Zonnepanelen Purmerend

Zonnepanelen PurmerendDe verschillende inwoners hebben al in de gaten dat het aanschaffen van zonnepanelen in Purmerend een slim idee is. Dankzij de vele zonuren per jaar kan je zelf je eigen energie opwekken voor gebruik in je huishouden of je onderneming. Lees hieronder verder voor meer informatie omtrent zonnepanelen in Purmerend.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Purmerend? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Purmerend

Ook in Purmerend schijnt de dagelijks zon volop, wat het aankopen van zonnepanelen in Purmerend een lonende investering maakt. Volgens onderzoek heeft Purmerend vorig jaar mogen genieten van minstens 1.111 zonuren. Verder zijn maar liefst 1.921 woningen al van zonnepanelen voorzien in Purmerend.

Prijsopbouw van zonnepanelen in Purmerend

Om na te gaan waar je kunt besparen op de hoge kosten van zonnepanelen, is het essentieel om te kijken naar de opbouw van de prijs. De zonnepanelen prijs in Purmerend bestaat voor het grootste deel uit de materiaalkosten, wat de kosten voor de panelen, de omvormer en het installatiemateriaal inhoudt. Ook de kosten van de arbeid voor deze arbeidsintensieve klus worden aan de prijs toegerekend. Verder worden er nog andere kosten in rekening gebracht zoals de kilometerkosten en de kosten voor het inhuren van de apparatuur voor de installatie.

Hoeveel betaal je voor zonnepanelen in Purmerend

Hoeveel je gaat betalen voor een zonnepanelensysteem in Purmerend hangt af van het aantal zonnepanelen en het vermogen. Je kunt van de volgende gemiddelde kosten uitgaan aan de hand van het aantal aangeschafte panelen:

Aantal panelen

Kosten

Besparing per jaar

11 4.700 – €5.600 500
16 7.300 – €8.000 750
22 9.700 – €10.600 1.000
26 11.500 – €12.500 1.200

Waarom een lokale specialist inhuren?

Als je de aanschaf van zonnepanelen in Purmerend aan het overwegen bent, ga dan voor een lokale specialist. Een lokale specialist is goedkoper omdat je minder aan kilometerkosten moet betalen. Daarnaast kent een lokale specialist alle regels van de gemeente en weet je als geen ander advies te geven over lokale zaken omtrent zonnepanelen.

Subsidiemogelijkheden zonnepanelen in Purmerend

Alhoewel je voor zonnepanelen in Purmerend geen landelijke subsidie meer aan kunt vragen, zijn er op lokaal niveau wel een aantal interessante regelingen. Ga na bij de gemeente Purmerend wat de verschillende mogelijkheden zijn door naar het stadhuis te gaan voor meer informatie:

Stappenplan btw-teruggave

Je kunt de 21% btw die je hebt betaald over de aanschaf en installatie terugvorderen bij de Belastingdienst door de volgende stappen:

  1. Meld je op de website van de Belastingdienst aan als ondernemer voor de btw.

  2. Vul de aanvraag in en verzend deze.

  3. Nadat de aanvraag is goedgekeurd ontvang je het geld terug.

Keurmerken

Er zijn een aantal keurmerken die van belang zijn tijdens de aanschaf van zonnepanelen in Purmerend. Let op de aanwezigheid van het CE-keurmerk, waarbij je verzekerd bent van panelen die voldoen aan de eisen van de Europese Unie. Ook het Tüv-keurmerk is essentieel, aangezien je zo weet dat de panelen van hoogwaardig kwaliteit zijn volgens strenge Duitse eisen. Tenslotte is het Zonnekeur keurmerk belangrijk omdat dit aangeeft dat de specialist gecertificeerd is.

Wat zijn de valkuilen?

Er gaat van alles mis tijdens de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de schaduwval tijdens de installatie zodat je een hoog rendement blijft behouden. Ga daarnaast eerst na wat het gemiddeld energieverbruik van je huishouden is zodat je zeker weet dat je de juiste panelen aanschaft.

Terugverdientijd van zonnepanelen

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Purmerend ligt ergens tussen de 7 en 12 jaar. De hoogte van de terugverdientijd is afhankelijk van de investeringskosten van de panelen, het vermogen en de mogelijkheden van een subsidie.

Checklist zonnepanelen in Purmerend

Tijdens het aanschaffen van zonnepanelen dien je goed te letten op je energieverbruik. Check wat het verbruik van je huishouden is zodat je de juiste panelen kunt aanschaffen. Check daarnaast ook in hoeverre de specialist die je uitkiest voor het installeren van de panelen lokaal is gevestigd. Een specialist die van ver moet komen brengt hoge kilometerkosten in rekening.

Bespaartips zonnepanelen in Purmerend

Er zijn een aantal manieren om te besparen op de vrij hoge kosten van zonnepanelen in Purmerend:

  • Vraag verschillende offertes aan en vergelijk deze zodat je een goedkope deal uit kunt kiezen.

  • Schakel een lokale specialist in om te besparen op de hoge kilometerkosten.

  • Vraag een subsidie aan bij de gemeente indien deze beschikbaar is.

  • Meld je aan als ondernemer voor de btw bij de Belastingdienst en vorder de btw terug. Zo profiteer je als het ware van een korting van 21%.

  • Koop de panelen samen met anderen in zodat je een korting kunt vragen op de installatiekosten.

Vraag offertes aan

De aanschaf en installatie van zonnepanelen doe je niet zomaar. Schakel een goede specialist in door eerst een vergelijking te maken. Zo ben je verzekerd van een hoog rendement en bespaar je tot wel 20% op de investeringskosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!