Zonnepanelen Roden

Zonnepanelen RodenBesparen is zeker mogelijk als je zonnepanelen in Roden aan gaat schaffen. De maandelijkse energiefactuur gaat flink omlaag en de jaarlijkse opbrengsten zijn enorm. Naast de milieuvriendelijke werking van het systeem maakt dit het investeren in een set zonnepanelen wel degelijk de moeite waard. Kom meer te weten over zonnepanelen in Roden door hieronder door te gaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Roden? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Als je wilt weten hoe de zonnepanelenprijs is opgebouwd, dan is het cruciaal om eerst te checken welke componenten deel vormen van de prijs en hoe groot dit deel is. Het gaat om de volgende componenten:

 • De materialen: Deze kosten omvatten 70% van de prijs en het gaat om de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling.

 • De installatie: Het gaat hierbij om het loon van de specialist en deze vormt 20% van de prijs.

 • De apparatuur: Reken op 5% van de prijs die aan het inhuren van specifiek installatieapparatuur uitgaat.

 • De kilometerkosten: Zeker 5% van de prijs gaat aan de kilometerkosten, welke ophopen naarmate de afstand ook groter is.

Kosten van zonnepanelen in Roden

Zonnepanelen in Roden kunnen vrij prijzig zijn, zeker als je van plan bent om een groter systeem aan te schaffen. Een set zonnepanelen met een vermogen van 190 Wp kost namelijk veel minder vergeleken met panelen met een vermogen van 400 Wp. Daarnaast dien je na te gaan wat voor soort zonnepanelen je gaat kopen, aangezien elke soort een ander prijskaartje heeft. De gemiddelde kosten per paneel tref je in het overzicht hieronder:

Zonnepaneel

Opbrengst

Investering

Amorf

15%

€120 per paneel

Polykristallijn

16%

€220 per paneel

Monokristallijn

17%

€260 per paneel

Huur een lokale specialist in

Als je gebruik maakt van de diensten van een lokaal gevestigde specialist, dan kan je van een aantal voorwaarden profiteren waaronder:

 • De korte rijafstand waardoor de afspraak sneller gemaakt kan worden en de kilometerkosten veel lager uit zullen vallen.

 • De regionale kennis en ervaring over zonnepanelen in Roden en de vergunningseisen en subsidiemogelijkheden.

 • De klantenkring die de lokale zonnepanelenspecialist over de jaren heen heeft opgebouwd.

Subsidies zonnepanelen in Roden

Er hangt een redelijk hoog prijskaartje aan een set zonnepanelen in Roden, waardoor de gemeente wel vaker lokale subsidiemogelijkheden ter beschikking stelt als je je woning gaat verduurzamen. Hierbij dien je wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Check wat de huidige mogelijkheden en voorwaarden zijn in de gemeente Roden als je zonnepanelen gaat kopen.

De btw-aftrekregeling

Vergeet niet om de btw terug te vorderen bij de Belastingdienst zodat je 21% van de kosten terugkrijgt. Als je dit zelf niet wilt doen, dan kan de zonnepanelenspecialist deze taak tegen een kleine vergoeding ook van je overnemen. De btw aangifte dient binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar van de aanschaf worden ingediend. Daarvoor moet je ook nog eerst jezelf als ondernemer voor de btw aanmelden op de website van de Belastingdienst.

De voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak ben je niet alleen je eigen energieleverancier, maar je wekt op duurzame wijze je eigen groene stroom op die tevens zorgt voor een verhoging van de waarde van je woning. Daarnaast hoef je niet veel uit te geven aan onderhoud en werken zonnepanelen ook prima als het regent. Voor zonnepanelen is een vergunning niet nodig en tenslotte hoef je ook geen energiebelasting te betalen.

Keurmerken van zonnepanelen

De keurmerken die het meest van belang zijn als we het over zonnepanelen hebben zijn het CE-keurmerk, het Tüv-keurmerk en voor specialisten die gecertificeerd zijn het Zonnekeur keurmerk. Zonnepanelen met keurmerken zijn getest en beoordeeld op kwaliteit, duurzaamheid, weersbestendigheid en veiligheid.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Je denkt vast dat de aanschaf van zonnepanelen makkelijk gaat, maar als je geen rekening houdt met bepaalde stappen dan kan het al gauw misgaan. Zonnepanelen in Roden kunnen eenvoudig op je dak zitten door de volgende stappen nauwkeurig na te gaan:

 1. Is je dak geschikt voor zonnepanelen? Ga dan direct over tot het nagaan wat je verbruik is zodat je een ideaal zonnepanelensysteem kunt kopen dat past bij je energieverbruik.

 2. Ga langs de gemeente en informeer naar de vergunningseisen en de subsidiemogelijkheden.

 3. Kies een lokale zonnepanelenspecialist uit door een eerlijke vergelijking te maken van verschillende prijsopgaven.

 4. Kies de specialist uit die het beste past bij je budget en je wensen en voorkeuren.

 5. Ga met de offerte akkoord en laat de panelen installeren.

 6. Vraag op tijd de btw bij de Belastingdienst terug en profiteer zo van 21% korting.

Vraag offertes aan

Zonnepanelen kunnen dan wel duur zijn, maar je kunt ook kiezen om te starten met een klein voordelig zonnesysteem. Om de goedkoopste deals te scoren is het belangrijk om eerst een vergelijking van alle lokale zonnepaneelspecialisten offertes te maken zodat je kunt nagaan welke deal goedkoper is. Dit is de eenvoudigste manier om op de kosten te besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!