Zonnepanelen Sint-Michielsgestel

Zonnepanelen Sint-MichielsgestelGa er maar van uit dat het kopen van een set goede zonnepanelen in Sint-Michielsgestel zeer lonend zal zijn, zeker als je rekening houdt met ruim 1.117 zonuren per jaar. Zonnepanelen zijn dan ook ideaal om te besparen op de energiekosten, te genieten van de pure jaarlijkse winst en dat allemaal zonder dat je schade richt aan het milieu. Hieronder tref je meer informatie omtrent het aanschaffen en installeren van zonnepanelen in Sint-Michielsgestel.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sint-Michielsgestel? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw van zonnepanelen

De meeste zonnepanelen hebben min of meer dezelfde prijsopbouw, waarbij geldt dat ruim 75% uitgaat naar de materialen, 5% naar de apparatuur om de installatie te verzorgen, 15% aan installatiekosten voor de arbeid van de specialist, 5% gaat naar de kilometerkosten. Vervolgens moet je over het volledig bedrag nog 21% btw betalen.

Kosten van zonnepanelen in Sint-Michielsgestel

Degenen die al offertes hebben opgevraagd om zich te oriënteren op de kosten, weten inmiddels al dat de aanschaf en de installatie van zonnepanelen niet bepaald goedkoop is. De kosten variëren afhankelijk van wat voor soort panelen je koopt, het vermogen van het systeem en het aantal panelen. Daarnaast hanteert elke zonnepanelenspecialist een eigen tarief voor het installeren van de zonnepanelen. De gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Sint-Michielsgestel op basis van het aantal zonnepanelen per huishoudgrootte zijn te vinden in het overzicht hieronder:

Panelen Personen Kosten aanschaf Kosten installatie
4 1 1.400 – €1.750 450 – €550
6 1-2 2.100 – €2.450 600 – €700
8 2 2.800 – €3.150 900 – €1.000
12 3 4.200 – €4.550 1.200 – €1.300
16 3-4 5.600 – €5.950 1.700 – €1.800
20 4-5 7.000 – €7.350 2.000 – €2.100
24 5+ 8.400 – €8.750 2.300 – €2.500

Huur een lokale specialist in

Specialisten die lokaal gevestigd zijn, brengen meer voordelen met zich mee in vergelijking tot landelijke specialisten. Vanwege de korte afstand kunnen lokale specialisten direct komen om de panelen te installeren en ben je dus ook goedkoper uit. Daarnaast weet een lokale specialist alles over de lokale mogelijkheden van zonnepanelen, de werking, de daken, de eisen omtrent vergunningen en de subsidiemogelijkheden. Tenslotte heeft een specialist van Sint-Michielsgestel veel regionale kennis en contacten opgebouwd over de jaren heen.

Subsidies zonnepanelen in Sint-Michielsgestel

Inwoners van Sint-Michielsgestel die van plan zijn om hun woning te verduurzamen, worden aangemoedigd door middel van aantrekkelijke subsidiemogelijkheden. Duurzaam wonen is namelijk het doel van Nederland, en zonnepanelen horen daar goed bij al zijn de aanschafkosten hoog. Om deze kosten te verlagen kan je helaas geen landelijke subsidie meer aanvragen, maar wel een lokale subsidie. Check wat de mogelijkheden zijn op dit moment bij de gemeente Sint-Michielsgestel.

Relevante keurmerken

Hoe meer je moet gaan betalen, des te meer je ook gaat letten op de duurzaamheid en de kwaliteit van het systeem. De duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid van zonnepanelen zijn na te gaan door te letten op de relevante keurmerken:

 • CE-keurmerk: Dit Europese keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen aan strenge voorwaarden voldoen.
 • Tüv-keurmerk: Hierbij weet je zeker dat de zonnepanelen aan strenge Duitse eisen voldoet.
 • Zonnekeur keurmerk: Op deze manier ben je verzekerd van een installatie door een gecertificeerde zonnepanelenspecialist.

Hoe koop ik zonnepanelen?

Het lijkt heel makkelijk om een set zonnepanelen te kopen, maar er zijn veel zaken die belangrijk zijn waar je waarschijnlijk niet aan zou denken. De beste manier om zonnepanelen in Sint-Michielsgestel aan te schaffen is als volgt:

 1. Bepaal eerst wat voor soort zonnepanelen je gaat kopen en wat het vermogen moet zijn.
 2. Controleer of je een vergunning nodig hebt en vraag eventueel een subsidie aan indien gewenst.
 3. Zoek een aantal lokale specialisten en vraag offertes aan bij elke specialist.
 4. Vergelijk de offertes en kies de specialist uit die past bij je wensen en je budget.
 5. Ga met de offerte akkoord en laat de panelen installeren op je dak.
 6. Maak op tijd gebruik van de btw-regeling.

De bespaarmogelijkheden

Er zijn een aantal mogelijkheden als je op zoek bent naar een besparing op de kosten van zonnepanelen in Sint-Michielsgestel, aangezien zonnepanelen niet bepaald goedkoop zijn. Zo kan je besparen door:

 1. Meerdere offertes vergelijken en een voordelige keuze maken.
 2. In een collectief te stappen of de panelen samen met de buren aan te schaffen.
 3. Gebruik maken van een subsidie en de btw terugvorderen.
 4. De zonnepanelen zelf installeren.
 5. Kiezen voor een lokale zonnepanelenspecialist.
 6. Een klein zonneststeem aanschaffen die goedkoper is.

Vraag offertes aan

Het is niet altijd makkelijk te bepalen wat de eerste stap is als je beslist dat je zonnepanelen wilt gaan kopen. Wij raden je aan om altijd eerst verschillende offertes aan te vragen bij meerdere zonnepaneelspecialisten uit je omgeving zodat je inzicht krijgt tot de algemene prijzen op de markt en een voordelige offerte uit kunt kiezen op basis van prijs en kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!