Zonnepanelen Oosterwolde

Zonnepanelen OosterwoldeGrijze stroom is niet milieuvriendelijk en inmiddels zijn er allerlei groene alternatieven gevonden voor de opwek van energie op duurzame wijze, waaronder de aanschaf van zonnepanelen in Oosterwolde. Wees dan wel voorbereid als je overweegt om een set zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Hieronder tref je een handige opsomming van alle zaken die van belang zijn bij zonnepanelen in Oosterwolde.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oosterwolde? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen in Oosterwolde is afhankelijk van waar je de panelen gaat kopen, aangezien de prijzen flink kunnen verschillen per leverancier. Over het algemeen bestaat de prijs uit de materiaalkosten, de installatiekosten, de kosten om installatieapparatuur in te huren en de kosten die de specialist in rekening brengt om naar je toe re rijden. Over al deze kostenposten betaal je nog 21% btw.

Kosten van zonnepanelen in Oosterwolde

Iedereen weet dat zonnepanelen duur zijn, maar veel mensen zijn zich er niet van bewust dat je ook een goedkoop systeem kunt aanschaffen. De kosten hangen namelijk flink af van hoeveel zonnepanelen je koopt en wat het vermogen is van deze panelen. Als je uitgaat van zonnepanelen met een vermogen van 275 Wp, dan kan je het onderstaande kostenplaatje aanhouden als je wilt weten wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Oosterwolde.

Huishoudgrootte

Panelen

Vermogen

Kosten

1-2 personen

12

3.300 Wp

€4.800

2-3 personen

16

4.400 Wp

€6.400

3-4 personen

20

5.500 Wp

€8.000

4-5 personen

24

6.600 Wp

€9.600

5-6 personen

28

7.700 Wp

€11.200

Huur een lokale specialist in

Huur altijd een erkende, maar vooral ook lokale zonnepanelenspecialist in om je zonnepanelen te laten installeren. Je profiteert met deze beslissing niet alleen van de lage kilometerkosten van een landelijke specialist, maar daarnaast kan je erop rekenen dat je veel sneller een afspraak kunt maken omdat ze in de buurt gevestigd zijn.

Subsidies zonnepanelen in Oosterwolde

De gemeente Oosterwolde beschikt zelf helaas niet over voldoende budget om subsidies uit te reiken, maar daar heeft Oosterwolde wel wat alternatieven op bedacht. Je kunt voor zonnepanelen in Oosterwolde wel een plaatselijke subsidie krijgen via dorpsbudgetten of via de Subsidieregeling Duurzaam en Leefbaar Ooststellingwerk. Daarnaast kan je de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen als je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze verschillende subsidiemogelijkheden doen allemaal de hoge begininvestering flink verlagen. Blijf jezelf regelmatig op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen over subsidies in Oosterwolde.

De btw-aftrekregeling

Zodra je met zonnepanelen je eigen duurzame stroom gaat opwekken, dan kan je stroom die je niet gebruik weer terugleveren aan het energienet waardoor je het recht hebt om bij de Belastingdienst aan te kloppen om de btw terug te vorderen. Je mag hierbij de gehele 21% terugvragen, mits je jezelf eerst als ondernemer registreert.

Keurmerken van zonnepanelen

De kwaliteit van zonnepanelen is even belangrijk als de prijs, waardoor je altijd moet letten of de meest relevante keurmerken in de zonnepanelenbranche aanwezig zijn, waaronder het Zonnekeur keurmerk voor de gecertificeerde specialisten in Nederland, het Duitse Tüv-keurmerk en het Europese CE-keurmerk. Kwaliteit is dus na te gaan door te kijken naar de keurmerken.

Hoe koop je zonnepanelen in Oosterwolde?

De manier waarop je het best zonnepanelen in deze omgeving kunt kopen en laten installeren is als volgt:

  1. Kies een geschikt zonnepanelensysteem uit.

  2. Check de geschiktheid van je dak.

  3. Vraag om de vergunningseisen en de subsidiemogelijkheden.

  4. Vergelijk offertes van zonnepaneelspecialisten uit de regio.

  5. Kies een geschikte specialist uit en maak een afspraak.

  6. Laat de zonnepanelen installeren.

  7. Vergeet datzelfde jaar niet de btw niet terug te vorderen.

De terugverdientijd

De zonnepanelenspecialist kan je precies aangeven hoe lang het duurt voor je jouw zonnepanelen in Oosterwolde hebt terugverdiend. Meestal gaat om een periode van 6 tot 8 jaar, waarbij gekeken moet worden naar de prijs van de zonnepanelen, de levensduur, de jaarlijkse besparing en het vermogen van de zonnepanelen. Zodra je de zonnepanelen terug hebt verdiend, dan zijn de jaarlijkse opbrengsten die de zonnepanelen opleveren direct voor jou.

Handige checklist

Deze zaken moet je echt altijd eerst checken voordat je definitief overgaat tot de installatie van zonnepanelen in Oosterwolde:

  • Check wat de vestigingsplaats is van de specialist, en wees er zeker van dat het gaat om een lokale specialist. Specialisten die landelijk gevestigd zijn brengen onnodige kilometerkosten in rekening die de factuur doen verhogen.

  • Check of de offertes die je aanvraagt en gaat vergelijken met elkaar wel allemaal inclusief de btw en de installatiekosten zijn, zodat je zo eerlijk mogelijk kunt vergelijken.

Vraag offertes aan

Was altijd goed voorbereid op de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Oosterwolde door jezelf eerst te oriënteren op de markt van zonnepanelen en zonnepaneelspecialisten. De kosten kunnen namelijk flink variëren. Vergelijk dan altijd eerst offertes van specialisten uit je buurt zodat je profiteert van de beste deals en de grootste besparingen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!