Zonnepanelen Stadskanaal

Zonnepanelen StadskanaalDe aanschaf van zonnepanelen wordt aangemoedigd door de overheid en dat betekent dat ook de gemeente Stadskanaal dit initiatief ondersteunt. Dit is een uitstekend moment om zonnepanelen to kopen, want de prijzen gaan nog steeds naar beneden terwijl de kwaliteit wel steeds beter wordt. De opbrengsten van zonnepanelen stijgen elk jaar en dat terwijl je er minder voor betaalt. Dit artikel is samengesteld voor inwoners in Stadskanaal die in zonnepanelen willen investeren.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Stadskanaal? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijs voor zonnepanelen gaat naar beneden. De factoren die hier de meeste invloed op hebben zijn de kwaliteit en het soort paneel. Over het algemeen betekent een duurdere installatie ook meer opbrengst. De kosten voor de panelen en de plaatsing ervan (inclusief btw) vind je in het onderstaande overzicht.

Aantal zonnepanelen

Prijs

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Stadskanaal inhuren?

Zonnepanelen zijn erg in trek momenteel in Nederland en er zijn een groot aantal landelijke- en regionale installateurs die deze graag voor je komen plaatsen. Regionale specialisten hebben dan een aantal voordelen. Zij weten hoeveel zonnepanelen in Stadskanaal precies opbrengen en zijn op de hoogte van regelingen bij de gemeente. Daarnaast zijn ze altijd snel bij je, ook als je ze later nodig hebt voor onderhoud, een nieuwe omvormer of reparaties. Voorrijkosten worden dan niet in rekening gebracht.

Is er steun/subsidie in Stadskanaal?

Inwoners van de Groningse gemeentes die in het aardbevingsgebied vallen kunnen een compensatie aanvragen als zonnepanelen zijn beschadigd door een aardbeving. Deze Waardevermeerderingsregeling is de enige subsidie bij de gemeente Stadskanaal die betrekking heeft op zonnepanelen. Daarmee zijn ze geen uitzondering, want er is een grote landelijke btw regeling waar iedereen die zonnepanelen aanschaft gebruik van maakt. Voor onafhankelijk advies, een gratis energiescan en een overzicht van alle regionale specialisten kun je terecht bij het Energieloket.

Stappenplan btw teruggave

Zoals al even aangegeven is er een grote landelijke regeling waarmee je alle btw terugvraagt die je over de gehele aankoop hebt betaald. Dat doe je via de Belastingdienst en met het onderstaande stappenplan.

  1. Zoek het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ op, vul het in en stuur het op naar de Belastingdienst.

  2. Je ontvangt binnen 5 dagen een bevestiging.

  3. Daarna ontvang je een brief met een btw nummer en een inlogcode.

  4. Met die inloggegevens dien je je belastingaanvraag in. In de meeste gevallen hoef je dat maar één keer te doen.

  5. Je ontvangt alle btw die je hebt betaald terug, dus dat is ongeveer 1/5 deel van de investeringskosten.

Keurmerken en garanties

Zoals al even aangegeven is het belangrijk om de kwaliteit van zonnepanelen goed in de gaten te houden. Je controleert dit door de keurmerken en garanties door te nemen.

  • Keurmerken: er zijn een aantal keurmerken die van toepassing zijn op zonnepanelen. Ga daarom op zoek naar de volgende vermeldingen: Sterkin, RoHS, TÜV, Zonnekeur, de ISO certificeringen, CE certificering en VDE.

  • Vakverenigingen: er zijn ook een aantal vakverenigingen waar een specialist zich bij aan kan sluiten. Je bent dan verzekerd van de beste dienstverlening en van een uitstekende garantieregelingen. Is dit belangrijk voor je, ga dan op zoek naar: KvINL, Holland Star, NVDE, SEI of UNETO-VNI.

  • Garanties: hoe beter de garantieregeling, hoe meer vertrouwen de specialist of de fabrikant heeft in de producten en diensten die ze leveren. Een goede garantieregeling is dus een bewijs van kwaliteit. Neem geen genoegen met een vermogensgarantie van minder dan 80% na 25 jaar, een productgarantie van minder dan 10 tot 15 jaar en een installatiegarantie van minder dan 5 jaar.

Valkuilen bij het inhuren van een specialist

Het is voor de kwaliteit van je installatie essentieel dat je de juiste specialist uitkiest. Dat doe je door op zoek te gaan naar keurmerken en erkenningen. Je beoordeelt ook de garantieregelingen. Verder is het belangrijk dat je een specialist uitkiest die bij je langs komt om je dak te inspecteren en die dit niet op afstand doet. Vraag altijd naar een berekening van de mogelijke opbrengsten. Zijn deze niet hoog genoeg, dan moet de specialist je afraden om zonnepanelen te laten plaatsen. Vergeet als laatste niet ook naar de kwaliteit van de bekabeling en de bevestigingsmaterialen te vragen.

Interessante bespaartips

Besparen op zonnepanelen zonder de kwaliteit op het spel te zetten kan lastig zijn. Door een regionale specialist uit te kiezen bespaar je voorrijkosten. Soms krijg je ook een interessante korting aangeboden als je meedoet aan een collectieve inkoopactie.

Specialisten vergelijken in Stadskanaal

De beste manier om te besparen is door specialisten uit Stadskanaal en omstreken met elkaar te vergelijken. Wij leveren je alvast een aantal vrijblijvende offertes aan.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!