Zonnepanelen Ruinen

Zonnepanelen RuinenAls je je afvraagt wat zonnepanelen in Ruinen kosten, dan is het antwoord op de vraag vrij simpel. De situatie is verschillend per woning, dak en huishouden, waardoor ook de kosten kunne variëren. Om een indicatie te krijgen van het gemiddeld kostenplaatje, de voordelen van zonnepanelen, de subsidiemogelijkheden, de valkuilen en dergelijke, ga dan hieronder door met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Ruinen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Ruinen

Wat zonnepanelen in Ruinen kosten verschilt per soort zonnepaneel, per vermogen en hoeveel zonnepanelen je koop. Elke situatie en huishouden is anders, en hoe groter en potenter het zonnepanelensysteem des te meer je ook moet gaan betalen. Voor een gemiddeld gezin betaal je rond de €4.500 inclusief de installatie voor 14 zonnepanelen. Als je meer wilt weten over de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Ruinen, check dan onderstaand tabel:

Zonnepanelen

Vermogen

Kosten

Opbrengst

Terugverdientijd

9

2.250 Wp

€3.175

€520

6 jaar

12

3.000 Wp

€4.025

€690

6 jaar

16

4.000 Wp

€5.175

€920

6 jaar

20

5.000 Wp

€6.100

€1.15

5 jaar

Huur een lokale specialist in

Een maximaal rendement kan alleen worden bereikt als de specialist de installatie zorgvuldig en optimaal verzorgt. Het is dan ook makkelijker om een lokale specialist te kiezen vanwege de afstand en de kosten, omdat:

  • De afstand: De specialist hoeft minder te rijden om naar je te komen voor de installatie of als er een storing optreedt in de toekomst.

  • De kosten: Omdat de specialist minder moet rijden, ga je ook minder kilometerkosten betalen.

Subsidies zonnepanelen in Ruinen

In Ruinen schijnt het altijd, waardoor de gemeente de aanschaf van zonnepanelen stimuleert. De milieuvriendelijke werking van het systeem en de besparing van energie is een centraal focuspunt voor de Nederlandse overheid, waardoor er verschillende lokale subsidieregelingen ter beschikking zijn gesteld bij bepaalde gemeenten. De website van de gemeente Ruinen geeft duidelijk aan wat de huidige subsidiemogelijkheden zijn als je zonnepanelen in Ruinen gaat kopen

De voordelen van zonnepanelen

Je profiteert van een behoorlijk aantal voordelen als je zonnepanelen in Ruinen gaat kopen. Zo werken ze zowel in warm als regenachtig en bewolkt weer. Daarnaast verdienen ze zichzelf terug en hebben ze een levensduur van minstens 25 jaar. Zonnepanelen zijn onderhoudsarm en doen je huis in waarde stijgen. Daarnaast kan je subsidieregelingen treffen om de kosten te verlagen en ben je bewust een steentje aan het bijdragen aan milieuverbetering. Tenslotte betaal je geen energiebelasting en ben je van de energieleveranciers onafhankelijk omdat je zelf je eigen groene stroom opwekt.

Keurmerken en garanties van zonnepanelen

De kwaliteit van zonnepanelen is af te lezen aan de aanwezige keurmerken en aan de duur van de garantiebepalingen. Check de relevante keurmerken voor zonnepanelen: Tüv en CE. Vraag de specialist ook of deze over een Zonnekeur keurmerk beschikt en of je minimaal 2 jaar installatiegarantie krijgt. Daarnaast behoor je bij de leverancier minstens 10 jaar fabrieksgarantie te krijgen en dien je te checken of je ook vermogensgarantie kunt krijgen.

De valkuilen

  • Kies het juiste aantal zonnepanelen voor je huishouden, zodat je geen systeem koopt waarmee je alsnog extra stroom moet afnemen bij een energieleverancier omdat de zonnepanelen zelf onvoldoende op kunnen wekken. Check eerst je jaarverbruik en koop aan de hand van deze gegevens de geschikte panelen.

  • Zonnepanelen van slecht kwaliteit zijn vaak verouderd of raken snel defect, wat het maximale rendement dan ook flink doet verlagen. Koop altijd zonnepanelen van hoogwaardig kwaliteit zodat je verzekerd bent van optimale opbrengsten.

Praktische checklist

Bepaalde zaken hebben tijdens de aanschaf en installatie van zonnepanelen wat extra aandacht nodig. Denk zo aan het raadplegen van je jaarrekening om je jaarverbruik af te lezen zodat je een systeem koopt dat ideaal is voor je huishouden. Check daarnaast of de opgevraagde offertes allemaal van lokale specialisten zijn voordat je vergelijkt.

Bespaartips

Je kunt besparen op zowel de aanschaf- als de installatiekosten van zonnepanelen in Ruinen. Hieronder tref je wat handige bespaartips:

  • Bespaartips voor de aanschaf: Koop collectief zonnepanelen in, vraag een subsidie als dat mogelijk is en draag zorg voor het terugvragen van de btw. Als je niet over een ruim budget beschikt, koop dan eerst een kleiner systeem dat goedkoper is en breid naderhand uit met extra zonnepanelen.

  • Bespaartips voor de installatie: Vergelijk prijsopgaven van lokale specialisten en bespaar op de kilometerkosten. Je kunt ook kiezen om zelf de installatie in zijn geheel uit te voeren.

Je bent niet alleen bezig met het milieu te verbeteren met zonnepanelen, maar je profiteert van de enorme jaarlijkse opbrengsten en de maandelijkse besparingen door zelf je eigen groene stroom op te wekken. Koop zonnepanelen pas als je eerst offertes hebt vergelijkt van verschillende lokale zonnepaneelspecialisten zodat je er zeker van kunt weten dat je een scherp geprijsde offerte selecteert.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!