Zonnepanelen Sassenheim

Zonnepanelen SassenheimSassenheim is een plaats waar steeds meer mensen door krijgen dat de zon gratis energie geeft. Ze stappen dan ook massaal over op zonnepanelen. Wanneer jij nog twijfelt of wanneer je niet weet waar je moet beginnen hebben we hier wat goede tips. We verzamelden ook kooptips voor zonnepanelen zodat jij een goede keuze kan maken.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sassenheim? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weten hoe de prijs is opgebouwd

Wie kijkt naar zonnepanelen verwondert zich over de hoge prijs. Het is dan ook goed om te weten hoe de prijs tot stand kwam. Alleen op die manier weet jij hoe je kan besparen.

  • Het materiaal waarop je niet moet besparen. Het materiaal waar de panelen van gemaakt zijn bepaalt voor een belangrijk deel de prijs ervan. Het monokristallijn silicium waar de nieuwste panelen van is gemaakt is in staat om ook van daglicht energie te maken. Dit is een paneel wat een aanmerkelijk hoger rendement heeft dan een traditioneel paneel. De prijs is stukken hoger maar het rendement is meer dan het dubbele.
  • Het arbeidsloon waarop je niet bespaart. Het arbeidsloon is iets wat een flinke kostenpost is. Een gecertificeerde installateur kost al snel 1200 euro voor de hele klus. Daar staat tegenover dat hij het uiterste uit jouw installatie haalt, rekening houdt met zaken als schaduwval, en veilig vakwerk levert. Daardoor haal jij je uitgave er wel uit door de tijd heen.
  • De BTW die je terugvordert. De BTW betaal je wel maar het is een soort voorschieten. Naderhand vraag je die weer terug bij de belastingdienst.
  • De reiskosten waarop je bespaart. De reiskosten van de installateur is iets waarop je bespaart door een leverancier uit Sassenheim te kiezen. We geven straks meer tips hoe je dat kan doen.

De kosten die horen bij zonnepanelen in Sassenheim

We vroegen offertes op bij meerdere leveranciers van zonnepanelen en kregen de volgende prijsopgaven.

Wat is het vermogen wat een paneel jou oplevert Waarmee wek jij de energie op Van welk materiaal is het paneel gemaakt Wat is de prijs per paneel gemiddeld
150 tot 175 Wp Veel zonlicht Glas 235 euro
175 tot 275 Wp Zonlicht Silicium 346 euro
275 tot 400 Wp Zonlicht en daglicht Monokristallijn silicium 544 euro

Waarom een specialist in Sassenheim inhuren

Bij het aanschaffen van zonnepanelen is het altijd beter om een specialist uit Sassenheim in te schakelen. Dat doe je vooral om de volgende redenen:
De plaatselijke specialist weet wat voor eisen de gemeente stelt. Men weet precies of er een vergunning voor jouw dak moet worden aangevraagd. Die vergunning kan men eventueel voor je aanvragen.
De plaatselijke specialist weet of jij geen geld laat liggen. Men weet of er een premie voor jou beschikbaar is die je kan gebruiken. Ook daarbij kan de specialist jou helpen bij de aanvraag.

Is er steun of subsidie in Sassenheim

De gemeente Teylingen (Sassenheim) geeft actief steun bij de aanvraag van zonnepanelen. Je vindt er meer over op deze site. https://www.teylingen.nl/duurzaam/duurzaam-bouwloket.html. Wil je meer weten over subsidie dan lees je ook het volgende stuk.

Vraag jouw BTW terug

De BTW terugvragen is gemakkelijk. Je doet het met de onderstaande 3 stappen:
Ga naar deze site van de belastingdienst en registreer je gegevens.
Vervolgens stuurt de belastingdienst jou een bericht dat je voor de BTW als ondernemer staat geregistreerd.
Als derde stap vorder jij je BTW terug.

De keurmerken waarmee jij rekening moet houden

Goede zonnepanelen herken je aan de juiste keurmerken. Let onder andere op deze keurmerken
Het CE logo wat staat voor de eisen van de EU.
Het Tüv logo wat staat voor de nog strengere eisen van de Duitse overheid.
Het Zonnekeur logo wat staat voor de gecertificeerde installateur.

De valkuilen en fouten bij het inhuren van een specialist

Bij het inschakelen van een specialist kan er nogal eens wat mis gaan. Denk onder andere aan de volgende zaken:
Er wordt geen schouw van je dak gemaakt. Dat houdt in dat er niet wordt gekeken naar de schaduwval op je dak. Jouw installatie werkt dan maar op halve kracht.
Er is een te laag vermogen gekocht. Wanneer je zonnepanelen koopt van een verouderd materiaal zal het vermogen van de installatie te laag zijn. Je moet dan alsnog energie extra afnemen.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou veel meer dan alleen energie. Denk aan de volgende dingen:
Ze besparen jou belastinggeld. Jij betaalt namelijk geen energietaks. Die is 12 eurocent per kWh dus tel uit je winst.
Jij levert energie terug. Is jouw energieverbruik lager dan de opbrengst van je panelen dan lever je terug aan het energienet. Je ontvangt 22 eurocent per kWh.

Check de volgende dingen:

Jouw meter moet wel geschikt zijn. Je hebt bij zonnepanelen een slimme energiemeter nodig.
Kijk naar jouw energieverbruik. Je installatie moet net wat meer opleveren dan je zelf verbruikt.

Tips voor slimme bespaarders

Je bespaart op zonnepanelen op de volgende manier:
Koop samen in. Je bedingt korting door samen zonnepanelen in te kopen. Op die manier beding je een grotere korting.
Vergelijk de prijzen.

Kwaliteit zonnepanelen vergelijken in Sassenheim

Je kan gemakkelijk besparen op je zonnepanelen door eerst offertes aan te vragen. Dat doe je met deze button. Je ontvangt meerdere offertes van lokale leveranciers. Je bespaart daardoor tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!