Zonnepanelen Someren

Zonnepanelen SomerenHet aanschaffen van zonnepanelen in Someren is een slimme investering, aangezien zonnepanelen meer opleveren dan rente op de spaarbank. Naast de opbrengsten kan je met zonnepanelen nog flink besparen door je eigen groene energie op te wekken zonder het milieu te belasten. Wil je hier meer over weten? Ga dan door met lezen hieronder zodat je meer komt te weten over zonnepanelen in Someren.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Someren? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Someren

Niet alleen woningeigenaren maar ook ondernemers met kleine en grote bedrijven hebben inmiddels al zonnepanelen in Someren aangeschaft. De ruim 1.117 zonuren per jaar in Someren maakt het mogelijk om volop te kunnen besparen op de maandelijkse stroomrekening. Naast de grote besparingen kan je ook hoge jaarlijkse opbrengsten verwachten en ben je met zonnepanelen onafhankelijk van de energieleverancier.

Kosten van zonnepanelen in Someren

Het financiële plaatje is van groot belang als je zonnepanelen gaat kopen. Je wilt natuurlijk wel weten in hoeverre het de moeite waard is om te investeren in een zonnepanelensysteem. Als we naar de kosten kijken, moet je bepaalde zaken in acht nemen. Denk aan het soort paneel, het vermogen en het aantal panelen. Zie hieronder wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Someren als je uitgaat van panelen met een vermogen van 250 Wp.

Aantal panelen Vermogen Kosten
11 2.750 Wp 5.100
16 4.000 Wp 7.600
20 5.000 Wp 9.100
22 5.500 Wp 10.200
26 6.500 Wp 11.700

Het belang van een lokale specialist

Bij het inschakelen van een zonnepanelenspecialist raden wij je aan om voor lokaal te kiezen. Naast de voordelige prijs vanwege de korte rijafstand kan een lokale specialist ook veel sneller bij je woning komen voor de installatie of in geval van een storing of probleem. Moet je een vergunning aanvragen voor de installatie van de panelen of wil je meer weten over de lokale subsidiemogelijkheden? Dan kan een lokale specialist je helpen met het indienen van de aanvragen en adviseren over regionale zaken omtrent zonnepanelen.

Subsidies zonnepanelen in Someren

Als je zonnepanelen in Someren koopt voor je woning, dan zijn er verschillende interessante subsidiemogelijkheden zoals de SEEH-subsidie. Om in aanmerking te komen dien je natuurlijk in de gemeente Someren te wonen en eigenaar zijn van het pand. Daarnaast is het noodzakelijk om minstens 2 energiebesparende maatregelen uit te voeren binnen de aangegeven periode. Daarnaast kan je ook de 21% btw die je reeds hebt betaald weer terugvragen bij de belastingdienst. Ook hierbij gelden bepaalde voorwaarden, maar uiteindelijk kan je de btw-regeling beschouwen als een korting die je achteraf krijgt op de initiële investeringskosten van 21%.

Bekende valkuilen waar je op moet letten

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten voordat je overgaat tot het aanschaffen van de panelen, aangezien er veel fout kan gaan. De meest bekende valkuilen van zonnepanelen zijn:

  • Wachten tot zonnepanelen goedkoper worden. Zonnepanelen zijn nog nooit zo goedkoop als nu, waardoor je een flinke besparing misloopt door te wachten. De huidige subsidiemogelijkheden, de btw-regeling, de korte terugverdientijd en de ontwikkelingen van vraag en aanbod op de zonnepanelenmarkt maakt dat nu het juiste moment is voor de aanschaf van zonnepanelen in Someren.
  • Niet eerst offertes vergelijken met elkaar. Als je dit niet doet, dan kan je ook geen beeld krijgen van de prijzen op de markt, waardoor je niet gaat kunnen besparen. Door een vergelijking te maken kan je de voordeligste optie kiezen zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

Handige checklist voor zonnepanelen

De belangrijkste zaken waar je zorg voor moet dragen voordat je de panelen gaat kopen zijn:

  • Check altijd wanneer je de btw terug kan vragen. Dit kan tot 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar van het kopen van het zonnesysteem. Door gebruik te maken van de btw-regeling kan je tot wel 21% besparen.
  • Check of de uitgekozen specialist wel lokaal gevestigd is. Specialisten uit Someren hanteren lage kilometerkosten vanwege de korte afstand. Daarnaast kunnen ze er veel sneller bij zijn.

Besparen op zonnepanelen

Wie onlangs zonnepanelen heeft gekocht weet dat een zonnesysteem niet bepaald goedkoop is. Besparen is dan ook een interessante optie, en dit kan op de volgende manieren:

  • Huur een lokale specialist in en vergelijk eerst offertes om de beste prijs te kiezen.
  • Vraag een subsidie aan en maak gebruik van de btw-regeling.
  • Plaats de panelen zelf als je hier ervaring mee hebt.
  • Koop eerst een klein systeem en breid met de tijd mee verder uit.

Zonnepanelen in Someren doen het heel goed, aangezien de zon er dagelijks schijnt waardoor energie gemakkelijk opgewekt kan worden. Ben je inmiddels overtuigd van de vele voordelen van zonnepanelen en wil je zelf nagaan wat de mogelijkheden zijn? Vergelijk eerst offertes van zonnepaneel specialisten om goed op de hoogte te zijn van de voordeligste prijzen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!