Zonnepanelen Renkum

Zonnepanelen RenkumDe zon geeft energie en is het milieuvriendelijke antwoord op kolencentrales. Steeds meer inwoners van Renkum ontdekken dit. Ze gaan over tot de aanschaf van zonnepanelen. Wanneer jij dit leest ben je waarschijnlijk ook bezig met een aanschaf van zonnepanelen of je overweegt dit. We hebben voor jou wat waardevolle informatie verzameld over zonnepanelen, inclusief valkuilen wanneer je wil gaan investeren.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Renkum? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Weet hoeveel je betaalt

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. We keken voor je naar de prijs van zonnepanelen. We ontvingen prijsopgaven voor zonnepanelen exclusief het arbeidsloon maar inclusief de BTW. We hebben de prijzen voor je in onderstaande tabel samengevat.

Welk materiaal kies je Wat is het vermogen per zonnepaneel in Wp Wat is de vanaf- prijs van dit model
Polykristallijn silicium 195 Wp 179 euro
Monokristallijn silicium 295 Wp 239 euro
Dubbelzijdig paneel Vanaf 365 Wp 368 euro

 

Waarom zonnepanelen in de regio Arnhem kopen

Zonnepanelen zijn enorm populair en er komen steeds meer aanbieders bij. Het is verstandig om te kiezen voor een lokale leverancier. Dat doe je onder andere omdat een lokale leverancier veel korter hoeft te reizen om bij jou te komen: je kan dus gemakkelijker worden ingepland. Daarnaast betaal je veel minder kilometerkosten waardoor je goedkoper uit bent. De gemeente Renkum stelt in een aantal gevallen eisen aan jouw zonnepanelen. Een leverancier uit je eigen regio weet hier alles van en hij kan je een hoop regelwerk besparen.
<

Steun vanuit de gemeente Renkum

De gemeente Renkum geeft geen financiële steun wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen, en daarmee is men helaas geen uitzondering. Wel geeft men via de zogeheten zonne-atlas uitleg welke daken het meest geschikt zijn voor zonnepanelen. Wie een tegemoetkoming in de kosten van zonnepanelen wil kan deze opvragen bij de belastingdienst. Je kan namelijk de BTW terugvorderen.

BTW terug vorderen in een paar stappen

De BTW die je hebt betaald bij de aanschaf van je zonnepanelen kan je gemakkelijk bij de belastingdienst terug vorderen. Dat doe je aan de hand van onderstaand stappenplan.

  • Ga naar de website van de Belastingdienst. Vul daar het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ in.

  • Stuur het formulier op. Hierna wacht je 10 werkdagen. Dit is de termijn die de belastingdienst nodig heeft om te reageren.

  • Je ontvangt een ontvangstbevestiging van de Belastingdienst.

  • Registreer je IBAN bankrekeningnummer.

  • Met behulp van de inlog codes in de brief doe je aangifte belasting. Hiermee vorder je de BTW terug.

Valkuilen bij de aanschaf van zonnepanelen

Er kan een hoop mis gaan wanneer je zonnepanelen koopt. De meest gemaakte fouten benoemen we hier voor je. De belangrijkste fout is dat je niet kijkt naar het vermogen maar alleen naar de prijs van de zonnepanelen. Staar je hierop niet blind. De zonnepanelen die je koopt moeten genoeg energie leveren om jouw huis van stroom te voorzien. Kies het vermogen wat jouw huis nodig heeft en kijk pas daarna naar de prijs. Een andere fout is dat je een leverancier kiest die enkel op Google Maps kijkt waarna hij de zonnepanelen intekent op jouw dak. Dit is niet voldoende. Een installatie zonnepanelen zal minder goed functioneren wanneer er veel schaduwval is. Hoge begroeiing rondom je huis maar ook een schoorsteen op je dak kan bepalend zijn voor de hoeveelheid energie. Een scan ter plekke is dan ook altijd noodzakelijk.

Een goede garantie is belangrijk

Zonnepanelen zijn duur dus natuurlijk kijk je naar de garantie die je krijgt. Daarbij onderscheiden we 4 soorten garantie die we voor je toelichten.

  • De fabrieksgarantie. Dit is de garantie die de fabrikant geeft op de zonnepanelen. Een lage kwaliteit zonnepanelen herken je aan een laag aantal jaren garantie wat onder de 10 jaar ligt. Een hoge kwaliteit zonnepanelen kan een garantie hebben die oploopt tot wel 20 a 25 jaar. Kies altijd voor de beste kwaliteit, zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

  • De garantie op de installatie. Dit is de garantie die je krijgt op het werk van de installateur. Een goede installateur zal een hoge garantie geven. Een garantie van de installateur bedraagt doorgaans 5, 10 of zelfs 15 jaar. Ga nooit zelf prutsen wanneer je zonnepanelen aanschaft om te besparen op de installatiekosten.

  • De garantie op het vermogen. Een installatie zonnepanelen zal door de jaren heen minder vermogen leveren. Een terugloop tot 80 procent van het oorspronkelijke vermogen is nog goed te noemen. Er kan bij zeer goede zonnepanelen een terugloop zijn tot 90 procent. Loopt het vermogen terug onder de 75 procent, dan heb je met een mindere kwaliteit zonnepanelen te maken.

  • De garantie op het systeem. Dit is een garantie op het hele systeem waarbij de zonnepanelen niet worden meegerekend. Ontzorg jezelf en kies voor een installatie met een systeemgarantie.

Koop lokaal in Renkum en bespaar

Vraag voor je zonnepanelen gaat aanschaffen altijd eerst prijzen op. Dat doe je met onderstaande link. Je ontvangt meerdere prijsopgaven om te vergelijken. Jouw voordeel kan hierdoor flink oplopen tot wel 20 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!