Zonnepanelen Ridderkerk

Zonnepanelen RidderkerkHet opwekken van je eigen stroom middels zonnepanelen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het investeren in zonnepanelen in Ridderkerk is dan ook een geweldig idee als je van plan bent om te besparen op de maandelijkse energiekosten. Daarnaast draag je bewust een steentje bij aan het milieu door je eigen energie op te wekken. Ga hieronder door met lezen om te weten wat de essentiële zaken zijn die komen kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Ridderkerk.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Ridderkerk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Ridderkerk

De potentie van zonnepanelen in Ridderkerk is vrij groot, zeker als we kijken naar het verduurzamingsproces in Nederland waarbij we binnenkort een groen land moeten zijn. Er zijn minstens 4.809 woningen in Ridderkerk die geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen die kunnen worden ingesteld om te profiteren van de 1.105 zonuren per jaar.

De opbouw van de prijs

De prijs per zonnepaneel bestaat uit een aantal vaste onderdelen, waaronder de kosten voor het materiaal, de arbeid, het montagemateriaal, de reiskosten en de btw. Tot de materiaalkosten behoren de panelen zelf, de omvormer en het materiaal wat nodig is om de panelen te monteren. Daarnaast hanteert elke specialist een ander tarief voor de installatie en is het nodig om bepaald apparatuur in te huren om de installatie uit te voeren.

Kosten van zonnepanelen in Ridderkerk

Zonnepanelen in Ridderkerk hoeven niet per se duur te zijn. Ook in dit gebied heb je te maken met verschillende tarieven voor zonnepanelen, afhankelijk van waar je het systeem gaat kopen. Door een kleiner systeem te kopen betaal je ook minder in vergelijking met een groter systeem dat bestaat uit veel panelen. Ook het vermogen en het soort paneel is van belang bij de bepaling van de kosten. Hieronder tref je een tabel met de gemiddelde aanschafkosten en installatiekosten van zonnepanelen in Ridderkerk.

Aantal panelen

Aanschafkosten

Installatiekosten

Besparing per jaar

8

2.100

850

375

12

2.800

1.000

550

16

3.600

1.200

700

20

4.400

1.400

950

28

6.100

1.750

1.300

Huur een lokale specialist in

Om zonnepanelen in Ridderkerk te laten plaatsen is het best om een regionale specialist in te huren. Specialisten die lokaal gevestigd zijn weten welke subsidiepotjes beschikbaar zijn op het moment in Ridderkerk. Ook is een lokale specialist goed op de hoogte van de eisen van vergunningen in het gebied. De specialist kan dan ook direct helpen met de aanvraag van zowel een subsidie als een mogelijke vergunning.

Subsidies zonnepanelen in Ridderkerk

Subsidies zijn een handige manier om de initiële investeringskosten van duurzaamheidsmaatregelen te verlagen. Dit doet de Nederlandse overheid om Nederlanders zoveel mogelijk te stimuleren om zonnepanelen te gaan kopen. Voor alle subsidiemogelijkheden bij de aanschaf en montage van zonnepanelen in Ridderkerk, neem dan direct contact op met de gemeente Ridderkerk.

De voordelen van zonnepanelen

Er zijn bepaalde voordelen die komen kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Ridderkerk. Zo gaan zonnepanelen op milieuvriendelijke wijze te werk door het opvangen van gratis zonne-energie en deze vervolgens om te zetten tot stroom die we kunnen gebruiken voor het huishouden. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van de energieleverancier en bespaar je aanzienlijk om de maandelijkse energielasten. Tenslotte leveren zonnepanelen jaarlijks heel veel op en doen ze de waarde van je woning flink stijgen.

Keurmerken

De belangrijke keurmerken die je in de gaten moet houden als je verzekerd wilt zijn van panelen van hoogwaardig kwaliteit en die voldoen aan de eisen van milieuvriendelijkheid en veiligheid, zijn als volgt:

  • Het keurmerk dat door de Europese Unie wordt uitgegeven (CE-keurmerk).
  • Het keurmerk van de Duitse overheid (Tüv-keurmerk).
  • Het keurmerk voor gecertificeerde installateurs (Zonnekeur keurmerk).

Valkuilen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme investering, maar er kan van alles misgaan als je niet goed oplet. Zo is het belangrijk om ongebruikte energie goed te registreren middels een slimme energiemeter. Daarnaast leveren zonnepanelen die in de schaduw staan veel minder op. Dit kan je vermijden door eerst een schouw te laten maken van je dak om zo te kunnen checken wat de schaduwval is.

Handige checklist voor zonnepanelen

Check de volgende zaken wanneer je van plan bent om zonnepanelen in Ridderkerk te kopen. Laat nagaan in hoeverre je dak geschikt is voor het plaatsen van de panelen. Hierbij dient je dak op het zuiden te liggen, moet er voldoende ruimte beschikbaar zijn en is het essentieel om te kijken naar de mogelijke schaduwplekken op het dak. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je tuin netjes opgeruimd is zodat de specialist voldoende ruimte heeft voor de installatie.

Vraag offertes aan

Er zijn zoveel verschillende soorten zonnepanelen en zonnepaneel specialisten, waardoor het belangrijk is om eerst offertes met elkaar te vergelijken zodat je een voordelige keuze maakt voor zonnepanelen van goed kwaliteit die veel opleveren. Je kunt honderden euro’s besparen door eerst te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!