Zonnepanelen Stein

Zonnepanelen SteinStein is een plaats waar het prachtig wonen is. Het is ook een plaats waar de zon goed kan schijnen dus het is zinvol om daar wat mee te doen. Je kan dan ook het beste overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen. We keken voor jou naar de plekken waar je die het beste kan kopen. Ook keken we naar zaken waar jij bij de aanschaf op moet letten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Stein? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs van zonnepanelen verklaard

Zonnepanelen zijn redelijk kostbaar. De prijs wordt bepaald door onder andere de volgende zaken:

  • Een kostbaar materiaal en technologie. Voor de productie van de laatste generatie zonnepanelen wordt er gebruik gemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een materiaal wat ervoor zorgt dat er niet alleen energie uit zonlicht maar ook uit daglicht wordt opgewekt. Je betaalt flink voor dit materiaal en de research die eraan geïnvesteerd is. Bespaar nooit op het materiaal aangezien deze panelen ook het hoogste rendement hebben.
  • Een kostbare installateur. De installateur van zonnepanelen is tevens een behoorlijke kostenpost. Hij zal je ongeveer 1200 euro kosten. De gecertificeerde installateur zal er echter wel voor zorgen dat jouw installatie het meeste oplevert. Het is daarom ook goed om daar niet op te besparen.
  • De reiskosten van de leverancier. Dit is een post waarop je absoluut wel moet bezuinigen. Door te kiezen voor een leverancier uit (de regio van) Stein betaal je de laagste kilometerkosten. Dit zorgt ervoor dat je sneller aan de beurt bent en dat je flink bespaart.
  • Jij betaalt voor de geringe aantallen. Zonnepanelen worden nog altijd niet in grote hoeveelheden besteld wat zorgt voor een hoge prijs. Door te bestellen met een groep kopers valt hierop te besparen.

Weet wat je betaalt in Stein

We vroegen aan meerdere leveranciers in Stein naar hun prijzen. Men stuurde ons de volgende offertes toe:

Wat is de techniek die jouw paneel gebruikt Werken op zonlicht of daglicht Wat is het vermogen van het paneel Wat is de prijs van 10 panelen plus de omvormer inclusief BTW
Een techniek met een glaspaneel Veel zonlicht Tot max 175 Wp 3175 euro
Een techniek met een silicium paneel Zonlicht Tot max 275 Wp 4396 euro
Een techniek met een hypermodern monokristallijn paneel Zonlicht en daglicht Tot max 400 Wp 6195 euro

Waarom een specialist in Stein kiezen

Je kiest voor je zonnepanelen het beste een leverancier uit Stein om de volgende redenen:
Beschermde daken herkennen. De specialist uit Stein herkent gelijk of jouw dak een beschermd aangezicht is. Hij kan in dat geval een vergunning bij de gemeente voor je aanvragen.
Weten waar het geld te halen valt. Een specialist uit Stein weet of er geld te halen valt ; hij zal voor jou geen subsidie onbenut laten.

Is er steun of subsidie in Stein

De gemeente Stein zet zich zeer actief in om de aanschaf van zonnepanelen te bevorderen. Je leest er direct meer over op deze pagina. Wil je meer weten over subsidie bij zonnepanelen dan lees je ook het volgende stuk.

De BTW terug vragen in 3 stappen

De BTW die je hebt betaald kan je redelijk gemakkelijk terug vorderen met de onderstaande stappen.
Registreer je eerst als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt een bericht met bevestiging van de belastingdienst.
Je vraagt nu de BTW terug.

De keurmerken en garanties waar jij op moet letten

Bij de aanschaf van zonnepanelen let jij op de volgende keurmeren en bijkomende garanties.
Het zonnekeur logo. Dit is een logo wat aangeeft dat je met een gecertificeerde installateur te maken hebt die het uiterste uit jouw installatie zal halen.
Het CE logo wat belangrijk is. Dit geeft namelijk aan dat je te maken hebt met een product wat voldoet aan de eisen van de EU.
Het Tüv logo voor strengere eisen. Dit geeft aan dat het paneel voldoet aan de nog strengere eisen die de Duitse overheid eraan stelt.

De valkuilen waar je voor moet oppassen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan een hoop misgaan. Denk onder andere aan de volgende zaken
Er wordt niet gekeken naar schaduwval op jouw dak. Dat kan tot gevolg hebben dat jouw installatie straks veel te weinig oplevert.
Je huurt iemand van ver in. Niet letten op de reistijd van de leverancier komt je duur te staan. Je betaalt voor kostbare verreden kilometers.

Jouw voordelen bij zonnepanelen kopen

Je hebt meer voordeel dan je denkt:
Geen dure energietaks meer. Energie is zo duur doordat je 12 eurocent energietaks per kWh betaalt. Die betaal jij dus niet meer.
Een installatie die zichzelf terugverdient. Jouw installatie verdient zichzelf vanaf het eerste moment terug doordat je minder voorschot aan het energiebedrijf betaalt. De hele installatie verdien je tussen 7 en 12 jaar terug.

Zaken die je eerst naloopt

Kijk naar je verbruik. Dit doe je aan de hand van je jaarafrekening. Stem je installatie erop af.
Kijk naar je meter. Voor zonnepanelen heb je een slimme energiemeter nodig.

Besparen is gemakkelijk

Koop in met een groep. Zo krijg je betere voorwaarden, voorrang en een lagere prijs.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit van vakmannen vergelijken in Stein

Dit doe je met deze button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes van plaatselijke leveranciers die je vergelijkt. Op die manier beding je een voordeel tot wel 30 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!