Zonnepanelen Sluis

Zonnepanelen SluisHet kopen van een set zonnepanelen in Sluis wordt steeds vaker gezien als een nieuwe trend waarbij inwoners zelf hun eigen groene stroom op willen wekken zonder dat het milieu wordt beschadigd. Het is inmiddels al bekend dat zonnepanelen hoge jaarlijkse opbrengsten opleveren en de energiefactuur flink doen verlagen. Ben je benieuwd naar de essentiële zaken die komen kijken bij zonnepanelen? Lees dan direct verder zodat je alles komt te weten over de aanschaf en ook de installatie van zonnepanelen in Sluis.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sluis? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Sluis

Als je een kijkje neemt naar de kosten van zonnepanelen, dan zal het al gauw opvallen dat je een onderscheid kunt maken tussen de materiaalkosten en de installatiekosten. Samen vormen deze kosten het investeringsbedrag, welke varieert afhankelijk van het soort paneel, het merk en het vermogen. Als je zonnepanelen in Sluis wilt kopen, dan kan je kiezen tussen een klein systeem, een middelgroot of een groot systeem. Het verschil zit hierbij tussen het aantal panelen, waardoor de kosten ook kunnen variëren. Hieronder kan je nagaan hoeveel je gaat moeten betalen voor een zonnesysteem op basis van het soort systeem.

Soort systeem Panelen Totale kosten
Klein 10 3.000
Middelgroot 16 4.250
Groot 14 5.450

Lokale versus landelijke zonnepaneelspecialisten

Er zijn flink wat verschillen tussen lokale en landelijke specialisten, waarbij je kunt profiteren als je een lokale specialist inhuurt. Dit vanwege de verlaagde kilometerkosten en de korte afstand, waardoor je zonnepanelen veel sneller gemonteerd zullen zijn op je dak. Daarnaast is een lokale specialist die in Sluis zelf is gevestigd beter op de hoogte van alle vergunningseisen van de gemeente en de subsidiemogelijkheden.

Subsidies zonnepanelen in Sluis

Zonnepanelen in sluis kosten een fortuin, zeker naarmate het systeem een hoger capaciteit heeft. Als je de kosten wilt verlagen, dan kan je gebruik maken van subsidieregelingen die de Nederlandse overheid van tijd tot tijd verstrekt. Dit is op landelijk niveau al afgeschaft, maar bij veel lokale gemeenten kan je wel een plaatselijke subsidie aanvragen. Als je van plan bent om in de gemeente Sluis zonnepanelen te gaan kopen, check dan de eerst de mogelijkheden zodat je op de hoogte bent van voorwaarden.

De btw-regeling

Als Nederlander behoor je verplicht 21% btw te betalen over de aanschaf van zonnepanelen. Deze 21% kan je bij de Belastingdienst terugvragen, mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden. De btw-regeling kan worden beschouwd als een korting van 21% op je investering, waardoor de aanschaf veel aantrekkelijker wordt. Meld je eerst aan als ondernemer voor de btw, zodat je direct je aangiftebiljet in kunt dienen. Wil je gebruik maken van de btw-regeling? Zorg ervoor dat je op tijd bent, binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar van het kopen van het systeem.

De voordelen

Investeren in zonnepanelen brengt een paar voordelen met zich mee, waaronder de grote maandelijkse kortingen, de hoge opbrengsten per jaar, de milieuvriendelijke werking, de duurzaamheid, je woning die in waarde stijgt, het energielabel van je huis dat wordt verbeterd de onafhankelijkheid van de energieleverancier en de voorbereidheid op een energiezuinig Nederland.

De terugverdientijd

De meeste zonnesystemen heb je binnen een korte periode terugverdiend vanwege de dalende zonnepanelenprijs en de aantrekkelijke beschikbare subsidies. Ook een zonnesysteem van veel panelen met een hoog vermogen doet de terugverdientijd flink verkorten. Zonnepanelen in Sluis verdien je gemiddeld binnen een jaar of 7 terug.

Relevante keurmerken

Keurmerken geven aan dat de zonnepanelen die je wilt gaan kopen van goed kwaliteit en duurzaam zijn, op milieuvriendelijke wijze werken en veilig te gebruiken zijn. Keurmerken die voor zonnepanelen relevant zijn, zijn het Europese CE-keurmerk, het Duitse Tüv-keurmerk en het Nederlandse Zonnekeur keurmerk voor specialisten die aangesloten zijn bij een brancheorganisatie.

Besparen op zonnepanelen

Ga ten eerste voor een lokale zonnepanelenspecialist. Kies een specialist uit door eerst offertes met elkaar te vergelijken zodat je een voordelige prijs kunt selecteren. Je kunt ook checken of er een collectief is, of als de buren samen met jou de zonnepanelen willen kopen. Daarnaast kan je nagaan of er een subsidie is op het moment voor zonnepanelen in Sluis en moet je niet vergeten om de btw op tijd terug te vragen. Ben je een beetje handig en beschik je over technische kennis omtrent zonnepanelen? Dan zou je zelf een poging kunnen wagen om de zonnepanelen te installeren. Tenslotte is het kopen van een klein goedkoop systeem ook een manier om te besparen op de hoge investeringskosten.

Vraag offertes aan

Zonnepanelen hoeven niet per se een fortuin te kosten, je hebt de kosten zelf in de hand door rekening te houden met allerlei bespaartips. Zo is het belangrijk om eerst offertes met elkaar te vergelijken zodat je een goede prijs kunt kiezen. Op deze manier bespaar je tot wel 20% op de initiële kosten van de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Sluis.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!