Zonnepanelen Renswoude

Zonnepanelen RenswoudeZonnepanelen in Renswoude worden met de dag mee populairder, en dat merk je direct zodra je in de straten van dit gebied rondrijdt. Veel daken van huizen en bedrijven zijn al bedekt met een zonnepanelensysteem, en dit aantal stijgt jaarlijks. Ben je zelf ook benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Renswoude op je eigen dak? Dan moet je eerst hieronder doorgaan met lezen zodat je alles komt te weten over het onderwerp.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Renswoude? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

De prijs van zonnepanelen in Renswoude is niet alleen afhankelijk van de materialen zoals de zonnepanelen, de omvormer, de bekabeling en zelfs de installatieapparatuur, maar ook van de installatiekosten die de specialist hanteert. Elke specialist hanteert een ander tarief, dus vergelijken is ideaal. De materialen vormen gemiddeld 75% van de prijs en de installatiekosten ruim 20%. 5% van de prijs gaat uit naar de kilometerkosten, waarbij afstand die de specialist moet rijden bepalend is voor de hoogte van deze kosten.

De kosten van zonnepanelen in Renswoude

Zonnepanelen in Renswoude zijn niet altijd duur, maar het is wel belangrijk om te letten op de kwaliteit en de duurzaamheid. Daarnaast gaan de kosten al gauw omhoog naarmate het system ook groter en potenter wordt. Hieronder tref je een handig overzicht waarbij je in één oogopslag kunt waarnemen wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Renswoude, gebaseerd op de grootte van het systeem.

Zonnepanelensysteem Grootte Panelen Vermogen Kosten
Goedkoop systeem Klein 6-10 1.980 – 3.300 Wp 2.100 – €3.000
Budget systeem Gemiddeld 12-18 3.960 – 5.940 Wp 4.200 – €6.300
Duur systeem Luxe 20-28 6.600 – 9.240 Wp 7.000 – €9.800

Huur een lokale specialist in

Huur liever een lokale specialist in om je nieuwe zonnepanelen aan te leggen, Deze voordelen komen kijken bij het inhuren van een zonnepanelenspecialist die in Renswoude zelf gevestigd is:

  • Specialisten die lokaal zijn gevestigd hanteren lage kilometerkosten en kunnen snel een afspraak met je maken.
  • Lokale specialisten hebben meer regionale ervaring en een ruim netwerk aan plaatselijke contacten waar ze op elk moment op kunnen vallen indien nodig.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Renswoude heeft zich voorgenomen om net als elders in Nederland het hele gebied te verduurzamen door het stimuleren van zonnepanelen. Hoe meer Nederlanders zonnepanelen aanschaffen, des te meer ons land verduurzaamt wat dus ideaal is voor onze milieuvriendelijk en groene toekomst. Met subsidies kan je een groot deel van de geïnvesteerde kosten weer terugkrijgen, waardoor de aanschaf voor velen aantrekkelijker wordt.

De btw-aftrekregeling

Door de aanschaf van zonnepanelen goedkoper te maken middels de btw-aftrekregeling wordt de investering voor velen veel toegankelijker. Je weet van tevoren dat je 21% van de geïnvesteerde kosten terug kunt krijgen van de Belastingdienst. Dit maakt het interessanter om de investering aan te gaan, ook al is je budget niet zo breed.

Keurmerken van zonnepanelen

Als je zonnepanelen in Renswoude wilt gaan kopen, dan is het essentieel om ook even te letten op de keurmerken zodat je er zeker van bent dat je kwaliteit in huis haalt. De keurmerken die het meest relevant zijn voor zonnepanelen:

  • Voor de materialen: Op de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling behoort de leverancier je een CE en een Tüv keurmerk aan te kunnen tonen zodat je er zeker van bent dat de materialen van hoogwaardig kwaliteit, veilig, milieuvriendelijk en weersbestendig zijn.
  • Voor de installatie: Om er zeker van te zijn dat de specialist die je inhuurt gecertificeerd is dien je even te vragen om een Zonnekeur keurmerk.

Wat kan er fout gaan?

Niet iedereen is op de hoogte van de wijziging in de regels voor een meter om te gebruiken met zonnepanelen. Vanaf 2023 wordt het verplicht om een slimme meter te hebben om het verbruik van de opgewekte, verbruikte en terug geleverde stroom nauwkeurig bij te houden. Analoge meters zijn niet ideaal voor zonnepanelen en kunnen de standen niet goed bijhouden. Koop direct een slimme meter als je deze nog niet hebt.

Check deze zaken van tevoren

Check wat de mogelijkheden zijn om financiële steun te kunnen krijgen van de overheid. Landelijke subsidies zijn er helaas niet meer, maar ook met een lokale subsidie kan je de kosten flink verlagen. Als je toch al bij de gemeente bent om informatie op te zoeken, vraag dan meteen ook of je een vergunning moet aanvragen om de zonnepanelen te kunnen plaatsen. Meestal heb je geen vergunning nodig, tenzij je woont in een monument.

Specialisten vergelijken in Renswoude

Aangezien de zon vrijwel altijd schijnt in Renswoude, is het kopen van zonnepanelen een slim besluit. Om niet te veel te moeten betalen kan je besparen door eerst offertes te vergelijken met elkaar zodat je de beste specialist kunt selecteren met de scherpste prijs. Zonnepanelen in Renswoude hoeven niet altijd duur te zijn, tenzij je kiest voor een voordelige offerte dankzij een uitgebreide vergelijking.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!