Zonnepanelen Rheden

Zonnepanelen RhedenRheden is een gemeente in Gelderland. Het is een gemeente met genoeg zon en daar profiteren steeds meer inwoners van. Ze kiezen massaal voor zonnepanelen met alle voordelen van dien. Wanneer jij ook zonnepanelen wil aanschaffen is het goed om je voor te bereiden. Dat doe je door onderstaande informatie door te lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Rheden? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Weet wat de prijs is

Voordat je gaat investeren in zonnepanelen is het goed om je te verdiepen in de prijs van zonnepanelen. Deze bestaat uit de panelen zelf, installatiekosten en de BTW. Daarnaast komen er bij de totale installatie nog eens de kosten van installatiematerialen en de omvormer. We ontvingen prijsopgaven voor zonnepanelen inclusief de installatiekosten en de BTW. Verdere posten zijn niet in onderstaande tabel opgenomen.

Wat voor soort zonnepaneel kies je Wat is het vanaf- vermogen van dit paneel Wat is de vanaf- prijs van dit paneel
Folie zonnepanelen 114 Wp 302 euro
Polykristallijn zonnepanelen 170 Wp 405 euro
Monokristallijn zonnepanelen 278 Wp 470 euro
Dubbelwandige panelen 365 Wp 602 euro

 

Zonnepanelen in Rheden kopen loont

Wie kiest voor zonnepanelen koopt deze het beste in de eigen regio. Dat doe je om meerdere redenen. De belangrijkste reden is nog altijd dat een lokale leverancier bekend is met de regels van de gemeente Rheden wanneer het gaat om zonnepanelen. Hij weet of er een vergunning moet worden aangevraagd en hij kan dit snel doen. Daarnaast is een lokale leverancier uit Rheden sneller. Jij bent gemakkelijker in te plannen en dat heeft als voordeel dat je snel aan de beurt bent. Je betaalt bovendien minder kilometerkosten waardoor je goedkoper uit bent.
<

Steun vanuit de gemeente Rheden

De gemeente Rheden heeft voor jou een hoop informatie op de gemeente website staan om jouw huis duurzamer te maken. Daarnaast heeft men een melding over een vorm van subsidie. Bedenk wel daarbij dat het gaat om de subsidie vanuit de rijksoverheid. Men geeft zelf geen subsidie wanneer je in zonnepanelen gaat investeren. Die subsidie van de rijksoverheid vraag je aan bij de belastingdienst.

Hoe de belastingdienst jou helpt

Bij de investering in zonnepanelen betaal je BTW. Die kan je terugvorderen bij de belastingdienst. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst. Daar zoek je naar het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’en dat formulier vul je in en stuur je op.

  2. 10 werkdagen geduld. Dat is de termijn die de belastingdienst nodig heeft om jouw subsidie aanvraag te verwerken. Je ontvangt een bevestigingsbrief.

  3. Registreer jouw IBAN rekeningnummer.

  4. Doorloop de stappen in de brief. Gebruik daarbij de inlogcodes die vermeld staan in de bevestiging.

Geen zin om dit zelf te doen, dan kan je deze stappen laten doorlopen door een leverancier van zonnepanelen. Goed om hier vooraf bij je keuze rekening mee te houden want niet iedereen biedt deze dienstverlening aan.

Pas op voor de volgende valkuilen

Ga je zonnepanelen aanschaffen dan is het goed om je te hoeden voor de volgende fouten. Allereerst moet je nooit gaan bezuinigen op het vermogen van jouw zonnepanelen uit spaarzaamheid. Kies eerst de installatie zonnepanelen die je nodig hebt en bespaar dan pas op de prijs. Daarnaast kies je nooit voor een leverancier die snel op Google maps kijkt en een installatie intekent. Op die manier wordt er geen rekening gehouden met schaduwval waardoor het rendement flink kan tegenvallen.

Een goede garantie is goud waard

Bij de investering in zonnepanelen moet je goed kijken naar de garantie. Deze kan bestaan uit meerdere onderdelen. Het totaalplaatje geeft aan of je in de loop der tijd voor een onaangename verrassing kan komen te staan.

  • De garantie vanuit de fabriek. Het gaat hier om de garantie die de fabrikant op de zonnepanelen geeft. Deze zal bij een wat mindere kwaliteit niet hoger zijn dan 10 jaar. Bij een goede kwaliteit bedraagt de garantie wel 20 tot 25 jaar.

  • De garantie op het rendement. Het gaat hier om de garantie die je krijgt op de opbrengst van de panelen. Deze zal door de eerste 20 jaar heen teruglopen. Loopt deze terug tot 75 procent of minder dan heb je te maken met een mindere kwaliteit zonnepanelen. Bij een terugloop tot 90 a 80 procent heb je te maken met een goede kwaliteit.

  • De garantie op het werk van de installateur. Ga nooit zelf aan het prutsen, een installateur geeft een garantie op zijn werk die kan oplopen van 5 tot 15 jaar.

  • De garantie op het systeem. Alles behalve de zonnepanelen zelf valt hier onder. Deze garantie gaat dus over de installatiematerialen, de omvormer maar ook om de montagematerialen.

Kies voor een lokaal bedrijf

Via onderstaande button ontvang je meerdere offertes van leveranciers van zonnepanelen uit Rheden. Je kan daardoor gemakkelijk een goede leverancier kiezen en daarnaast bespaar je gelijk tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!