Zonnepanelen Sint Philipsland

Zonnepanelen Sint PhilipslandHet is slim om te investeren in een set zonnepanelen in Sint Philipsland om te profiteren van het hoog rendement. Dankzij de vele zonuren waar deze gemeente jaarlijks van geniet kan een zonnesysteem zeer lonend blijken, aangezien de kosten snel terug zijn verdiend, je minder betaalt aan energie en je de hoge jaarlijkse opbrengsten in je portemonnee kunt zetten. Lees hieronder verder om meer te weten over de belangrijkste zaken van zonnepanelen in Sint Philipsland.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sint Philipsland? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Sint Philipsland

De makkelijkste manier om te weten hoeveel je gaat betalen voor een zonnesysteem is door te kijken naar het soort paneel, het vermogen en het aantal panelen. Check de tabel hieronder om een idee te krijgen van de globale kosten van zonnepanelen in Sint Philipsland, samen met het aantal zonnepanelen per huishouden en de capaciteit van het systeem.

Huishouden Aantal panelen Vermogen Kosten
1 6 1.650 Wp 2.875 – €3.175
2 8 2.200 Wp 3.544 – €3.744
3 10 2.750 Wp 4.167 – €4.367
4 12 3.300 Wp 4.839 – €5.138
5 14 3.850 Wp 5.430 – €5.630
6 16 4.400 Wp 6.052 – €6.252

Huur een lokale specialist in

Specialisten die lokaal zijn gevestigd zijn veel goedkoper en veel sneller vanwege de korte afstand. De afstand die de lokale specialist moet rijden is meestal vrij kort waardoor de zonnepanelen ook sneller op je dak kunnen liggen. Lokale specialisten weten je het beste te adviseren over subsidies en vergunningen en kunnen de aanvraag tegen een extra vergoeding geheel voor je verzorgen zodat jij dit niet zelf hoeft te doen. Er zijn namelijk een aantal technische details waar je zorg voor moet dragen.

Subsidies zonnepanelen in Sint Philipsland

Subsidies maken het aanschaffen van zonnepanelen veel voordeliger, aangezien je een deel van de kosten terug kunt krijgen op deze manier. Tot 2013 kon je in aanmerking komen voor een landelijke subsidie waarbij je tot wel €650 kon besparen, maar inmiddels is deze regeling afgeschaft en maak je alleen kans op lokale subsidies die van tijd tot tijd worden verstrekt. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om de 21% btw terug te vorderen. Check de website van de gemeente Sint Philipsland voor de laatste subsidie ontwikkelingen voor zonnepanelen.

Relevante keurmerken

Als je wil weten of de zonnepanelen die je gaat kopen van hoogwaardig kwaliteit zijn, dan dien je te letten op de logo’s van bepaalde belangrijke keurmerken binnen de zonnepanelenbranche. De belangrijkste logo’s waar je op dient te letten zijn als volgt:

 • Het CE-logo van de Europese Unie
 • Het Tüv-logo van de Duitse regering.
 • Het Zonnekeur keurmerk van erkende specialisten.

Valkuilen zonnepanelen

Zonnepanelen kopen hoeft niet ingewikkeld te zijn, als je maar rekening houdt met de valkuilen zodat je geen onnodige fouten maakt. De meest voorkomende valkuilen die komen kijken bij zonnepanelen zijn:

 • Schaduw is funest voor de opbrengst van zonnepanelen, wat het dus belangrijk maakt om eerst een schouw te laten maken van de situatie op je dak. Zo kan rekening worden gehouden met mogelijke schaduwplekken die het rendement van de panelen doen verlagen.
 • Wil je verzekerd zijn van een goede prijs? Dan is het cruciaal om eerst offertes van lokale zonnepaneelspecialisten op te vragen en deze vervolgens te vergelijken met elkaar. Op deze manier krijg je een beter beeld van de kosten van zonnepanelen in Sint Philipsland en kan je zelf de offerte selecteren die past bij je budget.

Checklist voor zonnepanelen

Check voordat je besluit om een systeem op je dak te plaatsen of je dak wel geschikt is hiervoor. Check direct ook wat voor soort systeem je gaat kopen door je energieverbruik te raadplegen zodat je een passend systeem kunt kopen. Check daarnaast ook voor de installatie of je dak wel netjes is opgeruimd en maak ruimte voor de specialist om rustig te kunnen werken. Check verder of je al beschikt over een slimme meter. Heb je dit niet, dan dien je er eentje aan te schaffen voordat je de zonnepanelen koopt.

Is besparen mogelijk?

Ja, je kunt zeker besparen op zonnepanelen in Sint Philipsland. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

 1. Vergelijk offertes met elkaar en kies de beste prijs.
 2. Neem een lokale specialist en bespaar op de kilometerkosten.
 3. Maak gebruik van een subsidie en vraag de btw op tijd terug.
 4. Ga na welke collectieven er zijn.
 5. Kijk of je buren hebt die ook zonnepanelen willen kopen.
 6. Koop een goedkoop systeem en breid later uit.
 7. Voer de zonnepaneleninstallatie zelf uit.

Vraag offertes aan

Achterhaal wat de exacte kosten zijn voor het plaatsen van zonnepanelen in Sint Philipsland in jouw eigen situatie door eerst offertes van zonnepaneelspecialisten uit je buurt met elkaar te vergelijken. Dit is de beste manier om te besparen op de vrij hoge kosten van het inhuren van een goede specialist.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!