Zonnepanelen Sint-Maartensdijk

Zonnepanelen Sint-MaartensdijkHet nieuws is inmiddels al bekend: vorig jaar zijn er veel meer zonnepanelen in Sint-Maartensdijk aangeschaft en geïnstalleerd dan ooit tevoren. Duidelijk is dat men steeds meer inziet dat zonnepanelen een slimme investering is als je voorbereid wilt zijn op een energiezuiniger toekomst. Ga hieronder direct door met lezen om alles te weten over de cruciale zaken bij de aanschaf en installatie van Sint-Maartensdijk.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sint-Maartensdijk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Sint-Maartensdijk

Ben je van plan om in de gemeente Sint-Maartensdijk zonnepanelen aan te leggen? Dan kan je rekenen op bepaalde standaardkosten zoals de materiaalkosten, de installatiekosten en de btw. De hoogte van deze kosten kunnen variëren afhankelijk van welk soort panelen je kiest, welk vermogen, hoeveel zonnepanelen en van welke zonnepanelenspecialist je gaat inhuren. Als je uitgaat van het aantal zonnepanelen per huishouden, dan kan je het onderstaande kostenplaatje als indicatief hanteren als je wilt weten hoeveel je gemiddeld kwijt gaat zijn aan zonnepanelen in Sint-Maartensdijk.

Personen Zonnepanelen Totale kosten
1 8 4.023
2 10 5.910
3 12 6.882
4 16 7.918
5 18 8.928
6 22 9.083

Huur een lokale specialist in

Als je moet kiezen tussen lokale zonnepaneelspecialisten en landelijke specialisten, dan zou de keuze vrij duidelijk moeten zijn. Kies liever voor lokaal als je wilt besparen op de kosten en op de tijd. Je bespaart tijd aangezien de lokale specialist er sneller bij kan zijn en je bespaart geld omdat het aantal kilometerkosten veel lager gaat zijn.

Subsidies zonnepanelen in Sint-Maartensdijk

Ook in de gemeente Sint-Maartensdijk zijn zonnepanelen steeds populairder aan het worden vanwege de verlaagde zonnepanelenprijs, waardoor de landelijke subsidiepot inmiddels al is stopgezet. Je kunt van tijd tot tijd wel bij bepaalde gemeenten aankloppen om een lokale subsidie aan te vragen, maar meestal moet je hier snel bij zijn. Bij het gemeentehuis kan je precies nagaan welke subsidies je kunt aanvragen op het moment.

De btw-regeling

De meest bekende en aantrekkelijkste bespaarregeling vanuit de overheid is de btw-aftrekregeling, waarbij je de btw over je hele systeem terug kunt vragen. Je hebt natuurlijk 21% btw moeten betalen over zowel de aanschaf als de installatie, en deze kan je terugvorderen door jezelf eerst als ondernemer voor de btw te registreren online via het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’. Na de officiële aanmelding kan je eenvoudig de aangifte indienen en dien je te wachten op reactie van de Belastingdienst.

De voordelen

Zonnepanelen zijn voor vrijwel elk dak geschikt, waardoor ze eenvoudig te installeren zijn. Maar dit is lang niet het enige voordeel. Denk zo aan de volgende voordelen die ook komen kijken bij zonnepanelen in Sint-Maartensdijk:

 • De lange levensduur en de korte terugverdienperiode.
 • Het hoog rendement en de maandelijkse kortingen op de energiefactuur.
 • Je hoeft het systeem amper te onderhouden.
 • Je huis gaat omhoog in waarde en het energielabel gaat vooruit.
 • Je wekt op milieuvriendelijke manier groene stroom op voor eigen gebruik.
 • Je bent onafhankelijk van de energieleverancier voor stroom.

Hoe lang duurt het voor je de panelen terugverdient?

Bij het kopen van een set zonnepanelen in Sint-Maartensdijk ben je natuurlijk wel benieuwd hoe snel je je geld terug kunt verdienen. Het betreft immers een flink bedrag. Zonnepanelen zijn in de gemeente Sint-Maartensdijk redelijk snel terugverdiend, zeker als je:

 • Een groot en potent systeem aanschaft met veel panelen van een hoog vermogen. Zo kan je meer stroom opwekken.
 • Een subsidie neemt om de begininvestering te verlagen.
 • De panelen hebt gekocht tegen een voordelige prijs.

Relevante keurmerken

Keurmerken geven aan of een zonnepaneel voldoet aan bepaalde eisen op basis van veiligheid, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en kwaliteit. De keurmerken van zonnepanelen en zonnepaneelspecialisten zijn:

 • Zonnekeur keurmerk: Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepaneelspecialist gecertificeerd is.
 • Tüv-keurmerk: Het keurmerk dat wordt uitgegeven door de Duitse regering.
 • CE-keurmerk: Dit keurmerk wordt door de EU uitgegeven.

Maak de volgende fouten niet

Doe je best om de meest gemaakte fouten bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen absoluut niet te maken door de onderstaande tips te volgen:

 • Laat eerst een scan van je dak uitvoeren zodat er rekening wordt gehouden met de ligging van je dak en naar de schaduwval. Zo wordt er nagegaan in hoeverre je dak geschikt is voor de plaatsing.
 • Je kunt wel voor scherp geprijsde panelen kiezen, maar ga niet voor de bodemprijs aangezien je vaak verouderde panelen krijgt in dit pakket. Deze panelen leveren niet voldoende op waardoor je investering de moeite niet waard is.

Vraag offertes aan

Wil je het gratis zonlicht ook op slimme manier benutten door je eigen groene stroom op te wekken met zonnepanelen? Zo bent op deze manier je eigen energieleverancier zonder dat je schade richt aan het milieu. Investeer in je eigen toekomst en koop zonnepanelen door eerst een aantal offertes op te vragen bij specialisten en deze vervolgens met elkaar te vergelijken om de beste deals te pakken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!