Zonnepanelen Schoonhoven

Zonnepanelen SchoonhovenZonnepanelen in Schoonhoven kopen doe je niet zomaar. Het gaat om een grote investering waarbij je de juiste mate van tijd en aandacht in dient te steken zodat je verzekerd bent van een zonnesysteem met een maximaal rendement. Ga hieronder door met lezen als je meer te weten wilt komen over de verschillende details van zonnepanelen in Schoonhoven.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Schoonhoven? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Schoonhoven

Er zijn genoeg redenen om voor zonnepanelen in Schoonhoven te kiezen. Zo telde dit gebied afgelopen jaar minstens 1.113 zonuren. Daarnaast zijn ruim 70% van de daken in Schoonhoven ideaal voor de opwek van groene stroom door de plaatsing van zonnepanelen. Milieuvriendelijkheid en grote besparingen zijn maar enkele redenen voor de aanschaf van zonnepanelen. Je bent namelijk onafhankelijk van de energieleverancier en hebt dus de mogelijkheid om zelf te voorzien in de energiebehoeften van je huishouden.

Kosten van zonnepanelen in Schoonhoven

Je bent natuurlijk benieuwd hoeveel je kwijt gaat zijn aan het aanschaffen en installeren van een set zonnepanelen in Schoonhoven. In dit gebied betaal je gemiddeld ergens tussen de €3.500 en €20.000 per systeem, afhankelijk van de grootte van het systeem en het vermogen. Hieronder kan je een kostenplaatje treffen waarbij duidelijk wordt wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Schoonhoven:

Aantal panelen

Grootte huishouden

Kosten

11

1

5.100

16

2

7.600

20

3-4

9.100

22

5-6

10.200

25

6+

11.700

Huur een lokale specialist in

Lokale specialisten zijn de beste keuze wanneer je zonnepanelen in Schoonhoven gaat laten plaatsen aangezien ze er veel sneller bij kunnen zijn. Zo kan je sneller genieten van de panelen op je dak en kan de specialist direct aanwezig zijn bij een mogelijke storing. Daarnaast ga je veel minder betalen aan reiskosten wanneer de lokale specialist naar je huis moet komen om het paneel te installeren.

Subsidies zonnepanelen in Schoonhoven

Als we het over subsidies hebben, kunnen we een onderscheid maken tussen landelijke en lokale subsidies. Landelijke subsidies voor zonnepanelen vind je helaas niet meer, maar voor een lokale subsidie kan je bij je eigen gemeente langsgaan voor meer informatie. Om een beter beeld te krijgen van de subsidiemogelijkheden die er momenteel beschikbaar zijn voor zonnepanelen in Schoonhoven kan je de website van de gemeente Schoonhoven checken.

De btw-regeling

Door gebruik te maken van de btw-regeling als je zonnepanelen hebt laten plaatsen kan je de gehele btw terugvragen op de installatie. Vaak het dan om een teruggave van duizenden euro’s, wat dus een grote besparing inhoudt. De stappen die je moet nemen zijn:

Stap 1: Vul het aanmeldformulier in en registreer jezelf als ondernemer voor de btw.

Stap 2: Wacht op een reactie van de Belastingdienst.

Stap 3: Dien de btw-aangifte in voor het jaar van de aankoop.

Stap 4: Geef het rekeningnummer door zodat het bedrag kan worden gestort.

De voordelen van zonnepanelen

De voordeligheid die zonnepanelen met zich meebrengt is zeer aantrekkelijk voor de aanschaf van zonnepanelen. De belangrijkste voordelen van zonnepanelen zijn de financiële voordelen. Je huis stijgt in waarde en je energielabel gaat omhoog. Daarnaast leveren zonnepanelen hoge jaarlijkse besparingen op en geniet je van minder kosten op de energierekening. Je bent met zonnepanelen minder tot niet afhankelijk van een energieleverancier. Daarnaast zijn zonnepanelen dankzij de milieuvriendelijkheid, de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden en lange levensduur snel terugverdiend.

Keurmerken

Bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen zijn bepaalde keurmerken relevant. Deze keurmerken garanderen de milieuvriendelijkheid, veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van de zonnepanelen. Het gaat hierbij voornamelijk om het CE-keurmerk, het Tüv-keurmerk en het Zonnekeur keurmerk. Het CE-keurmerk wordt uitgegeven als de panelen aan strenge eisen van de EU voldoen. Het Tüv-keurmerk houdt in dat de panelen aan strenge eisen van de Duitse regering voldoen. Tenslotte heb je nog het Zonnekeur keurmerk, die bestemd is voor gecertificeerde installateurs.

Valkuilen van zonnepanelen

Er gaat genoeg fout tijdens de aanschaf van zonnepanelen in Schoonhoven. Let dan ook op de belangrijke zaken. Laat vooraf een schouw maken van de situatie op je dak zodat je panelen optimaal werken zonder last van schaduwplekken. Let daarnaast op de reistijd. Als de specialist veel moet reizen om te komen naar je woning voor de installatie gaat dat je ook veel aan reisvergoeding kosten.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Een standaard zonnepanelensysteem verdien je binnen 7 tot 12 jaar terug. Je moet hierbij kijken naar factoren zoals de prijs van de zonnepanelen zelf, de installatiekosten, het vermogen van de panelen en de mogelijke subsidies. Al deze zaken doen de terugverdientijd van zonnepanelen in Schoonhoven verlagen waardoor je de panelen veel sneller hebt terugverdiend.

Je bent vast al overtuigd van de vele voordelen die het aanschaffen van zonnepanelen in Schoonhoven met zich meebrengt. Behalve de voordelen voor je portemonnee, ben je ook bewust milieuvriendelijk bezig. Om de beste deals te scoren is het essentieel om eerst verschillende offertes van zonnepaneelspecialisten met elkaar te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!