Zonnepanelen Rutten

Zonnepanelen RuttenEr komt veel kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Rutten. Zeker als je niet voorbereid bent en niet helemaal weet wat je allemaal moet doen voordat de panelen daadwerkelijk op je dak zitten. Maar welke zaken zijn belangrijk bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen? Je komt het allemaal hieronder te weten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Rutten? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen in Rutten bestaan uit de materialen zoals de panelen zelf en de omvormer, het werk van de specialist, de apparatuur dat in moet worden gehuurd voor de installatie en de kilometerkosten. De kilometerkosten hangen van de afstand af die de specialist moet rijden. Boven op al deze onderdelen komt er nog 21% btw.

Kosten van zonnepanelen in Rutten

Elke huishoudgrootte heeft een specifiek aantal zonnepanelen nodig om te kunnen voorzien in de energiebehoeften. Een klein huishouden heeft maar weinig panelen nodig waardoor de kosten lager zullen zijn in vergelijking tot een groter huishouden waarbij een potenter en groter systeem nodig is. Je kunt hieronder achterhalen wat de gemiddelde kosten en de jaarlijkse besparingen zijn van zonnepanelen in Rutten.

Huishouden

Zonnepanelen

Kosten

Besparing

1-2

8

€3.400 – €4.100

€450

2-3

14

€5.400 – €6.500

€710

4-5

18

€6.600 – €7.900

€950

5-6

22

€7.500 – €9.000

€1.130

Huur een lokale specialist in

Lokale specialisten bieden meer voordelen in tegenstelling tot een specialist die landelijk gevestigd is. Het gaat hierbij om de volgende voordelen:

 • Ze zijn goedkoper en kunnen sneller met je afspreken.

 • Ze weten meer over de vergunningseisen en subsidiemogelijkheden.

 • Ze hebben ervaring met zonnepanelen in Rutten.

 • Ze hebben een ruim contactennetwerk opgebouwd over de jaren heen.

Subsidies zonnepanelen in Rutten

Omdat de prijs van zonnepanelen in de gemeente Rutten vrij hoog is, worden er regelmatig subsidieregelingen vrijgesteld zodat je daar gebruik van kunt maken als je je woning gaat verduurzamen. Energiezuinigheid is één van de doelen van Nederland waardoor de overheid helpt met het verlagen van de hoge initiële kosten. Check de mogelijkheden in jouw geval zodat je niet onnodig geld laat liggen.

De btw-aftrekregeling

Eén van de manieren waarop je verzekerd bent van een korting op de begininvestering is de btw-aftrekregeling, waarbij je kunt profiteren van een korting van 21%. Het gaat om de btw die je zelf al hebt betaald toen je de zonnepanelen hebt gekocht en laten installeren, en welke je nu dus terug kunt vorderen bij de Belastingdienst door jezelf als ondernemer voor de btw aan te melden.

Stappenplan zonnepanelen kopen

De onderstaande stappen kunnen je helpen wanneer je zonnepanelen gaat kopen zodat je niets vergeet:

 1. Laat een scan maken van de situatie op je dak.

 2. Kies de juiste zonnepanelen voor je situatie.

 3. Ga na of je een vergunning nodig hebt.

 4. Check wat de subsidiemogelijkheden zijn.

 5. Vraag offertes van lokale specialisten op.

 6. Vergelijk de offertes en kies de beste uit.

 7. Laat de zonnepanelen installeren.

 8. Vraag de btw terug.

Wat kan er misgaan?

Zoek niet online naar een zonnepanelenspecialist, aangezien je wel voordelig geprijsde offertes gaat krijgen maar daarbij wordt geen rekening gehouden met de bijkomende kilometerkosten. Grote landelijke specialisten hebben een ruimer budget voor marketingreclames en zijn dan opvallender. Als je kiest voor een landelijke specialist, kan je rekenen op kilometerkosten die oplopen vanaf €0,50 tot €1,- per kilometer.

De snelheid waarop zonnepanelen terugverdiend zijn

Als je wilt weten in hoeverre de investering om zonnepanelen te kopen wel de moeite waard is geweest, dan dien je de terugverdientijd nader onder de loep te nemen. De terugverdientijd geeft namelijk weer hoe snel je de begininvestering weer terug hebt verdiend aan de hand van de maandelijkse besparingen op de energiefactuur en de jaarlijkse opbrengsten.

Handige checklist

Door een checklist te gebruiken kan je alles op een rijtje zetten en weet je precies wat je moet doen wanneer je zonnepanelen in Rutten gaat kopen:

 • Check hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoeveel er op je dak passen.

 • Check wat het vermogen moet zijn van je systeem door te kijken naar je jaarrekening.

 • Check of je al een slimme meter in huis hebt, anders dien je eentje te kopen.

Bespaartips

Bespaar door een subsidie aan te vragen of door gebruik te maken van de btw-aftrekregeling. Daarnaast kan je besparen door lokale zonnepanelenspecialisten offertes met elkaar te vergelijken en door een kleiner systeem te kopen die veel goedkoper is. Installeer de panelen zelf om op de installatiekosten te besparen of ga voor het collectief inkopen van zonnepanelen.

Vraag offertes aan

Zonnepanelen kosten veel geld, en de prijzen van zowel de aanschaf als de installatie variëren flink per leverancier en specialist. Vergelijk daarom altijd eerst offertes zodat je een verstandige keuze kunt maken op basis van de prijs en de kwaliteit. Offertes vergelijken doe je om geld te besparen. Je kunt tot wel 20% besparen op deze manier.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!