Zonnepanelen Soest

Zonnepanelen SoestSoest is een gemeente waar men graag voorop loopt wanneer het aankomt op groene energie. Wanneer jouw huis in Soest nog geen zonnepanelen heeft is het de hoogste tijd om je hierop te oriënteren. We keken voor jou naar de beste adressen waar je zonnepanelen kan kopen. Daarnaast geven we jou wat tips zodat je de meeste energie voor je geld krijgt.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Soest? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weten hoe de prijs van zonnepanelen tot stand komt

Hoeveel jij betaalt voor je zonnepanelen hangt af van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De prijs van het materiaal is voor het grootste deel leidend. De duurste zonnepanelen die tegenwoordig worden verkocht zijn van monokristallijn silicium gemaakt. Het is een materiaal wat ervoor zorgt dat zowel zonlicht als daglicht tot energie worden gevormd. Dit materiaal is een stuk kostbaarder dan de eerdere grondstoffen die werden gebruikt. Daarnaast is het een materiaal wat schaarser is. Jij betaalt daar uiteraard voor. Het is iets waarop je niet moet gaan besparen: deze panelen hebben namelijk de hoogste opbrengst.
  • De kosten van het arbeidsloon zijn zeer hoog. Voor een goed werkende installatie heb je een gecertificeerde installateur nodig. Deze is een stuk kostbaarder dan een niet gecertificeerde installateur. Daar staat tegenover dat de gecertificeerde installateur het uiterste uit jouw installatie haalt. Je ziet de investering dan ook duidelijk terug in het rendement van jouw zonnepanelen.
  • De kilometerkosten kunnen flink oplopen. Soest mag dan nog zo mooi centraal gelegen zijn,  de kilometerkosten van een leverancier en installateur kunnen flink oplopen wanneer je er geen rekening mee houdt. Door te kiezen voor een leverancier uit de regio Soest bespaar je hier flink op.
  • De BTW die je voorschiet. BTW is altijd een flink bedrag. In het geval van zonnepanelen gaat het er alleen maar om dat je deze voorschiet. Je kan het bedrag namelijk naderhand weer terug vragen volgens het stappenplan wat je iets verderop terug vindt.

De kosten van zonne-energie in Soest

We vroegen bij meerdere leveranciers in het gewest Eemland de prijzen op van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende offertes:

Welk model zonnepanelen koop je Wat is de opbrengst Wat is de tijd waarin je ze terug verdient Wat is de prijs van 10 panelen plus een omvormer gemiddeld
Verouderde panelen van glas Tot 175 Wp. Er wordt enkel energie opgewekt uit veel zon 7 jaar 3170 euro
Recentere panelen van silicium Tot 275 Wp. Er wordt energie opgewekt uit normaal zonlicht 9 jaar 4265 euro
De nieuwste panelen van silicium Tot 400 Wp. Er wordt energie opgewekt uit daglicht en zonlicht 11 jaar 6195 euro

 Waarom een leverancier in Soest zo’n goed idee is

Je kiest het liefste voor een plaatselijke leverancier om onder meer de volgende redenen:
Een bepaald aantal daken in de gemeente Soest is beschermd straatbeeld. De plaatselijke leverancier weet of dit bij jouw huis zo is en hij kan de vergunning aanvragen.
Jij wil geen premie missen. De gemeente Soest verstrekt regelmatig premies en subsidies bij zonnepanelen. De plaatselijke leverancier kent deze zaken en hij kan helpen bij de aanvraag.

Is er steun of subsidie voor jou in Soest

We keken op de website van de gemeente Soest naar informatie hier over. We vonden de volgende zaken. Wil je mee informatie over subsidie lees dan ook het volgende stuk.

De BTW terugvragen in een paar eenvoudige stappen

De BTW die je hebt betaald over je zonnepanelen kan je gemakkelijk terugvorderen. Daarvoor doorloop je het onderstaande stappenplan.
Je registreert je bij de belastingdienst als ondernemer voor btw.
Je wacht op de bevestigingsbrief van de belastingdienst.
De BTW vraag je nu terug.

Belangrijke keurmerken

Er zijn een paar keurmerken die je goed in de gaten moet houden als je zonnepanelen koopt:
Het keurmerk CE. Dit is het keurmerk wat aangeeft dat de panelen goedgekeurd zijn door de Europese Unie.
Het keurmerk Tüv. Dit is een Duits keurmerk wat aangeeft dat de panelen ook aan aanvullende eisen van de Duitse overheid voldoen.
Het keurmerk Zonnekeur. Dit is een keurmerk wat wordt afgegeven aan gecertificeerde installateurs.

Pas hier goed op bij het inhuren van een specialist

Er kunnen gemakkelijk zaken misgaan wanneer je zonnepanelen koopt. Pas op de volgende zaken:
Er wordt geen rekening met jouw verbruik gehouden. Bij het bepalen van een installatie op jouw dak moet er minimaal rekening met jouw verbruik worden gehouden.  Dat doe je door naar de jaarafrekening te kijken.
Er wordt geen rekening met schaduwval gehouden. De gemeente Soest is een groene gemeente met veel hoge bomen. Die kunnen voor schaduwval zorgen. Je voorkomt dit probleem door een goede schouw vooraf bij jouw dak.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou meerdere voordelen. Denk onder andere aan de volgende zaken:
Je verdient je installatie terug. Dat doe je binnen 7 tot 12 jaar. Hoe lang het duurt hangt af van de prijs van de installatie en van de opbrengst van het systeem.
Jouw panelen verdienen extra. Wordt er meer energie opgewekt dan je verbruikt dan lever je dat terug. Je ontvangt tot 22 eurocent per kWh die je terug levert.

Checklist

Kijk vooraf naar je verbruik. Bepaal aan de hand daarvan jouw installatie die nodig is.
Kijk vooraf naar de energiemeter in jouw huis. Dat moet een slimme energiemeter zijn.

Besparen op zonnepanelen

Je bespaart gemakkelijk op zonnepanelen met de onderstaande tips
Samen is voordeliger. Door samen met een groep je zonnepanelen in te kopen kan je betere voorwaarden krijgen samen met een behoorlijke korting.
Vergelijken is weten. Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Soest

Je vergelijkt het beste specialisten in Soest door op onderstaande button te klikken. Je krijgt meerdere offertes om te vergelijken. Dat levert jou gelijk een voordeel oplopend tot 20 procent op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!