Zonnepanelen Oostburg

Zonnepanelen OostburgEr komt aardig wat kijken bij het kopen en aanleggen van zonnepanelen in Oostburg, zeker als je van plan bent om een groot systeem te kopen met een hoog capaciteit. Zo bespaar je maximaal en profiteer je van het volledig rendement dat je kunt behalen met zonnepanelen. Maak een bewuste keuze en ga eerst door met lezen zodat je te weten komt wat de belangrijke zaken zijn die komen kijken bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Oostburg.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oostburg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw van zonnepanelen in Oostburg

De meeste zonnepaneelprijzen zijn min of meer op dezelfde wijze opgebouwd, wat het handiger maakt om in één oogopzicht te zien wat de beste manier is om te besparen. De zonnepanelenprijs bestaat ten eerste voor 70% uit de materiaalkosten. Daarnaast gaat 20% uit naar de specialist, die betaalt moet worden voor de arbeidsintensieve installatie. Ruim 5% gaat naar de kosten om apparatuur in te huren voor de installatie en de resterende 5% is bestemd voor de kilometerkosten.

Kosten van zonnepanelen in Oostburg

Als je zonnepanelen in Oostburg gaat aanschaffen, dan wil je natuurlijk eerst een indicatie kunnen krijgen van de kosten die hierbij komen kijken. Daarnaast wil je van tevoren weten wat de opbrengsten zijn waar je jaarlijks van kunt profiteren. Het overzicht hieronder bevat financiële informatie omtrent zonnepanelen in Oostburg afhankelijk van het aantal zonnepanelen per huishoudgrootte. Daarnaast kan je nagaan wat de jaarlijkse besparing is.

Zonnepanelen Huishoudgrootte Kosten Jaarlijkse besparing
11 1 5.100 527
16 2 7.600 782
20 3 9.100 938
22 4 10.200 1.055
25 5 11.700 1.212
26 6 12.000 1.241

Het nut van lokale specialisten

Kies liever voor een specialist die gevestigd is in Oostburg zelf als je zonnepanelen wilt laten installeren, aangezien lokale specialisten veel sneller aanwezig kunnen zijn bij je woning voor de installatie of in geval van een probleem. Daarnaast weten lokale specialisten veel meer over de subsidies en de vergunningen van Oostburg en kan je rekenen op de jarenlange regionale ervaring die een lokale specialist heeft opgebouwd in deze gemeente.

Subsidies zonnepanelen in Oostburg

Ben je woonachtig in de gemeente Oostburg en ben je van plan om binnenkort je woning te verduurzamen door het aanschaffen van zonnepanelen? Dan is het mogelijk dat je kans maakt op een subsidie, aangezien de overheid regelmatig subsidiepotjes beschikbaar stelt voor zonnepaneeleigenaren om de begininvestering wat aantrekkelijker te maken.

Zijn er voordelen?

Ja, zonnepanelen in Oostburg brengen verschillende voordelen met zich mee, zowel op financieel gebied maar het systeem gaat ook op duurzame en milieuvriendelijke wijze te werk. Denk aan de maandelijkse verlaging op de energiefactuur, de jaarlijkse opbrengsten die panelen kunnen opleveren en de stijging in de waarde van je huis. Daarnaast wek je zelf op onafhankelijke manier van een energieleverancier groene stroom op en kan je stroom die je niet gebruikt weer terugleveren aan het energienet tegen een kleine vergoeding. Tenslotte kan je zonnepanelen beschouwen als een investering in de toekomst, aangezien het systeem meer waar is dan rente op een spaarbank.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen in Oostburg?

Alhoewel de kosten voor zonnepanelen in Oostburg vrij hoog kunnen zijn, dan nog is het kopen van een zonensysteem zeer winstgevend dankzij de korte terugverdientijd van gemiddeld 6 tot 8 jaar. Hierbij is rekening gehouden met de subsidiemogelijkheden en de flink dalende zonnepanelenprijs. Ook de capaciteit van je zonnesysteem doen de terugverdientijd verhogen of juist verkorten. Hoe hoger het totale vermogen van je zonnepanelensysteem, des te sneller de panelen terug zijn verdiend.

Relevante keurmerken

Keurmerken zijn de makkelijkste en snelste manier om na te gaan of de zonnepanelen wel van goed kwaliteit zijn. Je kunt op zoek gaan naar het logo van de volgende relevante keurmerken in de zonnepanelenbranche: het Tüv-keurmerk van Duitsland, het CE-keurmerk van de EU en het Zonnekeur keurmerk voor gecertificeerde en dus erkende zonnepaneelspecialisten.

Zaken die snel verkeerd kunnen gaan

Tegenwoordig wil iedereen zoveel mogelijk besparen, wat het dus handig maakt als je zelf beschikt over de juiste ervaring om de zonnepanelen zelf te installeren. Zo vermijd je de hoge installatiekosten van een zonnepanelenspecialist, welke vrij hoog kunnen oplopen. Het is wel essentieel om rekening te houden met de garantie, aangezien je die niet krijgt als je zelf de installatie uit gaat voeren. Daarnaast maak je geen kans op een subsidie als je de panelen niet door een gecertificeerde specialist laat verzorgen.

Vraag offertes aan

Ben je overtuigd van de voordelen van zonnepanelen en woon je in Oostburg? De ideale zonnepanelenspecialist vind je door offertes van meerdere specialisten uit de buurt te vergelijken met elkaar zodat je de beste offerte uit kunt kiezen. Op deze wijze bespaar je flink op de begininvestering waardoor iedereen in Nederland een zonnepanelensysteem kan kopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!