Zonnepanelen Oostzaan

Zonnepanelen OostzaanSteeds meer mensen beginnen het nut in te zien van de aanschaf van zonnepanelen in Oostzaan. Zeker met de enorme ruimte in dit gebied kunnen zonnepanelen zeer voordelig zijn voor het opwekken van je eigen energie. Maar waar moet ik allemaal aan denken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Oostzaan? Ga hieronder verder met lezen als je hier meer over wilt weten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oostzaan? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Oostzaan

In Oostzaan schijnt de zon even fel als in de meeste andere gemeenten, met een jaarlijks gemiddeld van 1.109 zonuren. De aanschaf en aanleg van een goed zonnepanelensystem voor op het dak is dan ook een slimme investering richting de toekomst, aangezien je op duurzame wijze je eigen groene stroom opwekt terwijl je bespaart op de maandelijkse energielasten.

Waaruit bestaat de prijs?

Als we nagaan waar de prijs voor zonnepanelen in Oostzaan precies uit bestaat, dan dienen we ten eerste rekening te houden met de kosten voor de materialen. Hieronder vallen de panelen, de omvormer en het montagemateriaal. Je betaalt ook voor het arbeidsloon van de installateur die de panelen komt aanleggen. Daarnaast moet je ook apparatuur inhuren voor de aanleg, zoals een bouwsteiger, ladder of lift. Ook de kilometerkosten en de 21% btw wordt tot de prijs toegekend.

Wat zijn de kosten?

Zonnepanelen aanschaffen en plaatsen is een vrij hoge investering, waarbij het soort paneel, het aantal panelen en het vermogen van groot belang is bij de uiteindelijke kostenbepaling. Hieronder kan je nagaan wat de kosten zijn voor de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen in Oostzaan op basis van het aantal panelen. Er is in het voorbeeld uitgegaan van panelen met een vermogen van 250 Wp.

Personen

Aantal panelen

Kosten

Besparing per jaar

1 11 5.100 530
2 16 7.600 790
3 20 9.100 940
4 22 10.200 1.055
5 25 11.700 1.200
6 26 12.000 1.250

Een specialist in Oostzaan inschakelen is beter

Huur een lokale specialist in om je zonnepanelen te monteren. Een specialist die dichtbijgelegen is kan snel bij de afspraak zijn waardoor de panelen ook eerder zijn geïnstalleerd. Daarnaast is een lokale specialist beter bekend met de daken in Oostzaan en weet deze je goed te adviseren over de mogelijkheden van zonnepanelen, de subsidies en de vergunningen.

De subsidies voor zonnepanelen

Momenteel zijn er geen landelijke subsidies beschikbaar, maar bij het gemeentehuis kan je wel nagaan wat de verschillende lokale mogelijkheden zijn. De gemeente Oostzaan probeert de inwoners zoveel mogelijk te stimuleren om te investeren in verduurzaming door het uitreiken van subsidies.

Hoe moet ik de btw terugvorderen?

Ga om de btw terug te vorderen naar de website van de Belastingdienst en vul het aanmeldformulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ in en stuur deze op. Na de bevestiging te hebben ontvangen dat je als ondernemer bent aangemeld voor de btw kan je de online btw terugvorderen.

Belangrijke keurmerken

De keurmerken waar je zeker op moet letten zodat je verzekerd bent van goede panelen zijn:

  • Het CE-keurmerk van de Europese Unie
  • Het Duitse Tüv keurmerk
  • Het Zonnekeur keurmerk voor gecertificeerde installateurs

Wat kan er verkeerd gaan?

Panelen die opvallend goedkoop zijn, leveren meestal een laag rendement op waardoor je alsnog meer moet betalen aan energie. Daarnaast zijn specialisten die in een andere streek wonen duurder vergeleken met lokale specialisten. Specialisten die van ver moeten komen brengen extra kosten in rekening om te rijden naar je woning voor de installatie.

De terugverdientijd van zonnepanelen in Oostzaan

De terugverdientijd geeft aan hoeveel tijd er nodig is voordat je initiële investering geheel terug is verdiend, en je verder alleen gaat besparen per jaar. Zonnepanelen in Oostzaan verdienen zichzelf gemiddeld binnen 5 tot 10 jaar terug, afhangend van de kosten van de aanschaf en installatie en de subsidiemogelijkheden.

Handige checklist

Check eerst of je meter slim is aangezien het een goed idee is om je stroomverbruik nauwkeurig bij te houden als je gaat terugleveren. Vergeet ook niet te checken wanneer je de btw terug kunt vorderen. Doe dit op tijd zodat je als het ware achteraf gezien van 21% korting kunt genieten.

Praktische bespaartips zonnepanelen in Oostzaan

Dat de aanschaf van zonnepanelen duur is weten we allemaal al. Daarom is het ook handig als je kunt besparen op de hoge kosten door:

  • Koop samen met de buren of andere wijkgenoten panelen en huur gezamenlijk een installateur in om een mooie korting te bedingen.
  • De belangrijkste stap is om eerst offertes aan te vragen bij meerdere specialisten om zoveel mogelijk vergelijkingsmateriaal te hebben. Kies vervolgens de voordeligste optie.

Ook in Oostzaan gaat men zich steeds realiseren hoe belangrijk het is om nu al te beginnen met het verduurzamen van de woning, vooral door zonnepanelen aan te schaffen. Als je zeker wilt zijn van goede panelen en een scherpe prijs, vergelijk dan eerst offertes.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!