Zonnepanelen Rhenen

Zonnepanelen RhenenZonnepanelen in Rhenen zijn niet alleen booming, maar worden momenteel ook beschouwd als dé investering van de toekomst. Dit komt vanwege de maandelijkse besparingen op de energierekening en de hoge opbrengsten per jaar. Daarnaast beperk je de CO2 uitstoot door met een milieuvriendelijk systeem je eigen groene stroom op te wekken. Ga eerst hieronder verder met lezen als je van plan bent om zonnepanelen in Rhenen te gaan kopen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Rhenen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

Als je kiest voor zonnepanelen in Rhenen, dan bestaat de prijs uit bepaalde zaken. Je betaalt voor de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling. Daarnaast betaal je ook voor de installatiekosten van de specialist en de kosten om speciaal installatieapparatuur in te huren. Tenslotte bestaat de prijs ook uit de kilometerkosten en dien je boven op de totale prijs nog de 21% btw toe te voegen.

De kosten van zonnepanelen in Rhenen

Het prijskaartje van zonnepanelen kan dan wel duur zijn, maar je kunt ook voor een goedkoper systeem gaan. Als je budget beperkt is, dan kan je ook kiezen om een kleiner zonnepanelensysteem aan te schaffen met een lager vermogen en minder zonnepanelen. Hieronder tref je de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Rhenen, uitgaande van zonnepanelen met een vermogen van 190 Wp en gebaseerd op het aantal zonnepanelen van elk paneelsoort.

Paneelsoort Kosten per paneel Kosten 12 panelen Kosten 18 panelen Kosten 24 panelen
Monokristallijn 200 – 400 €2.400 – €4.800 €3.600 – €7.200 €4.800 – €9.600
Polykristallijn 175 – 300 €2.100 – €3.600 €3.150 – €5.400 €4.200 – €7.200
Amorf/Dunne Film 150 €1.800 €2.700 €3.600

Huur een lokale specialist in

Als je in plaats van een lokale specialist een landelijke gaat inhuren, dan kan je ook verwachten dat de kosten veel hoger gaan uitvallen en dat je langer gaat moeten wachten. Lokale specialisten kunnen vanwege de korte afstand veel sneller komen bij je woning om de panelen te installeren of in geval van een storing, en daarnaast zijn de kilometerkosten lager.

De subsidiemogelijkheden

Aangezien duurzaamheid wordt gestimuleerd, biedt de gemeente Rhenen aantrekkelijke subsidieregelingen als je energiebesparende maatregelen laat uitvoeren in en rondom je woning. Een van de voorbeelden van dergelijke subsidie is de SEEH, een subsidie voor woningeigenaren en VvE’s en de interessante btw-aftrekregeling. Ook het energieloket Rhenen kan je goed onderweg helpen met verduurzaming en energiebesparing.

Garanties van zonnepanelen

De garantiebepaling van zonnepanelen is even belangrijk als de keurmerken aangezien zonnepanelen minstens 25 jaar lang meegaan en er soms wat mis kan gaan binnen die periode. Vraag dan ook welke garanties komen bij de zonnepanelen en hoe lang de garanties geldig blijven. Belangrijk zijn de fabrieksgarantie van 10 jaar, de installatiegarantie van 2 jaar en de opbrengst- of vermogensgarantie.

De beste manier om zonnepanelen te kopen

Zonnepanelen in Rhenen koop je niet zomaar omdat er zoveel verschillende zaken zijn waar je de juiste mate van aandacht aan moet besteden. Zo dien je eerst te laten checken of je dak geschikt is voor zonnepanelen en is het essentieel om een passend zonnepanelensysteem aan te schaffen. Vraag de nodige vergunningen aan en vraag naar de mogelijkheden van een subsidie. Selecteer de beste specialist uit je omgeving middels een vergelijking en laat dan de zonnepanelen installeren. Tenslotte dien je de btw weer terug te vragen voor 21% korting.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen onderhoudsarm en milieuvriendelijk, maar ze hebben een lange levensduur en een korte terugverdientijd waardoor je jarenlang kunt profiteren van hele hoge opbrengsten. Je bent met zonnepanelen al op de energietransitie voorbereid en gaat minder tot niets meer betalen aan stroom bij een energieleverancier. Verder maak je een investering in je toekomst aangezien de zonnepanelen op het dak de waarde van je woning verhogen en het energielabel van je huis verbetert.

Checklist

De onderstaande 3 zaken zijn uitermate belangrijk als je zonnepanelen gaat kopen:

  1. Check of je een subsidie kunt krijgen voor zonnepanelen in Rhenen.
  2. Check welke vergunning je moet aanvragen als je woont in een monumentaal pand.
  3. Check of de ingehuurde specialist beschikt over een geldig Zonnekeur keurmerk.

Kan je op zonnepanelen besparen?

Natuurlijk is besparen mogelijk, je kunt de kosten van zonnepanelen in Rhenen flink doen verlagen middels de onderstaande bespaartips:

  • Koop collectief in of check welke wijkgenoten ook zonnepanelen willen kopen.
  • Neem een subsidie en vraag de btw weer terug.
  • Kies een lokale specialist nadat je offertes vergelijkt.
  • Schaf een compact systeem aan en breid later uit.
  • Als je zelf de zonnepanelen kunt installeren bespaar je op de loonkosten.

Specialisten vergelijken in Rhenen

Je kunt uitgaan dat je flink kunt besparen op de initiële investering van de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Rhenen door eerst offertes van zonnepanelenspecialisten uit de omgeving en omstreken met elkaar te vergelijken. Een goede vergelijking kan je tot wel 30% besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!