Zonnepanelen Oostkapelle

Zonnepanelen OostkapelleSteeds meer daken van woningen en bedrijven worden voorzien van zonnepanelen in Oostkapelle, en hier zijn goede redenen voor. Je kunt niet alleen je eigen groene stroom op milieuvriendelijke wijze opwekken, maar je betaalt veel minder aan energie terwijl je ook nog eens profiteert van hoge jaarlijkse opbrengsten. Ga hieronder door met lezen om meer te weten over de belangrijke zaken die komen kijken bij het kopen van zonnepanelen in Oostkapelle.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oostkapelle? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Oostkapelle

De kosten van zonnepanelen kunnen hoog oplopen, met name als je een systeem gaat kopen met veel zonnepanelen met een hoog vermogen. Door na te gaan hoeveel zonnepanelen je gaat kopen kan je hieronder een schatting maken van de gemiddelde kosten, de jaarlijkse besparing en ook de verwachte terugverdientijd van zonnepanelen in Oostkapelle.

Zonnepanelen Kosten Jaarlijkse besparing Terugverdientijd
6  €2.975 297 10
10  €4.265 495 9
14  €5.530 693 8
18  €6.890 891 8
20  €7.500 990 8

Lokale versus landelijke specialist

Je zou wel kunnen kiezen voor populaire landelijke specialisten die veel geld investeren in reclamecampagnes, maar deze specialisten zijn veel duurder vanwege de hoge kilometerkosten. Ze moeten namelijk lange afstanden rijden om naar je toe te komen voor de installatie. Tevens moet je langer wachten tot ze aanwezig kunnen zijn, waardoor je dus kunt rekenen op een vertraging in de installatie van je zonnepanelen.

Subsidies zonnepanelen in Oostkapelle

Ook de gemeente Oostkapelle probeert de inwoners van dit gebied zoveel mogelijk aan te moedigen om te investeren in verduurzaming en energiebesparing binnen en rondom hun woning, waaronder de aanschaf van zonnepanelen. Vroeger kon je landelijke subsidies aanvragen maar inmiddels heb je alleen bij sommige gemeenten kans op lokale subsidies. Blijf regelmatig contact opnemen met het gemeentehuis voor de laatste updates.

De btw-regeling

Wil je de btw terugvorderen nadat je de zonnepanelen hebt geïnstalleerd? Dan kan je dit doen door jezelf eerst aan te melden als ondernemer voor de btw op de website van de Belastingdienst. Hierna dien je je aangiftebiljet in en zal de Belastingdienst het bedrag op je rekening storten. De btw-regeling is de voordeligste subsidiemogelijkheid vanwege de overheid en bestaat al een paar jaar. Velen beschouwen de btw-aftrek als een korting op de begininvestering van 21%.

Zijn zonnepanelen in Oostkapelle gauw terugverdiend?

Als je uitgaat van aantrekkelijke subsidiemogelijkheden, laaggeprijsde zonnesystemen en het kopen van een zonnepanelensysteem met een hoog capaciteit, dan kan je uitgaan van een vrij korte terugverdientijd die niet meer dan 7 jaar is. Zodra de terugverdienperiode voorbij is ga je genieten van de hoge opbrengsten van zonnepanelen.

Hoe koop je zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen is vrij eenvoudig, als je maar voorbereid bent op de volgende stappen:

  1. Bepaal eerst wat voor soort systeem je wilt kopen aan de hand van je energieverbruik en check of je dak geschikt is voor dit systeem.
  2. Vraag na of je een vergunning nodig hebt en check welke subsidies er beschikbaar zijn.
  3. Vraag offertes op bij plaatselijke specialisten en maak een uitgebreide vergelijking zodat je de beste uit kunt kiezen.
  4. Neem contact op met de uitgekozen specialist en ga akkoord met de offerte.
  5. Laat de zonnepanelen op je dak installeren en maak gebruik van de btw-regeling.

Relevante keurmerken

Vraag je je af hoe je kunt nagaan of de zonnepanelen die je gaat kopen wel van goed kwaliteit zijn? Dan moet je te kijken naar de keurmerken, welke aangeven dat zonnepanelen van hoogwaardig kwaliteit zijn, duurzaam, milieuvriendelijk en veilig te gebruiken zijn. Het Tüv-keurmerk wordt uitgegeven door de Duitse regering, het CE-keurmerk wordt door de Europese Unie uitgegeven en het Nederlandse Zonnekeur keurmerk geeft aan dat de specialist gecertificeerd is en dus is aangesloten tot een bepaalde brancheorganisatie.

Valkuilen zonnepanelen

Als we kijken naar de zaken die mis kunnen gaan tijdens het kopen en installeren van zonnepanelen, dan valt het op dat er veel valkuilen zijn. De valkuilen die het meest voorkomen bij het kopen van zonnepanelen in Oostkapelle zijn:

  • Als je zonnepanelen laat installeren dan moet het zonlicht vrij kunnen vallen op de zonnepanelen. Het is dan ook belangrijk dat je grote objecten opruimt en rekening houdt met gebouwen, bomen en schoorstenen zodat de opbrengst niet omlaaggaat.
  • Zorg ervoor dat je een slimme meter in huis haalt zodat je je energieverbruik kunt bijhouden. Analoge meters zijn niet geschikt voor zonnepanelen en vanaf 2023 worden slimme meters verplicht.

Zonnepanelen zijn een zeer slimme investering, vooral als je jezelf goed wil voorbereiden op een energiezuinige toekomst waarbij heel Nederland binnenkort op groene energie dient te draaien. De eerste stap tot de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Oostkapelle is door het aanvragen van verschillende offertes bij zoveel mogelijk lokale specialisten zodat je een goede vergelijking kunt maken op basis van de prijs en de kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!