Zonnepanelen Scheemda

Zonnepanelen ScheemdaWoon je in Scheemda en denk je er over na om zonnepanelen aan te schaffen, dan is dit een uitstekend moment om de knoop door te hakken. De prijs voor zonnepanelen is lager dan ooit en de kwaliteit ervan is nog nooit zo goed geweest. Vergeleken met een aantal jaren geleden koop je nu dus een systeem voor minder geld, maar levert deze meer op. De onderstaande informatie over de aanschaf van zonnepanelen is specifiek samengesteld voor inwoners van Scheemda en de gemeente Oldambt.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Scheemda? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Er worden verschillende soorten zonnepanelen aangeboden door honderden fabrikanten. Er zijn goedkopere kleinere zonnepanelen met een lager vermogen en duurdere grote panelen met hoge vermogens. De prijs per zonnepaneel is anders per soort, per afmeting en per merk. Het volgende overzicht geeft je een idee van wat je financieel kunt verwachten, inclusief de montage op je dak.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist uit Scheemda inhuren?

Bij het aanschaffen van zonnepanelen heb je de keuze uit een groot aantal specialisten. Sommige zijn in je regio gevestigd en leveren regionaal en andere werken op landelijk niveau. Er zijn drie redenen waarom een regionale specialist vaak een betere keuze is.

  • Gemakkelijk: het inhuren van een landelijke specialist is gemakkelijker. Jij gaat er gemakkelijk naartoe, zij zijn snel bij jou en contact is soepeler en laagdrempeliger.

  • Regionale kennis: een specialist uit Scheemda en omgeving weet wat de exacte opbrengsten zijn daar en kunnen je met grote zekerheid vertellen wat de opbrengsten zullen zijn. Ze hebben ook contact met de gemeente en weten het laatste nieuws over regelingen en acties die daar worden georganiseerd.

  • Goedkoper: als je een specialist uit je regio inhuurt dan worden er voor de installatie, voor onderhoud, voor reparaties en andere bezoeken geen voorrijkosten gerekend.

Is er steun/subsidie in Scheemda?

Scheemda is onderdeel van de gemeente Oldambt en momenteel zijn er geen subsidies beschikbaar voor het laten installeren van zonnepanelen. Als je al zonnepanelen hebt en deze worden beschadigd door een aardbeving, dan maak je gebruik van de Waardevermeerderingslening voor compensatie. Er zijn weinig gemeenten in Nederland die een subsidie voor zonnepanelen beschikbaar hebben gemaakt, omdat er een erg goede landelijke btw regeling is waarvan je gebruik kunt maken. De gemeente steunt je daarom op andere manieren en ze hebben het Energieloket beschikbaar gesteld voor iedereen die zijn of haar woning wil verduurzamen. Hier vind je onafhankelijk advies, lijsten met specialisten in de regio en informatie over alle financiële steun die je kunt aanspreken als je zonnepanelen aanschaft.

Valkuilen bij het inhuren van een specialist

Het beste kies je dus voor een regionale specialist. Nadat je deze keuze hebt gemaakt, is het zaak om het juiste bedrijf aan te wijzen. Voor het vinden van de beste prijs/kwaliteit verhouding maak je een vergelijking van de bedrijven in Scheemda en omgeving. Kies nooit een specialist uit die je dak niet ter plekke komt inspecteren, want het is anders onmogelijk om een exacte berekening te maken van de opbrengsten. Vraag de specialist naar eventuele erkenningen, certificeringen en keurmerken om kwaliteit en vakmanschap te controleren.

Korte checklist

Ga jij ook zonnepanelen aanschaffen? De onderstaande checklist zorgt ervoor dat je niets vergeet.

  • Ga naar het Energieloket en win informatie in over zonnepanelen, over specialisten in de omgeving Scheemda, over financiële hulpmiddelen en over eventuele inkoopacties die worden georganiseerd.

  • Bepaal je budget en maak een globaal plan van hoe je wilt dat je installatie eruit komt te zien.

  • Neem contact op met minimaal 3 specialisten, laat dakinspecties uitvoeren en laat ze een offerte opstellen.

  • Vergelijk de offertes en kies de beste uit.

  • Plan de werkzaamheden in en laat de zonnepanelen installeren en aansluiten.

  • Vraag de btw terug via de Belastingdienst.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen is een goed idee als je er de kwaliteit niet mee op het spel zet. Goedkoop is duurkoop in de wereld van zonnepanelen, dus let hier goed op. Een manier om korting te krijgen op een kwalitatief systeem is door mee te doen aan een inkoopcollectief. De deelnemende installateur verkoopt systemen aan alle deelnemers met een volumekorting. Je bespaart ook geld als je een specialist uit Scheemda aanwijst, want deze rekent geen voorrijkosten elke keer dat ze bij je langskomen.

Specialisten vergelijken in Scheemda

Woon je in Scheemda en wil je zonnepanelen aanschaffen? Gebruik dan onze contacten met vakkundige regionale specialisten om een vergelijking te maken. Wij helpen je bij het vinden van de beste specialist en de meest scherpe prijzen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!