Zonnepanelen Swifterbant

Zonnepanelen SwifterbantSteeds meer Nederlanders kiezen ervoor om duurzamer te gaan leven, daarom zie je ook steeds vaker zonnepanelen in Swifterbant verschijnen. Zonnepanelen leveren namelijk veel financiële voordelen op terwijl je op bewuste wijze meewerkt aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot. Denk je er eveneens aan om ook zonnepanelen te gaan kopen? Lees dan eerst de tekst hieronder door zodat je alles komt te weten over de essentiële zaken die hierbij komen kijken.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Swifterbant? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Als we de prijsopbouw van zonnepanelen in Swifterbant bekijken, dan valt het op dat deze uit voornamelijk twee delen bestaat, namelijk:

  • De materiaalkosten: deze kosten vormen zeker 75% van de prijs. Het gaat hierbij niet alleen om de zonnepanelen zelf maar ook de omvormer en de bekabeling. Hiertoe behoren ook de apparaten die ingehuurd moeten worden voor de installatie.

  • De installatiekosten: zeker 25% van de prijs gaat uit naar het loon voor de specialist. Daarnaast betaal je kilometerkosten afhankelijk van de reisafstand.

Kosten van zonnepanelen in Swifterbant

Als je van plan bent om zonnepanelen in Swifterbant te kopen, dan kan je verwachten dat je minstens €2.500 kwijt bent aan een klein systeem dat voldoende stroom voor een éénpersoonshuishouden oplevert. Hieronder kan je nagaan hoeveel je betaalt als je zonnepanelen koopt met een vermogen van 250 Wp per paneel, gebaseerd op het aantal zonnepanelen per huishoudgrootte.

Aantal panelen

Personen in huishouden

Vermogen

Kosten

Terugverdientijd

8

1

2.000 Wp

€2.560

7

13

2

3.250 Wp

€4.160

7,5

16

3

4.000 Wp

€5.120

8

18

4

4.500 Wp

€5.760

8,5

20

5

5.000 Wp

€6.400

9

21

6

5.250 Wp

€6.720

9,5

Huur een lokale specialist in

De redenen waarom het je sterk wordt aangeraden om altijd voor een lokale specialist te gaan om je pas gekochte zonnepanelen te laten installeren zijn:

  • Lokale specialisten zijn goedkoper en kunnen eerder bij je thuis komen voor de installatie.

  • Ze weten meer over de lokale mogelijkheden van zonnepanelen, de eisen van de gemeente qua vergunningen en subsidiemogelijkheden.

Subsidies en steun voor zonnepanelen in Swifterbant

Helaas is de subsidie van zonnepanelen op landelijke schaal inmiddels al op, maar middels de andere financiële regelingen kan je de hoge begininvesteringskosten flink verlagen. Denk zo niet alleen aan de btw-aftrekregeling waarbij je tot wel 21% korting kunt krijgen, maar ook de lokale initiatieven en regelingen die worden aangeboden. Hou de website van de gemeente Swifterbant regelmatig in de gaten zodat je te weten komt welke mogelijkheden je hebt als je zonnepanelen in deze regio gaat kopen.

De btw-aftrekregeling

Als je je afvraagt hoe je de btw eenvoudig terug kunt vragen, dan kan je deze 4 onderstaande stappen gebruiken:

Stap 1: Vul het aanmeldformulier ‘Opgaaf startende ondernemer’ in en stuur deze op.

Stap 2: Wacht op een reactie van de Belastingdienst met goedkeuring van je aanmelding.

Stap 3: Doe de btw-aangifte in datzelfde kalenderjaar.

Stap 4: Geef je rekeningnummer van je bank door en wacht tot de btw wordt teruggevorderd.

Fouten die je moet vermijden

Het aanschaffen van zonnepanelen die niet zijn getest is één van de fouten die men het meest maakt, waarbij je dus zonnepanelen kunt inkopen die verouderd zijn, van slecht kwaliteit, niet veilig of niet geheel duurzaam. Vraag altijd naar de keurmerken zodat je weet dat de zonnepanelen niet alleen getest maar ook beoordeeld zijn op basis van enkele belangrijke criteria. Ongeteste panelen leveren vaak onvoldoende op waardoor de opbrengst omlaaggaat.

Zijn zonnepanelen in Swifterbant snel terugverdiend?

Ja, als we uitgaan dat je gebruik maakt van een financiële regeling om de kosten omlaag te krikken, als je een potent systeem aanschaft of als de zonnepanelenprijs die je betaald hebt best voordelig is, dan geldt een gemiddelde terugverdientijd van maximaal 8 jaar voor zonnepanelen in Swifterbant. Hierna profiteer je jaarlijks van hoge opbrengsten.

Handige checklist

Wees goed voorbereid op de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Swifterbant, aangezien je van alles en nog wat kunt vergeten:

  • Check of de specialist een Zonnekeur keurmerk voert.

  • Check welke garantiebepalingen je krijgt bij de aankoop en installatie.

  • Check of je kunt besparen op de kosten door samen met de buren zonnepanelen te kopen.

Manieren om te besparen

Overleg je plannen met je buren en je buurt om na te gaan of er meerderen zijn die samen zonnepanelen willen kopen. Zo kan je groepskorting bedingen. Je kunt ook checken of er een lokaal initiatief is waardoor je een financiële regeling kunt treffen of kiezen voor het inhuren van een lokale specialist waardoor je veel minder moet betalen aan kilometerkosten vanwege de kortere reisafstand.

Als je zonnepanelen in Swifterbant gaat kopen, dan wordt het door onafhankelijke partijen aangeraden om verschillende offertes van diverse zonnepanelen specialisten uit je omgeving te vergelijken. Dit omdat de prijs per situatie aanzienlijk kan verschillen per specialist. Deze besparing levert je gemiddeld 20 tot 30% op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!