Zonnepanelen Sliedrecht

Zonnepanelen SliedrechtSchijnbaar zijn de meesten al volledig overtuigd van de vele voordelen van zonnepanelen in Sliedrecht. Met zonnepanelen profiteer je niet alleen van hoge jaarlijkse opbrengsten, maar ook van een verlaagde energierekening en van onafhankelijkheid van een energieleverancier aangezien je zelf je eigen gratis groene stroom kunt opwekken. Ga hieronder verder met lezen als je benieuwd bent naar de zaken waar je zorg voor moet dragen als je op zoek bent naar zonnepanelen in Sliedrecht.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sliedrecht? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Sliedrecht

In Sliedrecht schijnt de zon 1.105 uur per jaar, waardoor je hoge jaarlijkse opbrengsten kunt verwachten van de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Sliedrecht. Sliedrecht is ook van plan om hard te werken aan een energiezuinige toekomst door het creëren van een klimaatbestendige omgeving. Het opwekken van groene stroom op duurzame wijze hoort hier natuurlijk bij.

Kosten van zonnepanelen in Sliedrecht

Om te kunnen schatten wat je kwijt bent aan de aanschaf en installatie van zonnepanelen, is het belangrijk om een kijkje te nemen naar de grootte van het systeem, het vermogen en de paneelsoort. Het kostenplaatje hieronder geeft aan wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Sliedrecht gebaseerd op het aantal panelen en het vermogen. De panelen uit het onderstaande voorbeeld hebben elk een vermogen van 250 Wp.

Aantal panelen

Verbruik

Kosten

8

2.000 Wp

3.000 – €4.000

12

3.000 Wp

4.500 – €5.500

16

4.000 Wp

6.000 – €7.000

Huur een lokale specialist in

Specialisten in Sliedrecht weten of je een premie kunt krijgen voor zonnepanelen, zodat je niet onnodig geld laat liggen. Premies doen de investeringskosten namelijk flink omlaaggaan. Daarnaast weet een lokale specialist precies wanneer een dak geschikt is voor de plaatsing van panelen dankzij de regionale kennis. Zonnepaneelspecialisten uit de omgeving zijn op de hoogte van de beschermde stadsaanzichten en monumenten in Sliedrecht.

Subsidies zonnepanelen in Sliedrecht

Om een energie neutrale gemeente te worden heeft Sliedrecht besloten om van tijd tot tijd subsidiemogelijkheden aan te bieden aan zonnepaneeleigenaren die de beslissing maken om hun woning te verduurzamen. De subsidies doen de investeringskosten van zonnepanelen in Sliedrecht flink verlagen. Kijk even bij de gemeente Sliedrecht wat de huidige mogelijkheden zijn.

De btw-regeling

Naast het indienen van een subsidieaanvraag kan je ook een btw-vordering indienen waarbij je de volledig betaalde btw over zowel de installatie als de aanschaf van zonnepanelen in Sliedrecht terug kunt krijgen. Je hoeft jezelf enkel aan te melden op de website van de Belastingdienst als ondernemer voor de btw om de btw terug te vorderen. Let daarnaast op dat je de aanvraag op tijd opstuurt.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen in Maassluis aanschaffen brengt een aantal voordelen met zich mee, wat de investering zeer aantrekkelijk maakt. Denk zo aan de jaarlijkse opbrengsten en de besparingen op de maandelijkse factuur. De meest voorkomende voordelen zijn:

  • Een zonnepanelensysteem gaat heel lang mee, denk aan minstens 25 jaar.
  • Je huis krijgt een beter energielabel vanwege de duurzaamheid en verhoogt in waarde.
  • Je kunt extra opgewekte stroom terugleveren en daar een vergoeding voor terugkrijgen van de energieleverancier.
  • Je bent niet langer afhankelijk van een energieleverancier.
  • Je draagt bij aan het milieu aangezien je geen gebruik meer maakt van aardgas.

Belangrijke keurmerken

De onderstaande keurmerken geven aan in hoeverre de panelen van goed kwaliteit zijn, milieuvriendelijk werken en veilig te gebruiken zijn:

  • Voor de panelen: Het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk zijn van belang, aangezien deze aangeven dat de panelen door de Duitse overheid en door de EU zijn goedgekeurd.
  • Voor de installateur: Als de installateur een Zonnekeur keurmerk heeft, dan is de installateur gecertificeerd.

Valkuilen van zonnepanelen

Leveren je zonnepanelen niet voldoende op om te voorzien in je volledige stroombehoeften? Dan is dit meestal omdat er geen schouw is gemaakt van de situatie op je dak. Laat altijd de panelen intekenen zodat je kunt nagaan wat de schaduwval is. Daarnaast kunnen ook verouderde panelen je rendement doen verlagen, aangezien oudere panelen niet evenveel opbrengen als nieuwe panelen. Kies het liefst panelen die duurder zijn maar die veel opleveren zodat je investering ook de moeite waard is.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Een gemiddeld zonnepanelensysteem heb je al binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend. Neem je een subsidie om de kosten te verlagen? Dan is de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Verder zijn ook de totale investeringskosten en het vermogen van de panelen van belang. Panelen die veel opleveren met een hoog vermogen zijn veel sneller terugverdiend dankzij het hoog rendement.

Ontdek zelf de voordelen van zonnepanelen op het dak van je huis of bedrijf door verschillende offertes aan te vragen bij zonnepaneelspecialisten in Sliedrecht en omgeving. Dit geeft je de mogelijkheid om te vergelijken en te besparen op de vrij hoge kosten die komen kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Sliedrecht.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!