Zonnepanelen Spijkenisse

Zonnepanelen SpijkenisseSpijkenisse is een plaats waar het bruist van de technologie. Je woont in de regio Rotterdam en dat is een plaats waar men alles weet van energie en het opwekken daarvan. De daken in Spijkenisse worden dan ook steeds vaker voorzien van zonnepanelen. Wanneer jouw dak wel wat zon kan gebruiken is het een goed idee om je hierop te oriënteren. We geven je graag wat informatie zodat jij tot een goede bewuste keuze komt.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Spijkenisse? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe de prijs wordt bepaald

De reden waarom velen nog geen zonnepanelen hebben is de prijs. Er is ook veel prijsverschil wat de keuze extra moeilijk maakt. We keken voor je naar de componenten die de prijs bepalen.

  • De materialen zijn kostbaar. Voor de modernste zonnepanelen wordt gebruik gemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een materiaal wat via een kostbare procedure wordt gemaakt. Het materiaal is in staat om zowel daglicht als zonlicht om te zetten in energie en daardoor is het revolutionair te noemen. Jij bespaart dan ook liever niet op het type panelen wat je koopt wanneer een hoge opbrengst voor jou belangrijk is.
  • Het arbeidsloon is duur. Denk daarbij aan de installateur die de panelen bij jou komt plaatsen. Een gecertificeerde installateur kost al snel 1200 euro voor het werk wat hij doet. Hij zal er wel voor zorgen dat jouw installatie het uiterste oplevert. Daardoor is de gecertificeerde installateur zijn geld meer dan waard.
  • De schaarste van de panelen. Dit is iets wat door de tijd heen kan veranderen. Zonnepanelen worden niet in een enorm grote oplage gemaakt omdat de vraag simpelweg laag is. Jij betaalt voor die schaarste in de zin dat de prijs hoger is. Wanneer je samen met een grote groep kopers kan inkopen wordt de prijs dus lager.
  • De BTW die je voor moet schieten. Bij zonnepanelen betaal je BTW. Dit is een post die je in eerste instantie zal moeten voorschieten. Naderhand vraag je de 21 procent BTW met het schema iets verderop terug.
    De reiskosten. Dit is iets waarop je zeker kan besparen door te kiezen voor een leverancier uit Spijkenisse.

De kosten van zonnepanelen in Spijkenisse

We vroegen bij meerdere leveranciers prijzen op van zonnepanelen. Men gaf ons de volgende prijsopgaven.

Wat is de techniek Energie door zon of daglicht Wat is het vermogen van het paneel Wat is de prijs van 10 panelen plus een omvormer exclusief de plaatsing
Verouderde techniek met glas Energie door veel zonlicht 175 tot 200 Wp 3265 euro
Recentere techniek met polykristallijn silicium Energie door gewoon zonlicht 200 tot 275 Wp 4855 euro
De nieuwste techniek met monokristallijn silicium Energie door gewoon zonlicht en daglicht 300 tot 400 Wp 6250 euro

Waarom jij zonnepanelen in Spijkenisse koopt

Zonnepanelen koop je het beste in Spijkenisse zelf. Dat doe je onder meer om de volgende redenen:
Belangrijke klimaatdoelstellingen. In de regio Rotterdam wordt veel subsidie gegeven voor zonnepanelen maar je moet wel weten hoe je die claimt. Dat weet de lokale leverancier het beste en hij kan je daar mee helpen.
Beschermde daken. Sommige daken in Spijkenisse zijn beschermd stadsbeeld. De leverancier kan voor jou de vergunning aanvragen.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Spijkenisse

De gemeente Nisserwaard geeft hulp en steun bij de aanschaf van zonnepanelen. Je leest er meer over op deze pagina. Wil je meer weten over subsidie dan lees je ook het volgende stuk.

De BTW van je zonnepanelen terug vragen

Jouw betaalde BTW vraag je terug met onderstaand stappenplan:
Ga eerst naar deze site van de belastingdienst en vul je aanvraag in.
Hierna krijg je een bericht van de belastingdienst.
Als laatste stap vraag je de BTW terug.

De garanties bij jouw zonnepanelen

Bij zonnepanelen horen meerdere keurmerken en garanties. Let op de volgende zaken:
De installateur met Zonnekeur. Dit is een keurmerk wat alleen aan gecertificeerde installateurs wordt afgegeven.
De eisen van de EU met het CE logo. Dit keurmerk geeft aan dat de panelen voldoen aan de eisen van de EU.
De eisen van de Duitse regering met het Tüv logo. Dit logo geeft aan dat de panelen aan aanvullende nog strengere eisen voldoen.

Trap niet in de volgende valkuilen

Bij zonnepanelen kan je gemakkelijk de mist in gaan. Dit voorkom je met de volgende tips:
Laat eerst een scan plaatsvinden. Daarbij wordt er gekeken naar de ligging van jouw dak en de schaduw op je dak. Aan de hand daarvan wordt er een keuze gemaakt voor een installatie.
Ga niet voor een bodemprijs. Krijg je panelen tegen een bodemprijs aangeboden, dat is het waarschijnlijk een verouderde techniek. Deze panelen werken enkel bij zonlicht en hebben dus een redelijk laag rendement.

Meer voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen leveren je meer voordeel op dan je denkt. Kijk maar naar de volgende zaken:
Panelen die zichzelf terugverdienen. Zonnepanelen verdienen zich vanaf de installatie al terug. Hoe lang dat duurt hangt af van de aanschafprijs en het rendement.
Een huis wat meer waard is. Zonnepanelen geven een beter energielabel en dus een waardevoller huis.

Zaken die jij checkt

Je kan het dak op. Laat eerst een schouw uitvoeren waarbij er wordt gekeken naar het effect van schaduw op je dak.
Hoe slim is je meter. Voor zonnepanelen heb je een slimme energiemeter nodig.

Handig om te besparen

Koop met een grote groep en bespaar op de prijs van de panelen.
Vergelijk de prijzen.

Kwaliteit vakmannen in Spijkenisse vergelijken

Dit doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere prijzen die je kan vergelijken. Op die manier kan je al vooraf tot 20 procent besparen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!