Zonnepanelen Sappemeer

Zonnepanelen sappemeerMet zonnepanelen op je dak wek je je eigen energie op. Hoe meer stroom je opwekt, hoe minder afhankelijk je bent van de energieprijzen en je energieleverancier. Met de besparingen die je maakt, betaal je je investering af. Zonnepanelen zijn een bijzonder slimme manier om het milieu te sparen en om zelf ook geld te verdienen. Daarom zijn er ook steeds meer woningeigenaren in Sappemeer die deze stap maken. Woon jij in Sappemeer, dan is de onderstaande informatie over de kosten, de steun en de aandachtspunten bij het aanschaffen van zonnepanelen vast interessant.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Sappemeer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Zonnepanelen zijn al lang niet onbetaalbaar meer. Ze worden zelfs steeds goedkoper, omdat de vraag groot is. De fabrikanten steken veel tijd en geld in het ontwikkelen van betere en sterkere panelen. De huidige generatie zonnepanelen is daarom goedkoper en brengt meer op. De prijzen zijn samengevat in de onderstaande tabel. Hier zit ook de montage al bij inbegrepen.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Sappemeer inhuren?

Er zijn regionale- en landelijke installateurs van zonnepanelen en in Sappemeer heb je de keuze uit beide. Er zijn een aantal goede argumenten om voor een regionaal bedrijf te kiezen.

  • Snel en dichtbij: een regionaal bedrijf is snel bij je en altijd dichtbij. Jij kunt er dus ook gemakkelijk even langs. Heb je ze later nodig voor onderhoud of reparaties, dan staan ze zo op de stoep.

  • Goedkoper: regionale specialisten zijn vaak goedkoper, omdat ze geen voorrijkosten rekenen en de logistiek simpeler is.

  • Uitstekende regionale kennis: de opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de regio waarin ze zich bevinden. Een specialist uit Sappemeer weet exact wat jij kunt genereren. Daarnaast weten ze ook wat de gemeente Midden-Groningen organiseert op het gebied van duurzaamheid.

Is er steun/subsidie in Sappemeer?

Er is een grote landelijke regeling waarmee je de btw die je hebt betaald terugvraagt. Deze loopt via de Belastingdienst en fungeert als een subsidie. De gemeente Midden-Groningen heeft daarom zelf geen subsidie, maar biedt wel op andere manieren steun. De eerste stap die je zet als je zonnepanelen aan gaat schaffen is naar het Energieloket van de gemeente gaan. Daar krijg je onafhankelijk advies over zonnepanelen en het verduurzamen van je woning. Ze weten welke nationale- en regionale regelingen er zijn en hebben een lijst met installateurs uit je regio. Alles wat je moet weten over zonnepanelen en de aanschaf ervan is gebundeld en te vinden bij het Energieloket Midden-Groningen.

Stappenplan btw terugvragen

De belangrijkste ‘subsidie’ voor zonnepanelen is landelijk en loopt bij de Belastingdienst. Nadat je de zonnepanelen hebt laten plaatsen en betaald, meld je je bij hen aan en krijg je alle btw terug. Dat doe je met het onderstaande stappenplan.

  1. Vul het online formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ in en stuur het op volgens de instructies.

  2. Je krijgt een ontvangstbevestiging binnen 5 dagen.

  3. Binnen twee weken ontvang je een bericht met instructies, een inlogcode en een btw nummer.

  4. Met deze gegevens en de instructies voer je je belastingaangifte door.

  5. Geef je rekeningnummer door aan de Belastingdienst en het geld wordt teruggestort.

Valkuilen bij het inhuren van een specialist

Een regionale specialist heeft de voorkeur, maar het is wel belangrijk dat je een vakkundig bedrijf aanwijst. Ga daarom niet met ze verder als ze niet bij je thuis langskomen om een dakinspectie te doen. Een dak op afstand beoordelen is niet nauwkeurig genoeg. Zorg ervoor dat ze bekabeling van één merk gebruiken, zodat alle stekkers en connecties goed op elkaar aansluiten. Vraag ook naar de kwaliteit van het bevestigingsmateriaal en de aarding. Als laatste bekijk je de installatiegarantie die de specialist aanbiedt. Bij goede specialisten is deze minstens 5 jaar.

Voordelen zonnepanelen

Het belangrijkste voordeel van het aanschaffen van zonnepanelen is dat je eigenhandig het gebruik van grijze stroom in Nederland vermindert en het opwekken van groene stroom bevordert. Dat is een veel gezondere situatie voor iedereen. Je bespaart het milieu, maar tegelijkertijd bespaar je ook geld. Zoveel dat je je uitgaven binnen 10 jaar hebt terugverdiend. Vanaf dat moment totdat de zonnepanelen vervangen moeten worden (na 25/30 jaar) zijn de opbrengsten voor jou. Het energielabel van je woning daalt, de waarde stijgt en je woning wordt aantrekkelijker voor kopers.

Specialisten vergelijken in Sappemeer

Geld besparen op zonnepanelen is alleen een goed idee als je de kwaliteit niet uit het oog verliest. Ga op zoek naar aanbiedingen in de winter, doe mee aan een inkoopcollectief en vraag bij ons offertes op bij specialisten uit Sappemeer en omgeving. Je kiest vervolgens zelf het beste aanbod uit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!