Zonnepanelen Putten

Zonnepanelen PuttenPutten is een plaats op de Veluwe waar de zon volop schijnt. Daar kan je volop van genieten maar je kan er ook energie mee opwekken. Steeds meer inwoners schaffen dan ook zonnepanelen aan. Wanneer jij dit wil gaan doen kom je erachter dat geen twee situaties hetzelfde zijn. Wie zonnepanelen gaat aanschaffen kan zich maar beter goed inlezen. We hebben wat informatie voor je verzameld. Het zorgt ervoor dat je goed voorbereid te werk kan gaan en het voorkomt een dure miskoop.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Putten? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Weet wat je ongeveer zal betalen

We ontvingen van meerdere leveranciers van zonnepanelen de prijsopgaven van de meest verkochte modellen. We hebben ze samengebracht in onderstaande tabel. Daarbij zitten de prijzen van het installeren en de BTW inbegrepen.

 

Welke zonnepanelen kies je Wat is het vermogen van de panelen Wat is de all-in prijs per stuk
Amorf panelen 115 Wp 301 euro
Polykristallijn panelen 198 Wp 397 euro
Monokristallijn panelen 295 Wp 469 euro
Dubbelwandige panelen Vanaf 365 Wp Vanaf 615 euro

 

Waarom een lokale specialist uit Putten kiezen

bij de keuze voor een leverancier van zonnepanelen kies je het beste voor een lokale specialist uit de regio Putten. Dat doe je om meerdere redenen. De belangrijkste reden is wel dat je enorm snel kan worden geholpen. Je bent gemakkelijk in te plannen en daardoor kunnen er snel afspraken voor een scan, de installatie zelf en het onderhoud worden gemaakt. Je bespaart dus een hoop tijd. Daarnaast ben je minder kwijt aan kilometerkosten van de leverancier. Dit kan flink oplopen wanneer je een ‘goedkopere’ leverancier vanuit de andere kant van het land laat reizen.

Steun vanuit de gemeente Putten bij de aanschaf van zonnepanelen

De gemeente Putten investeert in zonnepanelen wanneer het aankomt op het gemeentehuis. Wanneer jij echter een subsidie bij de aanschaf van jouw zonnepanelen wil moet je daarvoor naar de rijksoverheid gaan. De gemeente verwijst je enkel naar een manier om de zonnepanelen te financieren via de gemeente. De rijksoverheid geeft deze subsidie in de vorm van een teruggaaf van de BTW. Hoe je dat aanvraagt leggen we je nu uit.

 

Verder gemakkelijk de BTW terug

De BTW terug vorderen doe je via de belastingdienst. Door onderstaand stappenplan te doorlopen heb jij een voordeel van 21 procent.

  1. Ga naar de site van de belastingdienst en vul het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ in. Stuur dit vervolgens op.

  2. Wacht 10 werkdagen. Dit is de verwerkingsduur van de belastingdienst om jouw aanvraag te verwerken.

  3. Na ontvangst van de bevestiging: registreer eerst je IBAN rekeningnummer.

  4. Doorloop de stappen in de brief. Aan de hand van de inlog codes in de brief vraag je de betaalde BTW terug.

Pas op voor onderstaande missers

Wanneer je zonnepanelen koopt kan er een en ander misgaan waardoor jouw voordeel behoorlijk minder wordt. Een van de punten waarmee je moet oppassen is de snelle blik op Google Earth waarna er zonnepanelen worden ingetekend. Dit moet altijd gebeuren na een scan bij jouw huis. Er wordt gekeken naar de schaduwval door een schoorsteen, hoge bebouwing in de buurt en bijvoorbeeld hoge bomen rondom je huis. Deze kunnen het rendement behoorlijk verminderen. Daarnaast moet je vooraf informeren of je wel zonnepanelen op jouw dak mag plaatsen. Is jouw huis een monumentaal pand of beschermd aangezicht dan mag je niet zomaar kiezen voor een dergelijke installatie. In het ergste geval moeten de panelen weg en krijg je een flinke boete.

Gegarandeerd een goede installatie

Koop je zonnepanelen, dan wil je wel de garantie dat je een goede keuze maakt. Er zijn meerdere soorten garantie van toepassing op zonnepanelen. We hebben ze voor je toegelicht.

  • De fabrikantengarantie. Het gaat hier om de garantie op de zonnepanelen zelf. De fabrikant geeft een garantie op zijn product en daaruit kan je opmaken wat voor kwaliteit je mag verwachten. Een zonnepaneel met een garantie van hooguit 10 procent heeft een minder goede kwaliteit dan een zonnepaneel met een garantie die oploopt tot 20 a 25 jaar.

  • De vermogens garantie. Je moet je bewust zijn dat het vermogen van een zonnepaneel terug loopt. Na 25 jaar is het vermogen in het beste geval terug gelopen tot 90 a 80 procent van het oorspronkelijke vermogen. In een minder goed geval zakt dit vermogen tot onder de 75 procent. Kijk naar de vermogensgarantie en maak de beste keuze.

  • De installateur garantie. Een installateur zal doorgaans een garantie geven op zijn werkzaamheden. Het kan gaan om een garantie oplopend van 5 tot 15 jaar. Een goede installateur levert zijn geld op. Je hebt geen zorgen rondom jouw zonnepanelen maar wel het hoogste rendement.

  • De garantie op het systeem. Deze garantie gaat niet over de zonnepanelen zelf maar wel over de rest van het systeem. Het gaat om de aansluitmaterialen en bevestigingsmaterialen.

Vergelijk lokale installateurs uit Putten

Dit doe je met deze button. Je krijgt een aantal offertes die je naast elkaar kan leggen. Op die manier bespaar jij al voor je tot investering overgaat.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!