Zonnepanelen Sas van Gent

Zonnepanelen Sas van GentDe opkomst van zonnepanelen in Sas van Gent is heel duidelijk op te merken: de aanschafcijfers zijn flink gestegen en je ziet steeds vaker zonnesystemen verschijnen op de daken van de verschillende lokale woningen en bedrijven. Maar welke zaken komen kijken bij de aanschaf en de installatie van een set zonnepanelen in Sas van Gent? Als je hier meer over wilt weten, ga dan direct door met lezen hieronder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sas van Gent? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Sas van Gent

Wat zonnepanelen in Sas van Gent kosten is niet eenvoudig te vertellen, tenzij je eerst een kijkje neemt naar het aantal zonnepanelen dat je gaat kopen, het vermogen per paneel en het soort zonnepaneel. Ga hieronder na wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Sas van Gent als er rekening wordt gehouden met het aantal zonnepanelen per huishoudgrootte. Het gaat hierbij om de kosten van zowel de aanschaf als de installatie.

Aantal panelen Personen Capaciteit Totale kosten
11 1 2.750 Wp 5.100
16 2 4.000 Wp 7.600
20 3 5.000 Wp 9.100
22 4 5.500 Wp 10.200
25 5 6.250 Wp 11.700
26 6 6.500 Wp 12.000

Een lokale of een landelijke specialist inschakelen?

Als je voor de keuze komt te staan van het inschakelen van een lokale of een landelijke specialist, dan dien je keer op keer voor de lokale specialist te gaan. Je betaalt niet alleen veel minder aan reiskosten vanwege de korte afstand, maar deze afstand maakt het ook makkelijk voor de specialist om sneller te komen naar je woning. Daarnaast kan je het aanvragen van vergunningen of subsidies beter aan een lokale specialist overlaten aangezien ze over regionale contacten beschikken die de aanvraag vergemakkelijkt.

Subsidies zonnepanelen in Sas van Gent

Vroeger kon je in de gemeente Sas van Gent landelijke subsidies voor zonnepanelen aanvragen, waardoor de aanschafprijs kon worden gedrukt. Inmiddels is dit niet langer het geval omdat de zonnepaneelprijs al voldoende gedaald is over de afgelopen paar jaar. De allerbelangrijkste manier om te besparen op de kosten van zonnepanelen is toch de btw-regeling. Meer informatie over de subsidieregelingen die je op het moment kunt aanvragen tref je op de website van de gemeente.

De btw-regeling

Als we het hebben over de aanschaf van zonnepanelen, kunnen we direct uitgaan van vrij hoge kosten. Je hebt hierbij als particulier de mogelijkheid om de hele btw terug te vorderen door jezelf eerst aan te melden bij de Belastingdienst als een ondernemer voor de btw. De Belastingdienst beschouwt zonnepaneeleigenaren namelijk als ondernemer zodra er energie wordt terug geleverd aan het energienet. Middels de btw-regeling kan je 21% besparen op de begininvestering.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

De belangrijkste reden waarom mensen voor zonnepanelen kiezen is de maandelijkse besparing op de energiefactuur en de hoge opbrengsten die zonnepanelen jaarlijks opleveren. Daarnaast wek je op milieuvriendelijke wijze je eigen groene stroom op zonder dat je een energieleverancier nodig hebt. Je betaalt geen energiebelasting en je kunt extra stroom die je niet gebruikt altijd terugleveren tegen een vergoeding. Daarnaast verhoog je met zonnepanelen de waarde van je woning en gaat het energielabel van je huis verbeteren.

Relevante keurmerken

Men is zich er niet van bewust, maar keurmerken zijn zeer belangrijk bij het kopen van zonnepanelen. Keurmerken geven namelijk aan in hoeverre de zonnepanelen wel te vertrouwen zijn qua kwaliteit. De keurmerken waar je het meest op moet letten worden hieronder omschreven:

  • Keurmerken voor zonnepanelen: Het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk geven aan dat de zonnepanelen van goed kwaliteit zijn. Deze panelen zijn getest en beoordeeld onder strenge eisen.
  • Keurmerken voor specialisten: Het Zonnekeur keurmerk betekent dat de specialist is aangesloten tot een brancheorganisatie en dus erkend is.

Besparen op zonnepanelen

Zonnepanelen in Sas van Gent kopen hoeft niet een heel fortuin te kosten. Er zijn namelijk een aantal handige bespaarmanieren zodat je niet de hoofdprijs betaalt maar juist op de begininvestering kunt besparen, waaronder:

  • Schakel een lokale zonnepaneelspecialist in en vergelijk eerst een paar offertes met elkaar.
  • Informeer naar de beschikbare collectieven of vraag de buurman of hij ook interesse heeft om zonnepanelen te kopen.
  • Vraag een subsidie aan om de kosten te verlagen en vergeet niet om naderhand de btw terug te vorderen.
  • Installeer zelf de set zonnepanelen zodat je geen installatiekosten hoeft te betalen.
  • Schaf eerst een voordelig klein systeem aan en breid met de tijd mee uit met extra panelen.

Vraag offertes aan

Elk dak en elk huishouden is anders, waardoor het niet eenvoudig is om aan te geven wat de exacte kosten zullen zijn van zonnepanelen in Sas van Gent. Wil je weten wat je moet gaan betalen in je eigen persoonlijke situatie? Dan is de eerste stap om een goede zonnepaneelspecialist te gaan zoeken door middel van het opvragen van plaatselijke offertes en het maken van een vergelijking om zo de voordeligste deal te kunnen kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!