Zonnepanelen Sittard

Zonnepanelen SittardDe zon is een bron van energie, dat is meer dan bekend. Wanneer je kijkt naar de daken in Sittard zie je dan ook steeds meer zonnepanelen. Dit is de slimste methode om energie op te wekken; van de zon die gratis is maken jouw zonnepanelen stroom. Wanneer jij nog vragen hebt over deze nieuwe manier van energie opwekken is dit een heel geschikt moment om wat informatie door te lezen. We vertellen je meer over zonnepanelen in Sittard. Tevens geven we je wat aankooptips.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sittard? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe de prijs wordt bepaald

De prijs van zonnepanelen komt tot stand door een aantal factoren. Die hebben we voor je op een rij gezet.

  • Kostbare grondstof en duur research. Dit is eigenlijk het hoofdbestanddeel van de prijs. Voor de zonnepanelen die nu op de markt komen wordt gebruik gemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een materiaal wat in staat is om van daglicht al energie te maken, zelfs wanneer de zon gefilterd achter de wolken zit. Hiervoor is een hoop research nodig geweest en dit zijn wel de zaken waar jij als gebruiker voor betaalt. Het lijkt verleidelijk om voor verouderde technologie te gaan maar deze panelen leveren aanmerkelijk minder op.
  • Dure mankracht. Het personeel wat de panelen moet installeren is eveneens een post waarop je beter niet bezuinigt. Door te kiezen voor een gecertificeerde installateur weet je zeker dat jouw installatie het uiterste uit de zon haalt. Bovendien wordt er met alle belemmerende factoren rekening gehouden waardoor alle panelen voor de volle 100 procent werken. Bezuinig niet verkeerd door ongeschoold personeel de panelen te laten plaatsen.
  • Kostbare kilometers. De installateur en leverancier moeten een afstand afleggen om bij jouw huis te komen. Die afstand kan je het beste beperken om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk kilometervergoeding betaalt.
  • BTW die het duur maakt. De BTW die je betaalt mag je achteraf weer terugvragen. Het is een soort overheidssubsidie.

De kosten van zonnepanelen in Sittard

We vroegen bij meerdere leveranciers in Sittard prijzen op van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgend offertes:

Wat voor type panelen koop je Wat is het maximale vermogen van een paneel Wat is de prijs van 10 panelen plus een omvormer
Traditionele panelen met glas Tot 175 Wp 3225 euro
Modernere panelen met silicium Tot 275 Wp 4559 euro
De modernste panelen met monokristallijn silicium Tot 400 Wp 6195 euro

Waarom een specialist in Sittard inhuren

Je huurt het beste een plaatselijke specialist in om de onderstaande redenen:
De specialist uit Sittard kent de eisen van de gemeente. Hij weet of er voor jouw dak een vergunning nodig is. Daarnaast is hij in staat om deze vergunning desgewenst aan te vragen.
De specialist uit Sittard weet of er voor jouw aankoop een premie is. Hij is in staat om deze subsidie of premie voor je aan te vragen als dat mogelijk is.

Is er steun of subsidie voor jouw zonnepanelen in Sittard

De gemeente Sittard geeft vooral informatie hoe jij het hoogste rendement uit je zonnepanelen kan halen. .  Wanneer je informatie wil over subsidie lees je beter het volgende stuk.

Vraag jouw BTW terug

De BTW die je betaalde voor je zonnepanelen kan je terug vragen met onderstaande 3 stappen:
Registreer je hier.
Wacht op de bevestiging vanuit de belastingdienst.
Vraag nu je betaalde BTW terug als subsidie.

Keurmerken en garanties die jij moet onthouden

Goede zonnepanelen herken je aan meerdere keurmerken. De belangrijkste drie hebben we op een rij gezet.
Het CE keurmerk wat staat voor de eisen van de EU. Dit keurmerk geeft aan dat de panelen binnen Europa verhandeld mogen worden.
Het Tüv keurmerk wat staat voor de nog wat strengere eisen van Duitsland.
Het zonnekeur keurmerk wat staat voor de gecertificeerde installateur.

Pas op voor deze problemen

Zelfs wanneer je bij een specialist koopt gaat er wel eens wat mis. Denk aan de volgende problemen:
De specialist moet ver reizen. Heb je bij de selectie van een leverancier niet op de afstand gelet dan komt je dat duur te staan. Je betaalt dan behoorlijk wat kilometerkosten.
De specialist had haast. Het uitzoeken van zonnepanelen ging aan de hand van Google Earth. Hij had geen rekening gehouden met schaduwval. Daardoor zal jouw installatie een te laag rendement leveren.

Jouw voordelen die je hebt met zonnepanelen

Zonnepanelen leveren meer dan gratis stroom. Denk aan de volgende zaken:
De waarde van je huis is hoger. Doordat jouw huis een beter energielabel krijgt wordt de waarde van je huis een stuk hoger.
Jouw systeem betaalt zich terug. Vanaf het eerste moment neem je al minder stroom af van het energiebedrijf. Daardoor kan jouw voorschot omlaag en betalen jouw zonnepanelen zichzelf terug.

Check deze zaken:

Kijk naar jouw energieverbruik en stem af. Houd rekening met de jaaropbrengst van jouw zonnepanelen door die te vergelijken met de behoefte aan energie. Die peil je door een jaarafrekening erbij te nemen.
Kijk naar jouw energiemeter in de meterkast. Jouw huis moet een slimme meter hebben. Deze is nodig voor zonnepanelen.

Slim besparen op je zonnepanelen

Dit doe je met de volgende tips:
Kijk naar de inkoop. Door samen met een grotere groep gebruikers in te kopen kan je flink besparen.
Vergelijk de prijs zelf.

Kwaliteit van vakmannen in Sittard vergelijken

Dit doe je via de onderstaande button. Je vraagt gelijk meerdere offertes op die je kan vergelijken. Het zal je direct een voordeel tot 19 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!