Zonnepanelen Opende

Zonnepanelen OpendeZonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. Iedereen kan zonnepanelen op het dak laten plaatsen en zo van een onuitputtelijke en duurzame energiebron profiteren. De vraag naar zonnepanelen is groot en ook in Opende zie je ze steeds meer op de daken van woningen verschijnen. Woon jij in Opende en denk je eraan om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is de onderstaande informatie voor jou vast erg handig.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Opende? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijzen voor zonnepanelen zijn momenteel lager dan ooit. Dat komt doordat er veel interesse is. De overheid moedigt de aanschaf van zonnepanelen aan en de besparingen die je kunt maken zijn groot. Je vindt de huidige prijzen voor vier verschillende systemen in de onderstaande tabel. Hier is de installatie van de panelen op je dak al bij inbegrepen.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Opende inhuren?

Als je een specialist gaat uitzoeken voor het plaatsen van je zonnepanelen, dan heb je de keuze uit een landelijk- of een regionaal bedrijf. Het inhuren van een regionale specialist heeft zo zijn voordelen. Ze zijn dichtbij, wat betekent dat ze snel bij jou zijn maar dat jij er ook zo even langs kunt rijden. Contact is dus laagdrempeliger, ook als je onderhoud wilt inplannen, je omvormer wilt laten vervangen of een reparatie moet laten uitvoeren. Omdat het korte afstanden betreft worden er ook geen voorrijkosten gerekend. De kennis die een regionale specialist heeft over de opbrengsten van zonnepanelen in jouw gebied en de subsidies en regelingen van de gemeente Westerkwartier is onmisbaar.

Is er steun/subsidie in Opende?

Iedereen die zonnepanelen aanschaft maakt gebruik van de grote landelijke btw regeling van de Belastingdienst. Daarmee kun je alle btw terugvragen en dat is een groot bedrag. Er is dus geen regionale subsidie bij de gemeente Westerkwartier, maar ze helpen je op andere manieren. Je kunt terecht bij het Energieloket en daar onafhankelijke informatie inwinnen over zonnepanelen, de specialisten in je regio en alle financiële regelingen die er bestaan als je ze aanschaft. Het is het eerste punt waar je naartoe gaat als je zonnepanelen aan wilt schaffen en waar je alles hoort over bijeenkomsten en evenementen die de gemeente organiseert op het gebied van duurzaamheid. Heb je al zonnepanelen? Dan is er de Waardevermeerderingsregeling die je kunt aanspreken als je installatie is beschadigd door een aardbeving.

Valkuilen bij het aankopen van zonnepanelen

Dit is een uitstekend moment om te investeren in zonnepanelen en ook in Opende zijn er voldoende specialisten beschikbaar die dit voor je willen doen. Ga je zonnepanelen aanschaffen, let dan goed op de kwaliteit. Dat doe je door de garantieregelingen door te nemen en op zoek te gaan naar keurmerken. Wil je zekerheid, schaf dan alleen zonnepanelen aan van een zogenaamde tier 1 fabrikant. Panelen van de beste kwaliteit presteren nog steeds minder goed als de kwaliteit van de omvormer en bekabeling te wensen over laat. Doe daar dus ook onderzoek naar. In deze wereld is goedkoop echt duurkoop en op de lange termijn bespaar je meer als je aanvankelijk iets meer investeert.

De terugverdientijd

Zonnepanelen zijn niet voor niets erg in trek. Het feit dat de prijzen momenteel laag zijn heeft daar veel mee te maken, maar de zonnepanelen worden ook steeds beter en sterker. Vergeleken met 5 jaar geleden kun je nu voor een lager bedrag een installatie aanschaffen die jaarlijks meer opbrengt. Het gevolg daarvan is dat de terugverdientijd voor zonnepanelen momenteel ook erg laag is. Als jouw dak geschikt is en je hebt de btw teruggevraagd, dan heb je je installatie in 7 jaar met de opbrengsten afbetaald. De panelen hebben een levensduur van zeker 25 jaar, dus je maakt 18 jaar pure winst. De omvormer moet dan wel een keer vervangen worden.

Interessante bespaartips

Eén van de manieren om te besparen is door een regionale specialist uit Opende aan te wijzen die geen voorrijkosten verrekent. Met de onderstaande twee andere tips houd je de prijs laag en de kwaliteit hoog.

  • Kopen in de winter: zonnepanelen specialisten verkopen het meeste in de zomer. In de winter is de interesse veel kleiner, dus dat is wanneer je de beste aanbiedingen vindt.

  • Gezamenlijk inkopen: doe mee aan een inkoopcollectief. Inschrijven is gratis en vrijblijvend en resulteert vaak in een interessant aanbod van de deelnemende installateur. Het is aan jou om dit aanbod te accepteren of te weigeren, dus je hebt niets te verliezen.

Specialisten vergelijken in Opende

Het beste bespaar je op je zonnepanelen door alle opties met elkaar te vergelijken. Wij helpen je aan offertes van vakkundige specialisten uit Opende en omstreken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!