Zonnepanelen Rucphen

Zonnepanelen RucphenZonnepanelen in Rucphen doen het zo goed, dat dit duidelijk te merken is aan de stijgende aankoopcijfers in deze gemeente. Veel Nederlanders krijgen steeds door dat de toekomst er groen en duurzaam uit gaat zien, en dat het kopen van een set zonnepanelen een heel slim idee is. Wil je meer weten over de essentiële zaken die komen kijken bij zonnepanelen in Rucphen? Lees dan hieronder verder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Rucphen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Rucphen

Dankzij de vele zonuren per jaar wordt het grootste gedeelte van de gemeente volop verlicht door de zon, waardoor de verschillende woningen en bedrijven veel baat hebben bij de aanschaf van een zonnesysteem. Zonnepanelen in Rucphen leveren veel op waardoor je niet alleen geniet van hoge opbrengsten maar ook van een korting op de maandelijkse energierekening en het opwekken van je eigen groene stroom.

Kosten van zonnepanelen in Rucphen

Het is altijd handig als je van tevoren eerst kunt nagaan hoeveel je kwijt gaat zijn aan een zonnepanelensysteem. Om de exacte kosten te kunnen bepalen dien je voornamelijk te kijken naar het aantal panelen, het vermogen per paneel en het soort paneel. Hieronder volgt een kostenplaatje waaruit je kunt achterhalen wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Rucphen, waarbij er voornamelijk wordt gekeken naar het aantal panelen. De panelen uit het kostenplaatje hebben elk een vermogen van 250 Wp.

Panelen Vermogen Kosten
6 1.500 Wp 3.200
12 3.000 Wp 6.250
15 4.000 Wp 8.000
20 5.000 Wp 9.250
24 6.000 Wp 11.000
28 7.000 Wp 12.200

Waarom liever een lokale specialist?

Ga je een specialist inhuren om de zonnepanelen te laten installeren? Kies dan het liefst eentje die lokaal gelegen is. Lokale specialisten kies je omdat:

  • Ze veel goedkoper zijn door minder kilometerkosten.
  • Ze veel sneller zijn dankzij de korte afstand.
  • Ze meer regionale kennis en contacten hebben.
  • Ze vergunningen en subsidieaanvragen kunnen regelen.

Subsidies zonnepanelen in Rucphen

Als je in de gemeente Rucphen woont en zonnepanelen gaat kopen, dan kan je helaas niet meer rekenen op een landelijke subsidie vanuit de overheid. Veel gemeenten bieden wel lokale subsidies aan voor zonnepanelen. Dit is een manier om de inwoners alsnog te stimuleren om hun woning te verduurzamen, ongeacht de vrij hoge prijzen. Door een subsidie gaat de prijs aanzienlijk omlaag waardoor iedereen een zonnepanelensysteem zou kunnen kopen dankzij de verlaagde prijzen. Ga even langs het gemeentehuis voor meer informatie omtrent mogelijke subsidies voor zonnepanelen in Rucphen:

De btw-regeling

Elke Nederlander heeft het recht om de betaalde btw over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen terug te vragen bij de Belastingdienst. Als voorwaarde geldt hierbij wel dat je jezelf als ondernemer voor de btw registreert en dat je de btw-aanvraag op tijd indient, namelijk niet langer dan 6 maanden van het kalenderjaar van de aankoop.

Valkuilen zonnepanelen

Er zijn een aantal fouten die de meeste mensen keer op keer maken, waardoor we nu 2 belangrijke valkuilen hebben vermeld:

  1. Denken dat zonnepanelen onbetaalbaar zijn. Er hangt inderdaad een vrij hoog prijskaartje aan zonnepanelen, maar de investering is snel terugverdiend. Daarnaast profiteer je na het verstrijken van de terugverdientijd enkel van de pure winst die direct in je broekzak kan, wat de aanschaf zeer interessant maakt.
  2. Zelf de panelen installeren om te besparen op de installatiekosten. Natuurlijk is besparen interessant, zeker als je rekening houdt met installatiekosten die kunnen lopen tussen de €850 en €4.000, afhangend van de grootte van het systeem. Het is namelijk belangrijk dat de zonnepanelen optimaal werken, en dat houdt in dat de installatie perfect dient te zijn uitgevoerd. Indien je niet beschikt over de juiste kennis en ervaring, laat de klus dan over aan een specialist.

Checklist voor zonnepanelen

Een checklist kan handig zijn voor het checken van de volgende zaken:

  • Je energieverbruik: Zo kan je het systeem afstemmen op je verbruik.
  • Je meter: Je hebt een slimme meter nodig voor zonnepanelen.

Besparen op zonnepanelen

Wil je besparen op je nieuwe zonnepanelen? Dan zou je ten eerste offertes moeten vergelijken om een voordelige deal te scoren. Huur verder een lokale specialist in en ga na of er lokale subsidiemogelijkheden zijn. Het zou beter zijn om je aan te melden bij een collectief, of er zelf eentje starten. Een andere bespaar manier is door zelf de panelen te installeren of door eerst een klein en goedkoper systeem te kopen en later uitbreiden met extra panelen. Daarnaast kan je nog 21% van de kosten aftrekken als je de btw terugvraagt bij de Belastingdienst.

Vraag offertes aan

Zonnepanelen kunnen een vrij hoge aanschafprijs hebben, maar dankzij de korte terugverdientijd kan je flink besparen met het systeem en profiteren van hoge aantrekkelijke opbrengsten. De eerste stap die je moet nemen is het aanvragen van een aantal offertes bij zonnepaneel specialisten en vervolgens een vergelijking maken zodat je een keuze kunt maken die past binnen je budget.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!