Zonnepanelen Rotterdam

Zonnepanelen RotterdamWoon je in Rotterdam dan kom je daar vanzelf meerdere technische hoogstandjes tegen. Een van die hoogstandjes is het feit dat er steeds vaker van zonnepanelen gebruik wordt gemaakt. Wanneer jij je aan wil sluiten bij de grote groep kopers maar nog veel beren op de weg ziet is het een goed idee om onderstaande informatie door te nemen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Rotterdam? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weten waaruit de prijs bestaat

De prijs van zonnepanelen is hoog. Wie weet hoe de prijs is opgebouwd is in staat om daar praktisch op te besparen.

  • Niet op bezuinigen: het materiaal en de technologie. De nieuwste generatie zonnepanelen is duur. Hij is gemaakt van silicium waarbij de panelen na het smelten gecontroleerd koelen. Dat heeft als resultaat dat je monokristallijn panelen krijgt die energie kunnen opwekken uit zowel zonlicht als daglicht. Het spreekt voor zich dat deze panelen naast het duurste ook het productiefste zijn.
  • Niet op bezuinigen: de installateur. Dit is degene die jouw installatie komt plaatsen en die ervoor zorgt dat jij het uiterste uit de zon haalt. De installateur heeft een redelijk hoog prijskaartje van 1200 euro maar ook die kosten verdien je weer terug doordat jouw installatie een veel hoger rendement oplevert.
  • Wel op bezuinigen: de kilometerkosten. Dit zijn de kosten die je betaalt voor de kilometers die de installateur moet afleggen om bij jouw huis te komen. Deze kosten zijn onnodig wanneer je bedenkt dat je net zo goed een lokale leverancier kan kiezen.
  • Wel op bezuinigen: de BTW. Die kan je namelijk als een subsidie terugvragen.

De kosten van zonnepanelen in Rotterdam

We vroegen voor jou offertes op voor zonnepanelen in Rotterdam. We ontvingen de volgende offertes:

Wat is het vermogen per paneel energie met zonlicht of daglicht  De tijd waarin je het paneel terug verdient De prijs gemiddeld van 10 panelen met een omvormer
175 tot 200 Wp Veel zonlicht 7 tot 8 jaar 3185 euro
200 tot 275 Wp Zonlicht 9 tot 10 jaar 4365 euro
300 tot 400 Wp Zonlicht en daglicht 11 tot 12 jaar 6175 euro

Waarom een specialist in Rotterdam inhuren

Voor zonnepanelen schakel je het beste een plaatselijke specialist in om de volgende redenen:
Een plaatselijke specialist is op de hoogte van alle subsidies. Juist omdat de stad Rotterdam bepaalde klimaatdoelstellingen moet behalen is er waarschijnlijk meer mogelijk op het gebied van subsidie. De plaatselijke specialist kan jou daarbij helpen.
Een plaatselijke specialist kent de regels. Het kan zomaar zijn dat jouw dak beschermd straatbeeld is. De plaatselijke specialist is hiervan op de hoogte. Hij kan voor jou een eventuele vergunning aanvragen.

Is er steun of subsidie in Rotterdam

Op de website van de gemeente Rotterdam vind je concrete informatie over zonnepanelen en de subsidies. Je leest het hier. Wil je gelijk na aanschaf 21 procent subsidie lees dan volgend stukje.

Jouw BTW terug in 3 stappen

De overheid komt jou tegemoet bij de aanschaf van je zonnepanelen. Dat doet men door de BTW over zonnepanelen terug te geven. Jij kan die subsidie opvragen met het volgende stappenplan.
Ga naar deze site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de btw.
Je ontvangt nu een bevestiging van de belastingdienst.
Na deze bevestiging vraag jij je BTW terug.

De keurmerken waar jij op let

Zonnepanelen moeten goed van kwaliteit zijn. Let dan ook vooral op de volgende keurmerken.
Het CE keurmerk wat aangeeft dat het paneel voldoet aan de eisen van de Europese Unie.
Het Tüv keurmerk wat aangeeft dat het paneel voldoet aan de nog strengere eisen zoals ze worden opgesteld door de Duitse overheid.
Het zonnekeur keurmerk wat aangeeft dat de installateur gecertificeerd is.

De valkuilen bij de aanschaf van zonnepanelen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen kan er een en ander mis gaan. Pas op voor de volgende valkuilen:
Een dak waar geen schouw is geweest. Er is dan niet gekeken of er sprake is van schaduwval op het dak of door externe factoren. Installaties zijn daar zeer gevoelig voor. Het kan dan zijn dat ze niet of nog maar gedeeltelijk werken.
De installatie zelf doen. Het lijkt veel geld om een gecertificeerde installateur in te schakelen. Doe het zelf geldt niet bij zonnepanelen. Om tot een optimaal werkende installatie te komen moet je een gecertificeerd installateur inschakelen.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen doen meer dan alleen energie opwekken. Denk aan de volgende voordelen:
Ze leveren energie terug. Dit heet salderen. Je wekt meer energie op dan je verbruikt en ontvangt per kWh 22 eurocent retour.
Ze verdienen zichzelf terug. Doordat jij geen energie meer afneemt van het energiebedrijf betaal je een lager voorschot. Je begint gelijk met besparen.

Controleer de volgende dingen

Kijk naar je verbruik. Dit kan je aflezen van je jaarrekening. Pas je installatie aan op je verbruik.
Kijk goed naar je energiemeter. Als het goed is heb je al een slimmemeter. Heb je die nog niet, dan is dat een eerste vereiste voor je zonnepanelen kan nemen.

Slim besparen doe je als volgt

Ga voor de kracht van samenwerking. Koop je zonnepanelen met een groep.
Ga voor de laagste prijs door offertes vergelijken.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Rotterdam

Je koopt het voordeligste je zonnepanelen via een plaatselijke vakman. Je krijgt via deze button een aantal offertes om te vergelijken. Het bespaart je tot 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!