Zonnepanelen Spaarnwoude

Zonnepanelen SpaarnwoudeEen groen land is eenvoudig te bereiken als de meeste inwoners van Nederland in duurzaamheid gaan investeren, hier hoort ook het aanschaffen van zonnepanelen in Spaarnwoude bij. Maar wat zijn de belangrijke zaken als het gaat om de aanschaf van zonnepanelen in Spaarnwoude? Ga hieronder verder met lezen zodat je meer te weten komt hierover.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Spaarnwoude? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Spaarnwoude

Maar liefst 5.986 woningeigenaren in Spaarnwoude hebben al zonnepanelen op het dak staan en genieten volop van de 1.109 zonuren per jaar. Met zonnepanelen kan men op milieuvriendelijke wijze besparen op de maandelijkse energiekosten en profiteren van hoge besparingen per jaar.

Prijsopbouw van zonnepanelen in Spaarnwoude

Het is essentieel om na te gaan hoe de prijs van zonnepanelen in Spaarnwoude is opgebouwd. Je betaalt voor de volgende zaken:

  • De materialen: Je betaalt voor de zonnepanelen, de omvormer en de bevestigingsmaterialen.

  • De arbeid: De kosten van het arbeid hangen af van welke specialist in je inhuurt.

  • De apparatuur: Ook de kosten voor de apparatuur die nodig is voor de installatie zit verwerkt in de prijs.

  • De reiskosten: Je betaalt voor de kosten die de specialist maakt om naar je toe te reizen voor de installatie.

  • De btw: Iedereen behoort 21% btw te betalen over de aanschaf en de installatie van de panelen.

Wat zijn de kosten?

Ben je benieuwd naar het kostenplaatje dat komt kijken bij zonnepanelen in Spaarnwoude? De kosten zijn afhangend van het soort paneel, het aantal panelen en het vermogen. Hieronder tref je de gemiddelde kosten voor zonnepanelen aan de hand van het aantal panelen.

Aantal panelen

Kosten

Besparing per jaar

8 3.675 – €4.475 410
12 5.175 – €5.700 575
14 6.025 – €6.275 800
17 6.300 – €6.750 920
19 7.050 – €7.150 1.030
23 7.500 – €7.975 1.050

Waarom je voor een lokale specialist moet gaan

Het beste is om een lokale specialist in te huren aangezien een specialist in Spaarnwoude zelf als geen ander weer wat de regels zijn van de gemeente. Daarnaast is een lokale specialist ook voordeliger vanwege het ontbreken van de kilometerkosten die flink kunnen oplopen.

Subsidies zonnepanelen in Spaarnwoude

Om de vrij hoge kosten van zonnepanelen in Spaarnwoude te verlagen zou je kunnen nagaan of er subsidiemogelijkheden zijn. Landelijke subsidies zijn er sinds 2013 helaas niet meer, maar je kunt wel nagaan bij de gemeente Spaarnwoude wat de huidige lokale mogelijkheden zijn. Daarnaast kan je nog de btw terugvorderen.

De btw terugvragen

Het is mogelijk om de 21% betaalde btw over de aanschaf en de installatie van de panelen terug te vragen. Om in aanmerking te komen die je jezelf eerst als ondernemer voor de btw te registreren bij de Belastingdienst. Nadat je bent aangemeld kan je je aanvraag indienen en ontvang je binnen een bepaalde tijd de bevestiging. Vervolgens wordt de btw teruggevorderd.

Keurmerken van zonnepanelen

Goede zonnepanelen zijn te herkennen aan de keurmerken. De volgende keurmerken zijn belangrijk als het om zonnepanelen gaat:

  • CE: Zonnepanelen die een CE-keurmerk hebben voldoen aan de eisen van de Europese Unie.
  • Tüv: Als de panelen dit keurmerk bevatten dan houdt dat in dat de panelen aan strenge Duitse eisen voldoen.
  • Zonnekeur: Dit keurmerk wordt alleen uitgegeven als de installateur erkend is.  

Valkuilen van zonnepanelen

Er zijn een aantal zaken die snel verkeerd kunnen gaan als je zonnepanelen gaat kopen. Laat eerst een schouw maken van je dak zodat je rekening kunt houden met de schaduwval. Let daarnaast ook op de prijs. Zonnepanelen met een te goedkope prijs zijn vaak van lager kwaliteit.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Hoe snel je je begin investering terug hebt verdiend hangt af van de subsidiemogelijkheden, het aantal zonnepanelen, de prijs en het vermogen per paneel. Gemiddeld is de terugverdientijd van een zonnepanelensysteem in dit gebied 6 tot 8 jaar. In geval van een groter systeem kan je op 5 tot 10 jaar rekenen.

Checklist van zonnepanelen in Spaarnwoude

Ga eerst na wat de totale energiebehoefte is van je huishouden door je jaarnota te checken. Zo kan je precies weten hoeveel panelen je moet aankomen en hoeveel het vermogen per paneel moet zijn om te voorzien in je energiebehoeften. Check daarnaast ook of je al een slimme energiemeter hebt om je verbruik nauwkeurig bij te houden.

Bespaartips op zonnepanelen

Wil je besparen op de kosten van zonnepanelen in Spaarnwoude? Koop dan groot in om te besparen op de kosten. Dit kan door samen met een groep geïnteresseerden, de buren of andere wijkgenoten de panelen in te kopen. Daarnaast kan je jezelf ook aansluiten bij een collectief voor voordelige prijzen.

Vraag offertes aan

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om een systeem te kiezen die past bij het verbruik van je huishouden. Vergelijk eerst verschillende offertes van meerdere zonnepaneel specialisten om een specialist te kiezen die het best past bij je voorkeuren en je budget.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!