Zonnepanelen Roermond

Zonnepanelen RoermondJe begint steeds vaker zonnepanelen in Roermond te zien, niet alleen op de daken van veel woonhuizen, maar ook op de daken van kleine en grote bedrijven. Met zonnepanelen kan je zelf groene stroom opwekken voor gebruik in je huis of bedrijf, waardoor je op onafhankelijke wijze van een energieleverancier aan je eigen energie komt. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, neem dan eerst de tekst hieronder goed door zodat je voorbereid bent op de essentiële zaken die komen kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Roermond.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Roermond? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

Zonnepanelen hebben een bepaalde prijsopbouw, welke meestal uit 4 delen bestaat namelijk 70% gaat naar het materiaal, 20% gaat naar de arbeidskosten, 5% is bestemd voor de apparatuur voor het installeren van de zonnepanelen en de overige 5% is voor de kilometerkosten. Boven deze componenten betaal je nog 21% btw.

Kosten van zonnepanelen in Roermond

Zonnepanelen in Roermond beginnen steeds interessanter te worden vanwege de duurzame wijze van energie opwekken en de financiële voordelen die hierbij komen kijken. Er is flink wat keuze als het gaat om zonnepanelen kopen, waarbij ook de kosten kunnen variëren. Om het allemaal te verduidelijken tref je hieronder een handig overzicht met de gemiddelde aanschafprijs per zonnepanelensysteem, afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je neemt per huishouden. Je kunt ook direct zien hoeveel je systeem jaarlijks opbrengt.

Huishouden Panelen Aanschafprijs Opbrengst
1 9 4500 780
2 14 7.000 1.215
3 19 9.500 1.650
4 22 11.000 1.910
5 25 12.500 2.175

Wie gaat de zonnepanelen installeren?

De installatie van een set zonnepanelen dien je door een ervaren en erkende specialist te laten verzorgen. Kies dan het liefst ook altijd voor lokaal gevestigde zonnepaneelspecialisten aangezien je dan minder gaat betalen aan reiskostenvergoeding. Daarnaast ben je ook veel sneller klaar omdat de afstand die een lokale specialist moet afreizen om naar je toe te komen veel korter is. Lokale specialisten zijn verder ook beter op de hoogte van de vergunningseisen in Roermond en van de huidige subsidiemogelijkheden.

Subsidies zonnepanelen in Roermond

Jammer dat je geen landelijke subsidies meer kunt aanvragen voor zonnepanelen, maar de gemeente Roermond verstrekt wel regelmatig subsidies. Je moet er wel snel bij zijn aangezien de financiële middelen gauw opraken. Check de website van de gemeente regelmatig om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen en nieuws omtrent subsidies voor zonnepanelen in Roermond. Je zou ook kunnen kijken op de website van het regionaal energieloket Roermond voor meer informatie.

De btw-regeling

De kosten van het kopen van een zonnesysteem kunnen algauw oplopen tot een paar duizenden euro’s, waarbij de btw-aftrekregeling dus ideaal is om de kosten omlaag te drukken met 21%. De investering wordt op deze manier veel aantrekkelijker gemaakt voor Nederlanders die overwegen om hun woning te verduurzamen en energiezuiniger te maken door zonnepanelen aan te schaffen.

De terugverdientijd

Veel mensen die zonnepanelen in Roermond gaan kopen vragen zich af of de investering wel de moeite waard is, de aanschafkosten liggen namelijk vrij hoog. De exacte terugverdientijd kan pas worden vastgesteld als we nagaan welke subsidiemogelijkheden er zijn, hoe potent het zonnesysteem is en tegen welke prijs je de panelen hebt gekocht. Deze factoren kunnen de terugverdientijd flink doen verlagen.

Relevante keurmerken

Het ene panelensysteem is het andere niet, daarom is het ok belangrijk om even te checken welke keurmerken aanwezig zijn. Keurmerken zijn een eenvoudige manier om na te gaan of de zonnepanelen die je gaat kopen wel van hoogwaardig kwaliteit zijn, of ze op duurzame en milieuvriendelijke manier werken en in hoeverre het systeem veilig in werking kan worden gezet om stroom op te wekken voor je huishouden. De relevante keurmerken in deze branche zijn het Zonnekeur keurmerk, het Tüv-keurmerk en het CE-keurmerk.

Besparen op zonnepanelen

Ook al moet je een flink bedrag betalen, zonnepanelen in Roermond blijken zeer rendabel en dat maakt de aanschaf zeker de moeite waard. Besparen is dan ook zeer interessant, met de volgende mogelijkheden:

  • Huur een specialist in die lokaal gevestigd is.
  • Vergelijk een paar offertes met elkaar en maak de voordeligste keuze.
  • Neem een subsidie en vorder de 21% btw terug.
  • Stap in een collectief, of ga na of er geïnteresseerden in de buurt zijn die samen zonnepanelen willen kopen.
  • Installeer de panelen zelf als je de juiste kennis en apparatuur in huis hebt.
  • Begin eerst met de aanschaf van een kleiner en goedkoper systeem.

Vraag offertes aan

Je ziet zonnepanelen verschijnen op steeds meer daken in Nederland. Dit werkt aanmoedigend waardoor velen besluiten om ook zelf te investeren in een zonnesysteem. Wat zonnepanelen in jouw situatie gaan kosten is afhankelijk van je eigen wensen, voorkeuren en budget. Als je de beste offerte wilt scoren, vergelijk dan eerst een aantal specialisten zodat je een makkelijke keuze kunt maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!