Zonnepanelen Soesterberg

zonnepanelen SoesterbergWie had ooit gedacht dat zonnepanelen in Soesterberg het zo goed zouden doen. Massaal zijn mensen inmiddels overgestapt van grijze naar groene energie door het laten installeren van een set zonnepanelen op het dak om zelf te kunnen voorzien in de eigen energiebehoeften op milieuvriendelijke manier. Wil je meer te weten komen over zonnepanelen in Soesterberg en de zaken die hierbij belangrijk zijn? Lees dan hieronder verder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Soesterberg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

De manier waarop de prijs van zonnepanelen in Soesterberg is opgebouwd is afhankelijk van het soort zonnepaneel, het merk, de installatieapparatuur, de installatiekosten, kilometerkosten en vervolgens moet je nog de btw daarbovenop rekenen. De btw bedraagt 21% van de totale prijs. De materiaalkosten vormen 70%, de apparatuurskosten 5%, de installatiekosten 20% en de kilometerkosten 5%.

De kosten van zonnepanelen in Soesterberg

Een deugdelijk zonnepanelensysteem kost al gauw minimaal €5.000, wat vrij hoog is. Hoe meer stroom de panelen op moeten wekken, des te hoger de kosten aangezien het vermogen ook hoger gaat moeten zijn en je meer panelen nodig hebt. De gemiddelde kosten van zonnepanelen in Soesterberg voor een set van 12, 20 en 28 zonnepanelen tref je in de overzichtelijk tabel hieronder.

Aantal zonnepanelen Huishouden Capaciteit Kosten
12 1-2 3.960 Wp 5.400
20 3-4 6.600 Wp 9.000
28 5-6 9.240 Wp 12.600

Huur een lokale specialist in

Er wordt niet voor niets aangeraden om een lokale specialist uit te kiezen in vergelijking tot een landelijke specialist. Er zijn namelijk verschillende voordelen verbonden aan lokale specialisten. Huur liever lokaal om de volgende redenen:

  • Lokale specialisten hoeven minder te rijden en kunnen sneller naar je toe komen.
  • De afstand is kort dus het aantal kilometerkosten blijft gering.
  • Specialisten die in Soesterberg zelf gevestigd zijn hebben meer regionale ervaring.

De subsidiemogelijkheden

Als je in de provincie Utrecht woont, dan kan je checken bij de verschillende gemeenten waar je terecht kunt voor een plaatselijke zonnepanelen subsidie. Bij de gemeente Soesterberg maak je regelmatig kans op subsidies, mits je er op tijd bij bent en aan bepaalde voorwaarden voldoet.

De btw-aftrekregeling

Met deze handige regeling vanuit de overheid heb je de mogelijkheid om na de installatie direct di btw terug te vragen bij de Belastingdienst. Je moet dit wel binnen 6 maanden van datzelfde kalenderjaar doen, anders is de aanvraag niet meer geldig. De stappen die je moet nemen om de btw terug te vorderen:

  1. Ga naar de website van de Belastingdienst en registreer je als ondernemer.
  2. Wacht op een bevestiging van de aanmelding.
  3. Dien de aangifte in en wacht op de goedkeuring.
  4. De Belastingdienst stort de 21% btw op je rekening.

Keurmerken en garanties van zonnepanelen

Niet iedereen is ervan op de hoogte maar bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen zijn de keurmerken en garantiebepalingen zeer essentieel. Op deze manier weet je in hoeverre de fabrikant, de leverancier of de specialist wel te vertrouwen zijn. Koop geen zonnepanelen die geen geldig CE of Tüv keurmerken hebben en huur ook geen specialist in zonder een Zonnekeur keurmerk. Neem verder geen genoegen met een fabrieksgarantie die minder dan 5 tot 10 jaar is, een installatiegarantie van minder dan 2 jaar of een vermogensgarantie die geen hoog vermogen garandeert na verloop van tijd.

Garanties van zonnepanelen

Als je zonnepanelen in Soesterberg gaat kopen en vervolgens laat installeren, dan moet je altijd even vragen naar de details van de garantiebepalingen. Let vooral op de aanwezigheid van de onderstaande garanties die relevant zijn voor zonnepanelen:

  • Fabrieksgarantie: Vanuit de leverancier krijg je normaliter minstens 5 of 10 jaar garantie. Gaat er iets verkeerd met de zonnepanelen of de omvormer, dan worden de kosten binnen de garantieperiode geheel vergoed.
  • Installatiegarantie: Hierbij staat de specialist minstens 2 jaar garant voor de installatie. Mocht er tussentijds wat verkeerd gaan, dan kan je hier altijd aanspraak op doen.
  • Opbrengstgarantie: Deze garantie wordt ook wel vermogensgarantie genoemd en heeft betrekking op het maximale vermogen dat je na verloop van tijd kunt behalen met het systeem.

De terugverdientijd

Je hoeft eigenlijk helemaal niet lang te wachten tot je zonnepanelen in Soesterberg zijn terugverdiend, aangezien je meestal maximaal 8 jaar nodig hebt. Neem je daar nog een subsidie bij, vraag je de btw terug bij de Belastingdienst of heb je een krachtig zonnepanelensysteem gekocht? Dan kan de terugverdienperiode worden verkort tot 7 of zelfs 6 jaar. Zo begin je nog sneller met profiteren van de pure winst.

Specialisten vergelijken in Soesterberg

Soesterberg is de ideale woonplek. Het weer is er altijd mooi en de stad is hard bezig met het milieuvriendelijk en energiezuinig maken van de omgeving. Daar wil jij toch ook bij horen als je in Soesterberg woont? Koop zonnepanelen door eerst offertes van lokale specialisten met elkaar te vergelijken zodat je de beste kansen maakt op scherpe prijzen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!