Zonnepanelen Slochteren

Zonnepanelen SlochterenDe Rijksoverheid en dus ook de gemeente Midden-Groningen moedigt de aankoop van zonnepanelen aan. In Slochteren zijn er steeds meer woningeigenaren die investeren in een zonne-systeem. En als je daar budget voor hebt, is dit ook hét moment om dat te doen. De prijzen zijn lager dan ooit, er zijn interessante landelijke financieringsregelingen en de zonnepanelen zelf worden steeds beter en sterker. Jij kunt als inwoner van Slochteren niet achterblijven en de onderstaande informatie over het aanschaffen van zonnepanelen is dan vast nuttig.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Slochteren? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Zoals al even genoemd zijn de prijzen voor zonnepanelen momenteel erg gunstig. Kon je vroeger rekenen op een gemiddeld bedrag van €400 tot €500 per paneel, vandaag de dag zijn deze zeker €100 lager. De prijzen variëren wel en dat komt voornamelijk door de grote verschillen in kwaliteit en door de afmetingen van zonnepaneel dat je kiest. Je vindt ze in de onderstaande tabel, inclusief montage.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Slochteren inhuren?

Ook in Slochteren zijn er voldoende vakkundige specialisten waarbij je je systeem kunt bestellen en het is vaak beter om voor een regionaal bedrijf te kiezen. Zij rekenen namelijk geen voorrijkosten en zullen toch zeker een aantal keren bij je langskomen tijdens de levensduur van je installatie. Ze zijn altijd dichtbij en kunnen vaak sneller bij je zijn. Het grootste voordeel van een regionale specialist is echter de kennis die ze hebben van de opbrengsten van zonnepanelen in Slochteren en de regelingen of acties die de gemeente Midden-Groningen op dat moment voor haar inwoners organiseert.

Is er steun/subsidie in Slochteren?

De gemeente Midden-Groningen heeft momenteel geen subsidiegelden voor inwoners beschikbaar gemaakt die zonnepanelen willen laten installeren. Als je al zonnepanelen hebt en deze worden beschadigd door een aardbeving, dan maak je gebruik van de Waardevermeerderingsregeling Groningen om deze te compenseren. De gemeente heeft wel een Energieloket geopend waar je terecht kunt voor onafhankelijk advies over zonnepanelen en het verduurzamen van je woning. Ook vind je er informatie over alle regionale specialisten, over de regelingen bij de overheid en kun je een energiescan van je woning uitvoeren om te zien hoe jij deze het beste kunt verduurzamen.

Stappenplan btw teruggave

De meeste Nederlandse gemeentes hebben geen subsidie voor inwoners die in zonnepanelen investeren, want er is al een grote landelijke regeling waar je gebruik van kunt maken. Via de Belastingdienst vraag je namelijk alle btw terug die je hebt betaald voor de materialen en de arbeidskosten. Het volgende stappenplan vertelt je hoe.

  1. Ga naar de website van de Belastingdienst en vraag het formulier ‘Opgaaf zonnepanelen’ op.

  2. Vul het formulier in en stuur hem op naar het aangegeven adres.

  3. Je ontvangt snel een bevestiging van je aanvraag.

  4. Binnen twee weken krijg je een bericht met een btw nummer en een inlogcode.

  5. Deze inloggegevens en instructies gebruik je om je belastingaanvraag in te dienen.

Garanties voor zonnepanelen

Als jij zonnepanelen aanschaft, dan is het belangrijk dat je een goede garantieregeling krijgt. Dit geeft je ook een bewijs van kwaliteit. Je kunt rekenen op de volgende regelingen.

  • Installatiegarantie: van de installateur krijg je een installatiegarantie. Deze gaat over de montagewerkzaamheden die zijn uitgevoerd en dekt dus bijvoorbeeld kabels die losraken of bevestigingsmateriaal dat niet goed is geplaatst. De meeste specialisten geven je een installatiegarantie van minimaal 5 jaar.

  • Vermogensgarantie: de fabrikant van de zonnepanelen biedt een vermogensgarantie aan. Daarmee garanderen ze dat er een bepaald vermogen over is na 25 jaar. De opbrengsten van zonnepanelen gaan altijd achteruit en met deze garantie ben je gedekt als dit te snel gaat. Een standaard vermogensgarantie garandeert dat er na 25 jaar nog 80% vermogen over is.

  • Productgarantie: je krijgt van de fabrikant van de zonnepanelen en de omvormer een productgarantie. Bij zonnepanelen is 15 jaar standaard, voor string omvormers is dat 5 tot 8 jaar en voor micro-omvormers 15 jaar (gelijk aan de productgarantie van de zonnepanelen waarin ze zijn verwerkt).

Interessante bespaartips

Besparen op je aankoop is goed, maar vergeet dan niet de kwaliteit. Vaak zijn goedkopere zonnepanelen aanzienlijk minder goed en dat is op de lange termijn niet voordelig. Een goede manier om te besparen is door mee te doen aan een collectieve inkoopactie. Je bespaart met een regionale specialist uit Slochteren op de voorrijkosten.

Specialisten vergelijken in Slochteren

Wil je ook zonnepanelen aanschaffen, dan heb je een vakkundige specialist in Slochteren nodig. Wij brengen je in contact met meerdere installateurs zodat je deze kunt vergelijken en zelf de beste uit kunt kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!