Zonnepanelen Roosendaal

Zonnepanelen RoosendaalHoe mooi jij ook woont in Roosendaal, de prijs van energie mag wel flink omlaag. Het is dan ook goed om over te stappen op zonnepanelen, net zoals velen om je heen nu waarschijnlijk al doen. Wanneer jij nog vol vragen zit over deze investering of wil weten waar je ze kan kopen is het goed om onderstaande tekst te lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Roosendaal? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weten hoe de prijs tot stand kwam

Dat zonnepanelen duur zijn hoeven we jou niet te vertellen. Het is daarom goed om te weten hoe de prijs tot stand komt.

  • Je betaalt voor kostbaar materiaal. De zonnepanelen worden gemaakt van silicium wat onder een zeer hoge temperatuur wordt geperst tot platen. Doordat ze gecontroleerd afkoelen ontstaan monokristallijn panelen die in staat zijn om zonlicht en daglicht om te zetten in energie. Je betaalt flink voor dit materiaal en voor de research wat erachter zit.  Bespaar hier echter niet op. De panelen hebben een zodanig hoog rendement dat ze de beste investering zijn.
  • Je betaalt voor zeer kostbare arbeid. Kies bij zonnepanelen altijd voor een gecertificeerde  installateur. Deze zal het uiterste uit jouw installatie halen waardoor deze zichzelf sneller terugverdient. De kosten van 1200 euro verdien jij dan ook weer redelijk snel terug.
  • Jij betaalt voor de BTW. Dit is echter een post die je naderhand weer mag terugvorderen. Het is dus enkel voorschieten.
  • Jij betaalt voor de verreden kilometers. Door een plaatselijke leverancier te kiezen bespaar jij hier flink op.

De kosten van zonnepanelen in Roosendaal

We vroegen offertes op bij leveranciers in Roosendaal en ontvingen de volgende prijsopgaven:

Wat is het vermogen van de zonnepanelen Wat is de energiebron Wat is de tijd waarin je terugverdient Wat is de prijs gemiddeld van een pakket met 10 panelen en een omvormer
Tot 200 Wp Fel zonlicht 7 tot 8 jaar 3250 euro
Tot 275 Wp Zonlicht 9 tot 10 jaar 4450 euro
Tot 400 Wp Zonlicht en daglicht 11 tot 12 jaar 6175 euro

Waarom een leverancier in Roosendaal inhuren

De leverancier uit Roosendaal kent de vergunningen. Hij weet of jij een vergunning nodig hebt om panelen op je dak te mogen leggen. Daarnaast kan hij helpen bij de aanvraag.
De leverancier kent de premies en tegemoetkomingen. Hij weet als geen ander of er een gemeentelijke vergoeding wordt gegeven en hij kan ook hier helpen bij de aanvraag.

Is er steun of subsidie voor panelen in Roosendaal

De gemeente Roosendaal geeft actief steun en informatie over zonnepanelen. Je leest er alles over op deze pagina. https://roosendaal.nl/zoekresultaten?search=zonnepanelen.

De BTW die je terug kan vorderen

De BTW die je over je zonnepanelen betaalt kan je naderhand weer terugvorderen. Dat doe je aan de hand van het volgende stappenplan:
Allereerst ga je naar de site van de belastingdienst. Je registreert je daar vervolgens als ondernemer voor de BTW. 
Vervolgens ontvang je vanuit de belastingdienst een bericht dat je de BTW kan terugvorderen.
Uiteindelijk vraag je de BTW terug bij de belastingdienst.

Wat zijn de keurmerken bij zonnepanelen

Je herkent een goed zonnepaneel aan de aanwezigheid van een aantal keurmerken. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.
Je herkent een goed zonnepaneel aan het CE keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het paneel voldoet aan de eisen die er door de EU aan worden gesteld.
Je herkent een nog beter zonnepaneel aan het Tüv keurmerk. Dit is een paneel wat voldoet aan de nog strengere eisen van de Duitse overheid.
Je herkent de gecertificeerde installateur aan het Zonnekeur keurmerk.

De valkuilen bij de aanschaf van zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan er behoorlijk wat misgaan. Dan mag je bijvoorbeeld aan de volgende zaken denken:
De installatie is niet gekeurd via een schouw. Er is niet gekeken naar bijvoorbeeld schaduwval op jouw dak. Daardoor kan het zomaar zijn dat jouw installatie niet het volledige vermogen levert of dat hij zelfs totaal geen vermogen levert. Goed voorwerk is belangrijk.
De installatie is met de verkeerde panelen. Besparen op je panelen is een zeer slechte zaak. Bespaar nooit op de gebruikte technologie. Uiteraard is het prijsverschil groot maar dat verdien je wel weer terug.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meerdere voordelen dan alleen energiewinst:
Ze verdienen zichzelf terug. Doordat zonnepanelen vanaf het eerste moment energie gaan opwekken bespaar jij vanaf dag 1 op je energierekening. Dat heeft als groot effect dat de panelen zichzelf terug verdienen.
Ze leveren terug. Alle energie die jij niet verbruikt wordt aan het energienet terug geleverd. Je krijgt hiervoor 22 eurocent per kWh terug.

Een checklist om te onthouden

Kijk eerst naar je verbruik voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je door er een paar oude jaarafrekeningen bij te houden.
Kijk naar je meter voor je tot aanschaf overgaat. Voor zonnepanelen moet je een slimme meter hebben.

Besparen met een paar tips

Koop samen met een grotere groep. Zo kan je gemakkelijk een korting bedingen.
Koop bij een plaatselijke leverancier.
Op die manier kan je besparen op de kilometerkosten.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Roosendaal

Dit doe je via de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt. Dat kan een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!