Zonnepanelen Oude Pekela

Zonnepanelen Oude pekelaIn Oude Pekela besluiten steeds meer mensen om zonnepanelen op de daken te installeren en deze systemen zijn zo normaal geworden dat ze nauwelijks nog opvallen. Deze ontwikkeling is goed, want hoe meer zonnepanelen er zijn, hoe meer groene energie we opwekken en hoe milieuvriendelijker ons land aan het worden is. Woon jij in Oude Pekela en denk je eraan om zonnepanelen aan te schaffen? Dan komt de onderstaande informatie vast goed van pas.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oude Pekela? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Dit is een perfect moment om in zonnepanelen te investeren, want ze zijn goedkoper dan ooit. Er is veel vraag en daardoor gaan de prijzen naar beneden. Tegelijkertijd worden de opbrengsten ook steeds beter, omdat er constant nieuwe technieken worden toegepast. Momenteel kun je dus voor minder geld een grotere opbrengst genereren dan 5 jaar geleden. De prijzen voor zonnepanelen en plaatsing zijn samengevat in het volgende overzicht.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist uit Oude Pekela inhuren?

Een specialist uit Oude Pekela inhuren heeft een aantal belangrijke voordelen.

 • Dichtbij: de specialist is altijd dichtbij, wat betekent dat ze de installatie vaak sneller kunnen uitvoeren en dat ze ook bij reparaties en onderhoud snel op de stoep staan.

 • Goedkoper: dat houdt in dat ze geen voorrijkosten hoeven te vragen voor de installatie en ook niet voor de bezoeken naderhand.

 • Kennis: regionale specialisten weten exact hoeveel zonnepanelen in de regio op kunnen brengen en welke regelingen de gemeente Pekela organiseert voor inwoners die hun woning verduurzamen.

Is er steun/subsidie in Oude Pekela?

De gemeente Pekela heeft geen subsidiegelden beschikbaar gesteld voor inwoners die investeren in zonnepanelen, want er is al een grote landelijke regeling die via de Belastingdienst loopt. Mochten je zonnepanelen beschadigen door een aardbeving, dan is er de Waardevermeerderingsregeling die schade compenseert. Je gemeente steunt je voornamelijk met onafhankelijk advies, wat uiteraard erg waardevol is. Je vindt alles wat je moet weten over zonnepanelen en het verduurzamen van je woning bij het Energieloket. Hier hebben ze ook een overzicht van alle regionale specialisten en de acties die georganiseerd worden door de gemeente Pekela en provincie Groningen.

Stappenplan btw teruggave

Zoals al even aangegeven is er een grote landelijke ‘subsidie’ voor iedereen die in Nederland in zonnepanelen investeert. Je mag namelijk alle btw die je hebt betaald over de arbeidskosten en de materialen terugvragen. Het onderstaande stappenplan vertelt je hoe.

 1. Zoek het formulier ‘Opgaaf Zonnepanelen’ op bij de website van de Belastingdienst, vul hem in en stuur hem op.

 2. Je krijgt van de Belastingdienst een bevestiging dat ze je aanvraag hebben ontvangen.

 3. Een aantal dagen later krijg je een brief met een btw nummer en een inlogcode.

 4. Met deze inloggegevens doe je je aangifte. In de meeste gevallen hoef je dit maar één keer te doen.

Keurmerken voor zonnepanelen

Bij zonnepanelen is het bijzonder belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt controleren en één daarvan is door naar keurmerken op zoek te gaan. Voor zonnepanelen zijn er dan een aantal belangrijk.

 • Zonnekeur: dit is een Nederlands keurmerk dat de installateurs van zonnepanelen mogen voeren als ze bewezen hebben kwaliteit te leveren.

 • TÜV: TÜV is een Duits testinstituut dat zonnepanelen test en ze een certificering geeft als ze hiervoor slagen. Het vermogen en de veiligheid van de zonnepanelen worden bijvoorbeeld onder de loep genomen.

 • RoHS: omdat zonnepanelen schadelijke stoffen bevatten, is het RoHS keurmerk er om je te laten zien dat deze veilig zijn verwerkt.

 • Sterkin: de elektricien die je zonnepanelen aansluit moet erkend zijn door Sterkin anders mag deze de zegel van je hoofdschakelaar niet breken.

 • Standaard keurmerken: er zijn ook een aantal standaard keurmerken die alle zonnepanelen die in Nederland verkocht worden zouden moeten hebben. Het kan geen kwaad om ze op te zoeken, zoals de CE-keurmerken, de ISO-certificeringen, het VDE-keurmerk en het IEC-certificaat.

 • Vakverenigingen: erkende installateurs zijn lid van een vakvereniging, zoals NVDE, KvINL, Holland Star, SEI or UNETO-VNI.

Interessante bespaartips

Besparen op zonnepanelen zonder kwaliteit te verliezen kan lastig zijn. Eén manier om dat voor elkaar te krijgen is door mee te doen aan een inkoopactie. Je krijgt dan een systeem aangeboden voor een lagere prijs en inschrijven is gratis en vrijblijvend. Kies voor een specialist uit Oude Pekela en je betaalt geen voorrijkosten.

Specialisten vergelijken in Oude Pekela

Een laatste manier om geld te besparen op je zonnepanelen is door een vergelijking te maken van specialisten in de omgeving. Wij helpen je aan de offertes die je nodig hebt om de beste vakman en de scherpste deal aan te wijzen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!