Zonnepanelen Pijnacker

Zonnepanelen PijnackerNederlanders kiezen steeds meer voor een duurzaam bestaan, waardoor veel inwoners massaal hebben besloten om zonnepanelen in Pijnacker te kopen. Dit komt mede vanwege de energietransitie in Nederland, waarbij we volledig gaan draaien op duurzame groene energie. Ga door met lezen voor meer informatie omtrent de aanschaf en de installatie van een set zonnepanelen in Pijnacker.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Pijnacker? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Pijnacker

Je ziet steeds vaker zonnepanelen liggen op de daken in Pijnacker. Dat is voornamelijk te danken aan de 1.105 zonuren per jaar in deze stad. Pijnacker telt heel veel woningen en bedrijfspanden waarvan de daken ideaal zijn voor de plaatsing van panelen. Woningeigenaren en ondernemers kunnen zo hun eigen gratis stroom opwekken voor gebruik in hun huis of bedrijf om te besparen op de stroomkosten.

Kosten van zonnepanelen in Pijnacker

Om na te gaan wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Pijnacker, is het van belang om te kijken naar de zonnepanelen zelf, de omvormer en de bekabeling. Denk aan het aantal panelen, het merk, het vermogen en het soort. Hieronder tref je een uitgebreid kostenplaatje die je kunt hanteren bij zonnepanelen in Pijnacker.

Huishouden Verbruik Aantal panelen Vermogen Kosten Besparing per jaar
1 2.210 kWh 10 2.600 Wp 4.500 445
2 2.675 kWh 12 3.150 Wp 5.200 530
3 3.100 kWh 14 3.650 Wp 6.000 620
4 3.525 kWh 16 4.150 Wp 6.500 705
5 3.995 kWh 18 4.700 Wp 7.250 795

Huur een lokale specialist in

Een zonnepanelenspecialist kies je niet zomaar, je dient rekening te houden met verschillende zaken. Regel het liefs een lokale specialist in om je panelen te installeren.

  • Een specialist die in Pijnacker zelf is gelegen weet wat de kortste weg naar je woning is zodat je zo min mogelijk hoeft te betalen aan kilometerkosten. Mocht er sprake zijn van een storing of andere problemen in de toekomst, dan kan de lokale specialist er ook snel bij zijn.

  • Lokale specialisten zijn ook ideaal als het gaat om het regelen van het papierwerk zoals vergunningen en subsidies. Er komen allerlei technische specificaties kijken bij dergelijke aanvragen. Een specialist van Pijnacker kan deze makkelijk voor je regelen.

Subsidies zonnepanelen in Pijnacker

Landelijke subsidies zijn een tijd terug afgeschaft, maar dan nog kan je bij de meeste gemeenten wel een plaatselijke subsidie aanvragen om de kosten te verlichten. Ook bij de gemeente Pijnacker vind je regelmatig subsidiemogelijkheden, welke je nauwkeurig in de gaten moet houden aangezien de subsidiepot snel op raakt. Daarnaast kan je bij het Energieloket terecht voor professioneel advies of om jezelf bij een collectief aan te sluiten.

De btw-regeling

Je behoort zowel over de aanschaf als de installatie van zonnepanelen btw te betalen. Gelukkig kan je bij de Belastingdienst de betaalde btw terugvorderen als je aan bepaalde eisen voldoet. Deze regeling is ingesteld om men zoveel mogelijk te stimuleren om hun woning te verduurzamen. De hoogte van de btw die je kunt terugvorderen varieert per situatie, maar je kunt tot wel honderden euro’s besparen op de initiële investeringskosten.

Keurmerken bij zonnepanelen

Keurmerken zijn een eenvoudige manier om na te kunnen gaan in hoeverre de panelen van hoog kwaliteit zijn. Daarnaast zijn de panelen getest en beoordeeld op basis van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en veiligheid. Bij keurmerken voor zonnepanelen kan je denken aan het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk. Het Zonnekeur keurmerk is een keurmerk dat alleen aan installateurs wordt uitgegeven die gecertificeerd en dus ook ervaren zijn.

De zaken die verkeerd kunnen gaan

Bij het kopen van een zonnepanelensysteem kunnen allerlei dingen verkeerd gaan. Het is dan ook uitermate belangrijk om goed te letten op zaken zoals:

  • Kies panelen met een voordelige prijs maar verlies de kwaliteit niet uit het oog. Bespaar op de aanschafkosten, niet op de kwaliteit. Let dan ook op de aanwezige keurmerken bij de aanschaf om verzekerd te zijn van goede panelen.

  • Een zonnepanelensysteem met een te laag vermogen levert ook weinig op. Dit is meestal het gevolg van het ontbreken van een schouw. Er is dus geen rekening gehouden met de schaduwval.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Een standaard systeem voor zonnepanelen in Pijnacker is binnen 7 tot 12 jaar terugverdiend. De exacte hoogte van de terugverdienperiode hangt af van de initiële investeringskosten, het vermogen van de zonnepanelen en de subsidiemogelijkheden waar je gebruik van hebt gemaakt om de kosten te verlagen.

Alle zonnepaneelsoorten hebben één ding in gemeen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten en geniet van jaarlijkse besparingen die direct in je zak kunnen worden gestopt. Daarnaast leveren zonnepanelen een meerwaarde op voor je woning en ben je milieuvriendelijk bezig. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ga na welke lokale specialisten er zijn en maak een vergelijking op basis van prijs en kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!