Zonnepanelen Stiens

Zonnepanelen StiensHet zal niet lang meer duren voordat heel Nederland zonnepanelen op het dak heeft, dus de aanschaf van zonnepanelen in Stiens is zeer slim als je op de toekomst voorbereid wilt zijn. Daarnaast ge je er met zonnepanelen flink op vooruit, wie wil dat nou niet? Ga hieronder door met lezen om meer te weten over zonnepanelen in Stiens.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Stiens? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Het prijskaartje van zonnepanelen

Het prijskaartje van zonnepanelen bestaat uit een aantal onderdelen. Als je weet wat deze onderdelen precies zijn, zou je kunnen nagaan of je kunt besparen. Reken op 70% aan materiaalkosten, 20% aan montagekosten, 5% aan installatieapparatuur en nog eens 5% aan kilometerkosten. Verder betaal je over de hele prijs nog 21% btw.

Kosten van zonnepanelen in Stiens

Voor je in de aanschaf en installatie van zonnepanelen investeert, wil je vast weten wat het totale kostenplaatje zal zijn zodat je rekening kunt houden met je budget. Het is dan ook belangrijk om te bepalen wat voor soort panelen je koopt en wat het maximale vermogen. Vervolgens kan je bepalen hoeveel zonnepanelen je koopt en zo de kosten berekenen. Hieronder vind je een eenvoudig overzicht van de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Stiens.

Vermogen

Kosten

Terugverdientijd

Max 225 Wp

€325 – €395

7 jaar

Max 275 Wp

€415 – €495

8 jaar

Max 400 Wp

€515 – €595

10 jaar

Huur een lokale specialist in

Landelijk gelegen specialisten kunnen dan wel beschikken over het budget om grote marketingcampagnes te draaien waardoor ze populairder zijn, maar in vergelijking tot lokale specialisten ga je veel meer betalen vanwege de hoge kilometerkosten. Ook moet je langer wachten. Een lokale specialist kan er snel bij zijn en de kosten zullen lager zijn.

Subsidies zonnepanelen in Stiens

Landelijke subsidies behoren al tot het verleden, maar je kunt tot op heden bij bepaalde gemeenten kans maken op een subsidie voor zonnepanelen. Ook de gemeente Stiens moedigt haar inwoners regelmatig aan met aantrekkelijke regelingen voor verduurzaming. Blijf op de hoogte van de allerlaatste updates en nieuws omtrent de subsidiemogelijkheden zodat je de kosten kunt verlagen.

De btw-aftrekregeling

Niet iedereen weet het, maar middels de btw-aftrekregeling kan je 21% op de begininvestering van zonnepanelen besparen. Je krijgt de volledige 21% btw die je hebt betaald over het kopen en het installeren van de panelen in zijn geheel terug, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Deze aftrekregeling is de voordeligste regeling in de zonnepanelenbranche.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen brengen veel voordelen met zich mee, waaronder de maandelijkse korting op de energierekening en jaarlijkse opbrengsten, de waarde van je huis stijgt, het energielabel van je huis verbetert, het systeem werkt milieuvriendelijk en je kunt de kosten verlagen door subsidies of de btw-aftrekregeling.

Keurmerken van zonnepanelen

Men hecht veel waarde aan de kwaliteit van zonnepanelen, maar niet iedereen weet hoe na te gaan wat de beste manier is om verzekerd te zijn van kwaliteit. Waar je hierbij vooral op moet letten zijn de keurmerken, waaronder:

  • Keurmerken voor zonnepanelen: Het Duitse Tüv keurmerk en het Europese CE-keurmerk.

  • Keurmerken voor specialisten: Het Nederlandse Zonnekeur keurmerk.

Zaken die mis kunnen gaan

De zaken die mis kunnen gaan als je in de gemeente Stiens zonnepanelen gaat kopen zijn:

  • Een specialist inschakelen die niet lokaal is gevestigd: Hierbij ga je hoge kilometerkosten betalen voor de afstand die de specialist naar je toe moet rijden.

  • Niet checken of je dak geschikt is: Je behoort eerst na te gaan of je dak wel geschikt is om zonnepanelen te plaatsen. Laat dan ook eerst een schouw maken van de situatie op je dak.

De terugverdientijd

In Stiens kan je min of meer rekenen op een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar voor zonnepanelen. Om te bepalen wat de exacte terugverdientijd is in jouw situatie dien je te kijken naar de factoren die de terugverdientijd doen verlagen of verhogen, namelijk:

  • De zonnepanelenprijs.

  • De capaciteit van het zonnepanelensysteem.

  • De subsidiemogelijkheden of de btw-aftrekregeling.

Handige checklist

Er zijn altijd een aantal zaken die je nog moet checken. Om deze zaken niet te vergeten kan je onderstaande checklist hanteren:

  • Check welke specialisten een keurmerk voeren. Het Zonnekeur keurmerk geeft aan dat de specialist gecertificeerd is, en dus aangesloten is bij een brancheorganisatie. Je bent dan ook verzekerd van een ervaren specialist die professioneel te werk gaat.

  • Check altijd hoeveel het vermogen van je zonnepanelensysteem moet zijn, zodat je voldoende stroom op kunt wekken voor je huishouden. Neem je jaarrekening erbij om na te gaan wat je exact jaargebruik is.

Bij de overweging om zonnepanelen in Stiens te gaan kopen is het raadzaam om bij verschillende zonnepanelenspecialisten offertes aan te vragen zodat je een beeld kunt krijgen van de gemiddelde prijzen en de kwaliteit. Dit maakt vergelijken makkelijker waardoor je ook sneller kans maakt op flinke besparingen op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!