Zonnepanelen Rijswijk

Zonnepanelen RijswijkAangezien de woonlasten jaarlijks stijgen, hebben veel mensen al besloten om de energiekosten te verlagen door het aanschaffen van zonnepanelen in Rijswijk. Zonnepanelen kunnen dan wel een flinke investering zijn, maar je hebt het systeem zo terugverdiend en hierna geniet je van grote jaarlijkse besparingen die je zo in je eigen zak kunt stoppen. Ga door met lezen zodat je komt te weten wat de belangrijke zaken zijn van zonnepanelen in Rijswijk.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Rijswijk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Rijswijk

Door zonnepanelen in Rijswijk aan te schaffen doe je mee aan de energietransitie in Nederland en draag je bij aan een duurzame wereld. Zonnepanelen zijn een slimme Steeds meer woningeigenaren maar ook veel bedrijven en zelfs overheidsinstanties in Rijswijk beginnen het nut van zonnepanelen in te zien en hebben de keuze al gemaakt. Inmiddels zijn er bijna 4.000 daken in dit gebied die geschikt zijn voor zonnepanelen.

De kosten van zonnepanelen in Rijswijk

Je dient na te gaan wat voor soort paneel je gaat kopen, wat het vermogen is en hoe groot het systeem moet zijn. Zo kan je ook nagaan hoeveel je gaat betalen voor de zonnepanelen. De kosten van zonnepanelen in Rijswijk kan je achterhalen uit het overzicht hieronder. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de aanschaf- en de installatiekosten, waarbij het aantal panelen bepalend zijn voor de totale kosten.

Aantal panelen Aanschafkosten Installatiekosten Besparing per jaar
8 3.100 105 400 – €450
12 4.725 1.575 650 – €700
16 5.435 1.815 800 – €850
18 5.810 1.940 900 – €950
20 6.300 2.100 1.000 – €1.050
25 6.600 2.200 1.100 – €1.150

Lokaal versus landelijke specialist inhuren

Je kunt bij het kopen van zonnepanelen in Rijswijk kiezen tussen het inhuren van een lokale en een landelijke specialist. Een lokale specialist is goedkoper omdat je minder reiskosten moet betalen. Daarnaast kan een lokale specialist sneller aanwezig zijn om je panelen te installeren. Mocht er in het vervolg iets verkeerd gaan, dan kan de specialist ook sneller komen kijken wat het probleem is.

Wat zijn de subsidiemogelijkheden?

De gemeente Rijswijk streeft ook naar een duurzaam bestaan, waardoor ook dit gebied de mogelijkheid biedt voor het aanvragen van een subsidie als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Middels de subsidie kan je de begininvestering verlagen, aangezien de kosten om een zonnesysteem aan te schaffen en te installeren vrij hoog zijn. Om de mogelijkheden te bekijken, ga dan even langs het gemeentehuis.

De btw-regeling

Ook voor zonnepanelen in Ridderkerk kan je als particulier gebruik maken van de btw-regeling om de 21% btw terug te vragen. Het gaat om de btw over zowel de aanschaf- als de installatiekosten, waardoor je zonnepanelen zomaar 21% goedkoper uitkomen. Om in aanmerking te komen om de btw terug te vragen dien je jezelf eerst online te registreren als ondernemer voor de btw.

De voordelen van zonnepanelen

De energierekening gaat omlaag door zonnepanelen te gebruiken om groene stroom op te wekken. Daarnaast werkt het systeem milieuvriendelijk en is de zon een gratis en onuitputtelijke energiebron die dagelijks beschikbaar is. Zonnepanelen op het dak leveren jaarlijks veel op en je hoeft geen energiebelasting te betalen over de opgewekte stroom van zonnepanelen. Tenslotte stijgt de waarde van je huis als je zonnepanelen plaatst op het dak. De aanschaf van zonnepanelen kan dus worden beschouwd als een investering in je toekomst.

Zaken die mis kunnen gaan

Hou rekening met de zaken die verkeerd kunnen gaan wanneer je zonnepanelen in Rijswijk gaat kopen. Zo is het belangrijk om een specialist in te huren die niet ver weg zit, anders ga je een behoorlijk bedrag betalen aan kilometerkosten. Verder dien je te kijken naar je energieverbruik door te kijken op je jaarfactuur. Op deze manier kan je het zonnesysteem afstemmen op het verbruik van je huishouden.

Terugverdientijd van zonnepanelen

De meeste zonnepaneelsystemen zijn binnen een aantal jaar terugverdiend, afhankelijk van de aanschaf- en installatieprijs van de zonnepanelen, het vermogen en de subsidiemogelijkheden. Panelen met een hoogvermogen zijn sneller terugverdiend. Ook de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen doet de terugverdientijd verlagen. Zonnepanelen in Rijswijk zijn binnen 5 tot 9 jaar terugverdiend.

Handige checklist

Check wat het vermogen is van het zonnepanelensysteem zodat je panelen koopt die je huishouden kunnen voorzien in de volledige energiebehoeften. Doe je dit niet, dan kan dit als gevolg hebben dat je niet volledig onafhankelijk bent van de energieleverancier omdat je alsnog extra energie moet afnemen. Check ook eerst de situatie in je meterkast om te kijken of je een slimme energiemeter hebt. Indien dit niet het geval is, schaf dan eentje aan.

Vraag offertes aan

Overweeg je de aanschaf van een set zonnepanelen in Rijswijk? Benader dan eerst verschillende zonnepaneel specialisten uit je omgeving en vergelijk het aanbod voordat je definitief in zee gaat met een specialist. Zo bespaar je op de kosten en kies je een specialist die past bij je situatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!