Zonnepanelen Steenbergen

Zonnepanelen SteenbergenAls jij het ook belangrijk vindt om het milieu te besparen en om van hoge opbrengsten te genieten, dan is de aanschaf van een set zonnepanelen in Steenbergen ideaal. Je kunt met zonnepanelen op duurzame en milieuvriendelijke wijze je eigen energie opwekken waardoor je goed bent voorbereid op een energiezuinig en duurzaam Nederland. Wil je alles weten over zonnepanelen in Steenbergen? Dan dien je direct door te gaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Steenbergen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Componenten van de zonnepaneel prijs

Zonnepanelen in Steenbergen worden telkens goedkoper. Dit is mede te danken aan de stijgende vraag naar zonnesystemen waardoor ook het aanbod steeds uitgebreider wordt. De prijs voor een zonnepanelensysteem wordt voor 70% bepaald door de materialen, 20% gaat uit naar de arbeidskosten voor de zonnepanelenspecialist, 5% is bestemd voor het installatiemateriaal en nog eens 5% voor de kilometerkosten om naar je woning toe te komen voor de installatie. Op de volledige prijs dien je verder nog 21% btw te betalen.

Kosten van zonnepanelen in Steenbergen

De kosten voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Steenbergen zijn anders voor elk dak, aangezien je zelf kunt bepalen wat de capaciteit en grootte van het systeem moet zijn. Je kunt de kosten onderverdelen en in de aanschafkosten en de installatiekosten. Het overzicht hieronder verschaft inzicht tot de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Steenbergen. Het gaat om de kosten voor een systeem met panelen van 250 Wp, exclusief de btw en de installatiekosten. De installatiekosten liggen ergens tussen de €750 en €1.250 per systeem.

Aantal panelen Vermogen Kosten
5-6 1.500 Wp 2.500
8-9 2.250 Wp 3.700
9-10 2.500 Wp 4.300
11-12 3.000 Wp 5.000
12-13 3.250 Wp 5.600
16-17 4.250 Wp 7.500
19-20 5.000 Wp 8.500
22-23 5.750 Wp 10.000
24-25 6.250 Wp 11.000

Liever een lokale of een landelijke specialist?

Het installeren van zonnepanelen vergt enige mate van ervaring en kennis, wat dus betekent dat je op zoek moet gaan naar een erkende specialist. Wil je zo min mogelijk betalen en de zonnepanelen zo snel mogelijk op je dak hebben? Huur dan een lokale specialist in. Lokaal gelegen specialisten hoeven minder kilometers af te reizen om naar je huis te komen, waardoor de factuur ook goedkoper wordt en de panelen sneller geïnstalleerd kunnen worden.

Subsidies zonnepanelen in Steenbergen

De gemeente Steenbergen probeert continu te weren richting het verduurzamen van het land, waardoor de aanschaf van zonnepanelen aangemoedigd wordt door de overheid middels aantrekkelijke subsidies. Op landelijk niveau zijn alle subsidies inmiddels afgeschaft, maar veel gemeenten reiken nog regelmatig lokale subsidies uit. Op de website van het Regionaal Energieloket tref je alle huidige informatie omtrent zonnepanelen in Steenbergen of ga naar het gemeentehuis.

De voordelen

Zonnepanelen brengen naast de hoge jaarlijkse opbrengsten en de maandelijkse besparingen nog veel meer voordelen, waaronder:

 • De stijging in de waarde van je woning en het verbeterd energielabel.
 • De onafhankelijkheid van een energieleverancier door zelf groene stroom op te wekken.
 • De energiebron is oneindig.
 • Je kunt een subsidie aanvragen.
 • De korte terugverdientijd en de lange levensduur.
 • De milieuvriendelijkheid van het systeem.
 • Zonnepanelen zijn onderhoudsarm.

 

De terugverdientijd

Zonnepanelen zijn snel terugverdiend, zeker als de aanschafkosten vrij laag zijn, als je een systeem koopt dat veel stroom op kan wekken binnen een korte tijd en als je een subsidie aanvraagt. Deze factoren doen de terugverdientijd flink omlaaggaan waardoor je je investering veel sneller terugverdient. Zonnepanelen in Steenbergen doen het goed, waardoor je kunt rekenen op een gemiddelde terugverdientijd van 6 tot 8 jaar.

Relevante keurmerken

Iemand die zonnepanelen koopt, wil natuurlijk wel verzekerd zijn van panelen van hoogwaardig kwaliteit, een systeem dat veilig te gebruiken is en op duurzame en milieuvriendelijke wijze werkt. Dit kan je nagaan door te vragen naar de relevante keurmerken zoals het Tüv-keurmerk en het CE-keurmerk. Wil je weten of de zonnepanelenspecialist gecertificeerd is? Vraag dan om een Zonnekeur keurmerk.

Stappenplan zonnepanelen kopen

De stappen hieronder geven nauwkeurig weer hoe je zonnepanelen moet kopen, aangezien dit proces makkelijker lijkt dan het werkelijk is. De eenvoudigste en snelste manier om zonnepanelen in Steenbergen te kopen is als volgt:

 1. Verdiep je in wat voor soort systeem je gaat aanschaffen door na te gaan wat je verbruik is zodat je het systeem daarop afstemt.
 2. Vraag een vergunning aan indien dat vereist is en check of er subsidiemogelijkheden zijn.
 3. Vraag een aantal offertes op bij goede zonnepaneelspecialisten.
 4. Zet de offertes naast elkaar en vergelijk ze op basis van prijs en kwaliteit.
 5. Accepteer de offerte die je het meest toespreekt en laat de panelen installeren.
 6. Vergeet naderhand de btw niet terug te vorderen om 21% te besparen.

Ben je benieuwd of de aanschaf van zonnepanelen in Steenbergen rendabel is in jouw eigen situatie? Aarzel dan niet langer en vergelijk direct een aantal offertes van specialisten met elkaar zodat je verzekerd bent van een goede prijs.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!