Zonnepanelen Schiedam

Zonnepanelen SchiedamDe zon is iets wat altijd welkom is. Niet alleen kan je er heerlijk van genieten, maar het is ook een bron van energie. Wanneer jij meer uit de zon wil halen is het een goed idee om zonnepanelen aan te schaffen. We keken voor jou in Schiedam waar je het beste zonnepanelen kan kopen. Ook hebben we een aantal kooptips. We keken naar zaken waar jij extra op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen want er gaat nogal eens wat fout.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Schiedam? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoe de prijs is opgebouwd

Dat zonnepanelen kostbaar zijn is duidelijk. Je koopt een installatie die je zomaar duizenden euro’s kost dus kan jij je geen miskoop permitteren. We keken voor jou naar de opbouw van de prijs en naar hoe jij kan besparen.

  • Je betaalt veel voor zowel het materiaal als voor de techniek. De materialen waar de nieuwste zonnepanelen van gemaakt zijn mogen sensationeel heten. Het is materiaal wat wordt gemaakt van silicium. Dit materiaal wordt geperst onder zeer hoge temperatuur waarna het gecontroleerd afkoelt. De monokristallijn silicium die op deze manier wordt geproduceerd is in staat om zowel zonlicht als daglicht om te zetten in energie. Het spreekt voor zich dat dit duur materiaal is, maar dat je ook flink betaalt voor het research en de technologie die daarbij komt kijken. Bespaar hier liever niet op: de panelen hebben namelijk een veel hogere opbrengst.
  • Je betaalt voor de arbeid. De installateur die de installatie komt plaatsen is gecertificeerd. Dat houdt in dat hij het uiterste uit jouw installatie haalt. Er gaat niets van het vermogen van de panelen verloren. Je betaalt er flink voor, dat kan wel rond de 1200 euro liggen, maar je verdient de kosten weer terug doordat de opbrengst van de panelen veel hoger is.
  • Je betaalt voor de BTW. Die kan je naderhand weer terugvorderen in de vorm van een subsidie.
  • Je betaalt voor de reiskosten. Dat is een post die heel flexibel is. Het is goed om te kiezen voor een installateur uit je eigen regio die tegen zo laag mogelijke kosten bij jou kan komen.  Je bespaart hier heel gemakkelijk op.

De prijs van zonnepanelen in Schiedam

We vroegen offertes op bij lokale leveranciers van zonnepanelen en ontvingen de volgende prijsopgaven:

Wat is de techniek die wordt gebruikt Wat is het vermogen van de panelen in Wp Panelen werken op zonlicht of daglicht Wat is de prijs gemiddeld per paneel
Een verouderde techniek met glaspanelen 175 tot 200 Wp Sterk zonlicht 255 euro
Een recentere techniek met silicium 200 tot 275 Wp Zonlicht 359 euro
De nieuwste techniek met monokristallijn silicium 300 tot 400 Wp Zonlicht en daglicht 544 euro

Waarom een specialist in Schiedam inhuren

Ga jij voor zonnepanelen dan doe je er verstandig aan om een specialist uit Schiedam in te huren. Dat doe je om de volgende redenen:
Jij bent sneller aan de beurt. Doordat een lokale specialist minder ver hoeft te rijden ben jij sneller aan de beurt. Je bent gemakkelijker in te plannen.
Weten waar je recht op hebt. De plaatselijke specialist weet exact of jij recht hebt op een bepaald vorm van subsidie of premie. Je laat geen geld meer liggen. De plaatselijke specialist kan ook helpen bij de aanvraag ervan.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Schiedam

De gemeente Schiedam geeft volop ondersteuning en tegemoetkoming bij de aanschaf van zonnepanelen. Via de volgende pagina lees je er meer over.

De BTW terugvorderen

De BTW die je hebt betaald kan je redelijk gemakkelijk terug vorderen aan de hand van het volgende stappenplan:
Ga naar onderstaande pagina en registreer je.
Je krijgt nu een bericht van de belastingdienst dat jouw registratie compleet is.
Vraag nu de betaalde BTW weer terug.

De keurmerken die jij in de gaten moet houden

Zonnepanelen moeten van topkwaliteit zijn. Je let dan ook op de aanwezigheid van minimaal deze keurmerken:
Houd het CE keurmerk in de gaten. Dit is het keurmerk wat aangeeft dat je te maken hebt met een paneel wat aan de eisen van de Europese Unie voldoet.
Houd het Tüv keurmerk in de gaten. Dit houdt in dat de zonnepanelen voldoen aan de nog strengere eisen van de Duitse overheid.
Houd het zonnekeur keurmerk in de gaten. Dit keurmerk geeft aan dat de installateur die jij inschakelt gecertificeerd is.

De valkuilen waar jij voor oppast

Bij zonnepanelen kan er regelmatig wat mis gaan. Pas op voor deze fouten:
Jouw dak heeft geen schouw gehad. Dat heeft als gevolg dat er geen rekening met zaken als schaduwval is gehouden. Daardoor kan het zijn dat jouw zonnepanelen de helft van het totale rendement of helemaal geen rendement leveren.
Jouw installatie geeft te weinig vermogen. Dat houdt in dat er te weinig energie naar verhouding wordt opgewekt. Je moet alsnog gaan bijbetalen aan het energiebedrijf.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meer voordelen dan je zo zou denken. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.
Je betaalt geen hoge energietaks. Je betaalt per kWh 12 eurocent energietaks. Die betaal  je met zonnepanelen niet.
De panelen betalen terug. Wanneer jouw installatie meer oplevert dan jij zelf nodig hebt lever je energie terug aan het energiebedrijf. Die kosten van 22 eurocent per kWh krijg jij terug.

Check deze zaken

Kijk goed naar je energiemeter. Jij moet een energiemeter hebben die doorgeeft aan het energiebedrijf wat jij verbruikt en teruggeeft: een slimme energiemeter.
Kijk goed naar jouw verbruik. Dit doe je aan de hand van je vorige jaarafrekening.

Je bespaart gemakkelijk op deze manier

Werk samen met je buren of met een collectief. Zo koop je groter in.
Vergelijk de prijzen.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Schiedam

De prijzen van werk en de kwaliteit vergelijk je het beste door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Het levert je al snel een voordeel van 20 procent op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!