Zonnepanelen Ten Boer

zonnepanelen ten boerWoon je in Ten Boer en denk je eraan om zonnepanelen aan te schaffen? Dan ben je niet de enige, want in heel Nederland gaan zonnepanelen als warme broodjes over de toonbank. Deze interesse is gunstig, want de prijzen voor zonnepanelen gaan naar beneden. Voor een lagere prijs krijg je een beter paneel terug met hogere opbrengsten en een langere levensduur. Vergeleken met 5 jaar geleden kun je nu dus voor een lager investeringsbedrag een hogere opbrengst genereren. Het is een ideaal moment om zonnepanelen aan te schaffen en hier lees je over wat je dan in Ten Boer kunt verwachten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Ten Boer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Aan de prijsopbouw van een investering kun je zien hoe je het beste kunt besparen. In het geval van zonnepanelen gaat 60% van de totale kosten naar de materialen. Het is dus zeker de moeite waard om marktonderzoek uit te voeren en zo acties en aanbiedingen te vinden. Ook de arbeidskosten nemen een groot gedeelte van het totale bedrag in, namelijk 35%. Hierop bespaar je door specialisten met elkaar te vergelijken. De laatste 5% is voor extra kosten, zoals transport- of voorrijkosten. Deze bespaar je als je een specialist uit Ten Boer aanwijst.

De kosten

In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten voor zonnepanelen. De variatie komt voornamelijk door het soort zonnepaneel dat je aanschaft en de afmetingen ervan. Ook de kwaliteit heeft een grote invloed op de uiteindelijke prijs die je betaalt. De onderstaande prijzen zijn inclusief het plaatsen van de zonnepanelen op je dak.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Ten Boer inhuren?

Het is altijd een goed idee om een regionale specialist in te huren. Eén reden daarvoor hebben we al genoemd en dat is dat je geen voorrijkosten betaalt. Ook nadat de panelen geplaatst zijn komen ze mogelijk nog langs voor onderhoud en reparaties. Een specialist uit Ten Boer is dan altijd dichtbij en snel op locatie. Ze weten exact wat de opbrengsten van zonnepanelen in jouw regio zijn en weten ook wat de gemeente op dat moment organiseert voor inwoners die zonnepanelen aanschaffen.

Is er steun/subsidie in Ten Boer?

Ten Boer valt onder de gemeente Groningen en ook al zijn er geen subsidies beschikbaar voor inwoners die in zonnepanelen investeren, via het Energieloket krijg je allerlei hulp aangeboden om de aankoop voor jou gemakkelijker te maken. Gebruik ‘Mijn Woningplan’ om inzicht te krijgen investeringskosten en de specialisten die het voor je uit kunnen voeren. Je kunt onafhankelijke informatie inwinnen over het plaatsen van zonnepanelen. Zij geven je alle materie die je nodig hebt om goed voorbereid aan je aankoop te beginnen.

Keurmerken

Bij zonnepanelen is de kwaliteit erg belangrijk. Er zijn een groot aantal jonge fabrikanten die de zonnepanelen alleen samenstellen en vervolgens verkopen. Ze hebben de productie niet volledig zelf in handen en doen ook geen onderzoek. Deze zonnepanelen zijn gevoeliger voor defecten. Wil je zeker zijn dat je kwaliteit in huis haalt, zoek dan naar het TÜV keurmerk. Dit Duitse testinstituut test onder andere het vermogen en de veiligheid van de zonnepanelen. Aan het RoHS keurmerk zie je dat de schadelijke stoffen veilig zijn verwerkt. Zonnekeur is een Nederlands keurmerk voor installateurs van zonnepanelen en daaraan zie je dat ze kwaliteit en vakmanschap leveren. Kies voor een erkende installateur die bij een vakvereniging aangesloten is en je krijgt een aantal voordelen, zoals een goede garantieregeling en het gebruik van een geschillencommissie.

Valkuilen bij het aankopen van zonnepanelen

De belangrijkste kuil waar mensen in vallen bij het aankopen van zonnepanelen is dat ze de kwaliteit vergeten en klakkeloos het goedkoopste aanbod kiezen. Het is veel beter om iets meer te investeren in het begin en daar op de lange termijn van te profiteren. Zonnepanelen van een Tier 1 merk hebben de beste garantieregelingen, de langste levensduur, de hoogste vermogens en het minste vermogensverlies. Vergeet niet om ook de kwaliteit van de andere onderdelen van je systeem te controleren, want deze zijn net zo belangrijk voor een hoge opbrengst.

Interessante bespaartips

Besparen op zonnepanelen is goed, zo lang je de kwaliteit maar niet vergeet. Bespaar daarom door mee te doen aan een inkoopcollectief. Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Een specialist uit Ten Boer is ook goedkoper, omdat je dan geen voorrijkosten betaalt.

Vergelijk offertes

Wil je op zoek gaan naar een vakkundige specialist in Ten Boer voor het plaatsen van jouw zonne-systeem? Dan helpen wij je met het maken van een vergelijking en het vinden van de beste deal.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!