waard. Zou je je woning willen verkopen, dan is er meer interesse. Door zonnepanelen te plaatsen kom je nu nog in aanmerking voor de salderingsregeling en is er de btw teruggave om van te profiteren.

Interessante bespaartips

Besparen op zonnepanelen is een goed idee, maar verkies geen prijs boven kwaliteit. In deze wereld is goedkoop nog echt duurkoop. Het is beter om te besparen door je in te schrijven voor een gezamenlijke inkoopactie. De gekoppelde installateur biedt de deelnemers dan installaties aan met een volumekorting en inschrijven is gratis en vrijblijvend. Een andere manier om te besparen is door een specialist in Ter Apel aan te wijzen, omdat je dan geen voorrijkosten betaalt.

Specialisten vergelijken in Ter Apel

Wil je ook zonnepanelen aanschaffen en woon je in Ter Apel? Dan brengen wij je in contact met vakkundige specialisten uit je regio. Ga naar onze vergelijkingstool, geef je opdracht door en wij zorgen ervoor dat je snel offertes ontvangt van bedrijven die jou graag verder helpen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!