Zonnepanelen Sneek

Zonnepanelen SneekSneek staat bekend om de mooie natuur. Daarnaast staat de plaats bekend vanwege de vele zonuren die er worden gemaakt. Slimme inwoners van Sneek maken daar gebruik van. Ze kopen zonnepanelen en wekken op die manier hun eigen energie op. Wanneer jij die keuze nog niet hebt gemaakt om energie op te wekken hebben we hier wat interessante informatie voor je.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sneek? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs uitgelegd

Dat zonnepanelen een kostbare investering zijn hoeven we niet uit te leggen. Wel leggen we je uit hoe de prijs tot stand komt. Zo zie jij gelijk waar je wel en niet op moet besparen.

  • Het materiaal en het denkwerk. De nieuwste generatie zonnepanelen is behoorlijk kostbaar vergeleken met de voorlopers. Dat komt dan vooral doordat er van een kostbare techniek gebruik is gemaakt bij de productie. Er is gebruik gemaakt van monokristallijn silicium waardoor de panelen niet perse zonlicht nodig hebben om energie op te wekken; een geweldige innovatie. Voor dat materiaal en denkwerk betaal jij behoorlijk in de prijs.
  • Het werk wat erbij komt kijken. Voor het plaatsen van de panelen is een gecertificeerde installateur nodig. Die huur jij in en dat kost tot 1200 euro extra. De gecertificeerde installateur weet exact hoe hij jouw zonnepanelen voor de volle honderd procent kan laten werken. Het is niet goed om hierop te bezuinigen; deze installateur levert zijn geld weer op.
  • De kilometers die gemaakt worden. Voor het leveren van de installatie moet de installateur flink wat kilometers maken. Hierop kan jij besparen door een installateur en leverancier uit de omgeving van Sneek te kiezen.
  • De BTW die je betaalt. Jij kan naderhand de belasting die je hebt betaald weer terugvorderen bij de belastingdienst.

De prijs van zonnepanelen in Sneek

We vroegen offertes op en ontvingen de volgende prijsopgaven:

Wat voor techniek wordt er gebruikt Wat is het vermogen van een paneel Wat is de prijs van een installatie van 10 panelen plus een omvormer
Een oudere techniek met glaspanelen die alleen met zonlicht werken Tot 175 Wp 3115 euro
Een recentere techniek met silicium panelen die alleen met zonlicht werken Tot 275 Wp 4469 euro
De recentste techniek met monokristallijn silicium panelen die met zowel zonlicht als daglicht werken Tot 400 Wp 6185 euro

Waarom jij een specialist in Sneek inhuurt

Het beste vraag je een plaatselijke specialist om jouw zonnepanelen te plaatsen. Dat doe je om de volgende redenen:
De specialist uit Sneek weet precies of er een vergunning benodigd is. Hij kan deze vergunning voor jou aanvragen waardoor jij zo snel mogelijk je zonnepaneleninstallatie hebt.
De specialist weet of er voor jou geld beschikbaar is. Veel mensen laten geld liggen bij de aanschaf van zonnepanelen. Jou zal dat niet snel overkomen.

Is er steun of subsidie in Sneek

De gemeente Sneek geef concreet hulp en informatie over zonnepanelen op deze pagina. . Wil je meer weten over een subsidie lees dan ook het volgende stukje.

In 3 stappen je BTW terug krijgen

De BTW die je betaalt over je zonnepanelen mag je terugvragen bij de belastingdienst. Dat doe je aan de hand van de onderstaande stappen:
Je gaat naar de site van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer voor de BTW.
Na het invullen van het formulier krijg je een bericht van de belastingdienst.
Na dit bericht vorder jij je BTW terug.

De keurmerken bij jouw zonnepanelen

Je herkent goede zonnepanelen aan meerdere keurmerken. Let op de volgende logo’s op jouw aanschaf:
CE. Dit keurmerk geeft aan dat je te maken hebt met zonnepanelen die zijn goed gekeurd door de Europese Unie.
Tüv. Dit is het keurmerk van de Duitse overheid. Het geeft aan dat de zonnepanelen zijn goedgekeurd door de Duitse keurmeesters die nog strengere eisen stellen.
Zonnekeur. Dit is een keurmerk wat alleen aan erkende installateurs wordt afgegeven.

De valkuilen in de weg

Op weg naar een dak met zonnepanelen kan er behoorlijk wat misgaan. Dit zijn de meest gemaakte fouten:
Jouw dak verdiende geen schouw. De leverancier met haast zal geen schouw uitvoeren op jouw dak. Hij kijkt alleen op de computer en maakt een inschatting. Daardoor wordt er met zaken als schaduwval geen rekening gehouden waardoor jouw installatie maar half functioneert.
De leverancier zit te ver weg. Een leverancier die je uitzoekt via het internet kan zomaar veel te ver weg zitten. Daardoor betaal jij opeens onnodig enorm veel kilometerkosten.

Jouw voordelen bij zonnepanelen kopen

De installatie verdient zichzelf terug. Daarbij ligt de terugverdientijd tussen de 7 en 12 jaar. Deze tijd hangt af van de prijs van de panelen en de opbrengst van de panelen.
De installatie verhoogt de prijs van je huis. Een beter energielabel betekent een betere woningprijs.

Check eerst een paar punten

Kijk naar je verbruik voor je aanschaft. Door eerst naar de jaarafrekening te kijken zie je direct welk vermogen je nodig gaat hebben.
Kijk naar je energiemeter. Voor zonnepanelen heb je een slimme energiemeter nodig.

Voor de slimme bespaarder

  • Vergelijken van prijzen loont altijd.
  • Koop samen met anderen. Dat doe je door je bij een groep aan te sluiten.

De kwaliteit van vakmannen in Sneek vergelijken

Dit doe je via de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt. Zo kom je tot een besparing die kan oplopen tot wel 19 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!