Zonnepanelen Rilland

Zonnepanelen RillandVelen hebben de stap al gemaakt en zijn begonnen met het kopen en installeren van zonnepanelen in Rilland. Zonnepanelen maken gebruik van gratis zonlicht, een oneindige, schone bron die geen schade richt aan het milieu. Daarnaast profiteer je van kortingen op de maandfactuur, hoge opbrengsten en nog veel meer. De belangrijkste zaken omtrent zonnepanelen in Rilland zijn hieronder op een rijtje gezet.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Rilland? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Rilland

Het is logisch dat je van tevoren een schatting wil maken van de kosten die komen kijken bij de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast ben je vast benieuwd wat de jaarlijkse opbrengst is. Check het handig overzicht hieronder om na te gaan hoeveel de panelen je jaarlijks opbrengen, wat de kosten zijn en hoe snel de investering terug is verdiend.

Aantal panelen Kosten Jaarlijkse opbrengst Terugverdientijd
6 2.975 297 10
7 3.296 347 10
8 3.644 396 9
9 3.931 446 9
10 4.267 495 9
11 4.634 545 9
12 4.938 594 8
13 5.244 644 8
14 5.530 693 8
15 5.899 743 8
16 6.152 792 8
17 6.457 842 8
18 6.891 891 8
19 7.199 941 8
20 7.501 990 8

Huur een lokale specialist in

Als je een landelijke specialist uitkiest om je zonnepanelen te installeren, dan kan je rekenen op hoge kilometerkosten en lange wachtrijen. Lokale specialisten zijn verreweg beter vanwege de regionale kennis, de lokale contactenkring en de korte afstand. Verder weten lokale specialisten ook alles over de voorwaarden van vergunningen en de mogelijkheden van subsidies.

Subsidies zonnepanelen in Rilland

De aanschaf van zonnepanelen in Rilland is een flinke investering, vooral als je liever een groot en potent systeem gaat kopen. Dan kan een subsidie zeer aantrekkelijk zijn, maar helaas zijn deze niet altijd beschikbaar. Op landelijk niveau vind je al sinds 2013 geen subsidies, maar je kunt regelmatig in aanmerking komen voor lokale subsidies bij bepaalde gemeenten in Nederland. Als je benieuwd bent naar de subsidiemogelijkheden bij de gemeente Rilland, check dan eerst wat de voorwaarden zijn.

De btw-regeling

De regeling die het meest lonend blijkt te zijn in Nederland voor de aanschaf van zonnepanelen is de btw-regeling, waarbij je de betaalde btw over de aanschaf en de installatie terug kunt vorderen. Je hoeft maar te voldoen aan een aantal voorwaarden, waarna je 21% btw volledig wordt teruggestort. Zo kan je de btw-regeling eigenlijk beschouwen als een korting op de begininvestering.

Zonnepanelen en de terugverdientijd

Er wordt gecalculeerd dat zonnepanelen in Rilland binnen maximaal 8 jaar terug zijn verdiend. Hoe snel je een set zonnepanelen terugverdient is alleen na te gaan als je ook rekening houdt met de volgende factoren:

  • Hoe goedkoper de aanschaf- en installatiekosten, des te sneller de zonnepanelen terug zijn verdiend.
  • Hoe hoger de capaciteit van het systeem om stroom op te wekken, des te eerder je je begininvestering terugkrijgt.
  • Maak je gebruik van een subsidieregeling? Ook dit doet de terugverdientijd flink verkorten.

Hoe koop ik zonnepanelen?

Zonnepanelen in Rilland kopen lijkt een eenvoudige taak, maar als je niet goed weet wat de stappen zijn die je moet doorlopen dan kan het zijn dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet. De stappen die je moet nemen om zonnepanelen op de juiste manier te kopen zijn:

  1. Check de geschiktheid van je dak en bepaal wat voor soort panelen je wilt kopen.
  2. Vraag een vergunning aan indien dit moet en check wat de subsidiemogelijkheden zijn.
  3. Vraag offertes bij lokale specialisten op en maak een vergelijking hiervan zodat je de beste kunt uitkiezen.
  4. Ga akkoord met de offerte die je het meest toespreekt en spreek af wanneer de panelen geïnstalleerd worden.
  5. Vraag na de installatie van het systeem de 21% btw terug binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar.

Zaken die je moet checken

Er zijn meer zaken die je moet checken dan je denkt als het gaat op de aanschaf van zonnepanelen in Rilland. Let voornamelijk op de volgende punten:

  • Huur een lokale zonnepanelenspecialist in aangezien deze bekend is met je dak en de werking van zonnepanelen in de regio. Daarnaast kan je rekenen op de hulp van een lokale specialist om de panelen sneller op je dak te krijgen en voor het verzorgen van vergunningsaanvragen.
  • Check of er keurmerken zijn. Zonnepanelen met een CE-keurmerk of een Tüv-keurmerk kunnen worden beschouwd als goede panelen. Specialisten die een Zonnekeur keurmerk voeren zijn gecertificeerd en gaan op betrouwbare wijze te werk.

Zonnepanelen aanschaffen kan dan wel een grote investering zijn, maar je hebt de kosten zo terugverdiend, je profiteert van hoge opbrengsten, kortingen op de energierekening, aantrekkelijke subsidiemogelijkheden en daarnaast zijn zonnepanelen winstgevender dan rente op een spaarbank. Om de beste deals te scoren, vraag dan eerst wat offertes op bij plaatselijke specialisten en maak een vergelijking.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!